VLOGOVANJE

Najbolji fotoaparati kompanije Canon za vlogovanje

Saznajte kako vam ovi sjajni fotoaparati za vlogovanje kompanije Canon omogućavaju da lako oživite vlog, uz odličnu kontrolu i zadivljujući kvalitet slike.
Vloger Met Adlard sedi za kuhinjskim stolom i snima video pomoću fotoaparata EOS M50 Mark II.
Vlogovanje predstavlja odličan način da vas ljudi zaista upoznaju, a da biste snimali vlog potreban vam je fotoaparat za vlogovanje. Bez obzira na to da li želite da postanete influenser sa hiljadama pratilaca ili samo želite da se zabavite dokumentujući hobi ili avanture sa odmora, postoji mnoštvo načina za pokazivanje kreativnosti i vašeg pravog lica pomoću vloga. Istina je da već postoji mnogo vlogera, ali će prijateljski nastrojene, kreativne osobe sa snažnom porukom uvek pronaći publiku.

Prijateljski stav i poruka su na vama. Ali kada su u pitanju najbolji Canon fotoaparati za vlogovanje, tri koja su ovde navedena omogućiće vam da na zabavan i lak način oživite ideje, uz kvalitet videa i kreativnu kontrolu potrebne za kreiranje doteranog vloga. Sva tri Canon fotoaparata za vlogovanje imaju ugrađen Wi-Fi i Bluetooth, pa trenutno možete da delite video zapise i slike tako što ćete bežično prebacivati kreacije na pametni uređaj radi otpremanja na društvene mreže.
Muškarac u bež džemperu sa naočarima gleda u ekran fotoaparata Canon M50 Mark II sa promenljivim uglom.

Poznati pekar i vloger Met Adlard koristio je Canon EOS M50 Mark II za snimanje svojih upečatljivih kreacija od hrane.

Asortiman opreme raspoređene u obliku kvadrata, uključujući EOS M50 Mark II, objektive, blic i mikrofon.

Za kreativnu fleksibilnost, EOS M50 Mark II može da koristi EF i EF-S objektive pomoću Canon adaptera za montažu EF-EOS M, ali su kompaktni, namenski Canon EF-M objektivi savršeni za vlogovanje.

1. Canon EOS M50 Mark II

Svestrani fotoaparat kompanije Canon bez ogledala, dizajniran za korišćenje u zatvorenom i na otvorenom

 • Senzor: APS-C od 24,1 MP
 • Ekran: Osetljiv na dodir od 7,5 cm sa promenljivim uglom
 • AF sistem: Dual Pixel CMOS AF sa praćenjem lica i objekata
 • Maks. rezolucija videa: 4K (3840 x 2160)
 • Sistem objektiva: Namenski mali i lagani EF-M objektivi; kompatibilnost sa EF i EF-S objektivima uz Canon adapter za montažu EF-EOS M.
 • Zvuk: Ulaz za mikrofon
 • Režim tajmera za filmove: 2 s, 10 s, daljinski
 • Filmovi: Dostupna je vertikalna razmera za film


Canon EOS M50 Mark II namenski je napravljen za snimanje videa, a naročito za vlogovanje. Za početak, EOS M50 Mark II pruža do 143 tačke za automatsko fokusiranje (u zavisnosti od objektiva koji koristite), uz Dual Pixel AF sa praćenjem lica i objekata. Izaberite subjekat sa bilo kojeg mesta u skoro celom kadru, nemojte da prevlačite prstom, samo dodirnite mesto gde želite da fokusirate da biste pomerili AF tačku ili kreirali profesionalni efekat približavanja fokusa.

EOS M50 Mark II je odličan za snimanje pri slabom osvetljenju. Kada snimate u 4K rezoluciji, ovaj fotoaparat pruža osetljivost do ISO 6.400, što znači da možete da računate na jasan materijal sa preciznim bojama, bez obzira na to da li se snimate dok noću otpakujete proizvode u spavaćoj sobi osvetljenoj lampom ili hodate ulicama glavnog grada pod jarkim podnevnim suncem. Ako nije potrebno da snimate u 4K rezoluciji, snimanje u HD kvalitetu vam omogućava da taj ISO opseg proširite od 100 sve do 25.600, što znači da možete da snimate pod mesečevom svetlošću, a lice će vam i dalje biti vidljivo.

Potpuno pomični ekran sa promenljivim uglom omogućava vam da ga brzo okrenete i da kadrirate sebe u pokretu, za kratke dijaloge sa kamerom dok hodate kroz lokalnu pijacu ili kroz Apalačke planine. Vrhunski AF sistem na modelu EOS M50 Mark II postavlja kvadrat preko vašeg lica da biste znali da ste u fokusu, dok ugrađeni Movie Digital IS doprinosi dobijanju stabilnog materijala, čak i kada snimate iz ruke.

Tu je ugrađeni stereo-mikrofon, kao i stereo mini-priključak od 3,5 mm za povezivanje spoljnog mikrofona. Sa montiranim objektivom Canon EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM koji se dobija u kompletu, EOS M50 Mark II lepo leži u ruci. To znači da možete da se snimate uz ispruženu ruku bez umaranja.
Muškarac u velikom kaputu snima se pomoću fotoaparata Canon PowerShot G7 X Mark III na ručnom stabilizatoru.

Videograf i fotograf Džejmi Džejms testirao je Canon PowerShot G7 X Mark III na snimanju na otvorenom.

Canon PowerShot G7 X Mark III na tirkiznoj podlozi, sa spoljnim mikrofonom i daljinskim upravljačem.

Ne dozvolite da vas zvuk razočara. PowerShot G7 X Mark III ima priključak od 3,5 mm za spoljni mikrofon, što znači da će neverovatni kvalitet videa biti upotpunjen besprekornim zvukom.

2. Canon PowerShot G7 X Mark III

Džepni Canon fotoaparat za vlogovanje namenjen za avanture u pokretu

 • Senzor: Slojeviti 1" CMOS senzor od 20,1 MP
 • Ekran: Osetljiv na dodir od 7,5 cm sa mogućnošću naginjanja
 • AF sistem: Uzastopni AF sa praćenjem lica i objekata; 31 AF tačka; stabilizacija slike u 4 koraka sa pomeranjem objektiva, Intelligent IS Advanced Dynamic IS u 5 osa i automatsko poravnavanje
 • Maks. rezolucija videa: 4K (3840 x 2160)
 • Filter: Ugrađen ND filter
 • Filmovi: Dostupna je vertikalna razmera za film


Canon PowerShot G7 X Mark III je džepni, kompaktni fotoaparat sa velikim senzorom i ugrađenim 24–100 mm (ekvivalentno) f/1,8–2,8 objektivom. Kombinacija male težine i velikog senzora čini ga izuzetno pogodnim za vlogere i najboljim fotoaparatom za YouTube vlogovanje u pokretu. Možete da ga stavite u džep i ponesete sa sobom gde god da krenete – savladaće sve što vam život pripremi. Ugrađeni objektiv je munjevito brz, što znači da nikada nećete propustiti trenutak, dok vam mogućnost okretanja ekrana izuzetno olakšava da kadrirate sebe u pokretu.

PowerShot G7 X Mark III pruža ogroman opseg žižne daljine, sa izvanrednim dosegom. Na primer, na sportskim događajima možete da obuhvatite celu scenu, pa da sasvim zumirate do žižne daljine od 100 mm i da zabeležite akciju. Zatim smanjite zum, okrenite ekran osetljiv na dodir, dodirnite ga i snimite svoju reakciju.

PowerShot G7 X Mark III takođe ima vrhunski režim za otkrivanje i praćenje lica. To znači da slobodno možete da se krećete, da dižete ruke od uzbuđenja i da pokažete reakciju na dešavanja, sve to bez brige da će vaše lice izaći iz zone oštrine.

PowerShot G7 X Mark III daje vrhunski učinak u svim uslovima osvetljenja, bez obzira da li je u pitanju jarko sunce ili spavaća soba osvetljena lampom, što ga čini savršenim fotoaparatom za sve prilike.

Možete da snimate neverovatno stabilan filmski materijal, čak i pri punom zumu, pa čak i dok švenkujete fotoaparatom ili dok ste u pokretu, zahvaljujući Advanced Dynamic IS u 5 osa za poništavanje podrhtavanja fotoaparata.
Canon ambasador Pjotr Malecki kleči na plaži i snima odbojkaša.

EOS M6 Mark II je najbolji fotoaparat za vlogovanje, za kreatore koji žele da se oprema razvija sa njima. Zahvaljujući uklonjivom elektronskom tražilu, priključku od 3,5 mm za povezivanje spoljnih mikrofona i priključku sa interfejsom za druge kompatibilne dodatke, EOS M6 Mark II pruža sasvim dovoljno prostora za širenje kreativnosti.

3. Canon EOS M6 Mark II

Vrhunski Canon fotoaparat za vlogovanje, namenjen kreatorima sadržaja

 • Senzor: APS-C od 32,5 MP
 • Ekran: Osetljiv na dodir od 7,5 cm, sa mogućnošću naginjanja
 • AF sistem: Dual Pixel CMOS AF sa praćenjem lica i objekata, kao i AF za oko
 • Maks. rezolucija videa: 4K (3840 x 2160)
 • Sistem objektiva: Namenski mali i lagani EF-M objektivi; kompatibilnost sa EF i EF-S objektivima uz Canon adapter za montažu EF-EOS M.
 • Zvuk: Ulaz za mikrofon


Canon EOS M6 Mark II predstavlja vrhunski paket za kreatore sadržaja. Uz prenosivi dizajn koji staje u džep i nazivnu kompatibilnost sa kompaktnim EF-M objektivima, EOS M6 Mark II biće uz vas gde god da vas kreativnost i avantura odvedu.

Zahvaljujući senzoru od 32,5 MP, EOS M6 Mark II daje 4K video zapise sa izvanrednim detaljima, a osetljivost do ISO 25.600 kada snimate filmove omogućava da funkcioniše svuda, od svetlih studijskih konfiguracija do noćnih gradskih pejzaža. Takođe omogućava snimanje Full HD video zapisa brzinom do 120 kadrova u sekundi, za one bioskopske usporene snimke.

Tražite najbolji fotoaparat za vlogovanje sa rotirajućim ekranom? Ekran osetljiv na dodir na modelu EOS M6 Mark II omogućava naginjanje za 180 stepeni nagore radi snimanja sebe kada ste kod kuće ili u studiju, kao i 45 stepeni nadole, što znači da ćete napraviti snimak bez obzira na ugao.

Uz napredni sistem automatskog fokusa Dual Pixel CMOS, EOS M6 Mark II omogućava automatsko prepoznavanje lica i subjekata, kao i njihovo praćenje u čitavom kadru. Takođe vam omogućava da ručno izaberete tačku fokusa jednim dodirom na ekranu, što znači da će fokus uvek biti baš tamo gde želite.

Postavite Canon adapter za montažu EF-EOS M i učinite EOS M6 Mark II kompatibilnim i sa EF-S i EF objektivima, što vam omogućava da postignete glatke efekte male dubine polja koji video zapisima daju profesionalni izgled.

Napisali: Džef Mejer i Petar Volinski

Slični proizvodi

Srodni članci

 • Žena postavlja Canon PowerShot G7 X Mark III pored laptopa da bi snimila čas joge u svojoj dnevnoj sobi.

  KOMPAKTNI FOTOAPARATI

  Najbolji kompaktni fotoaparat za sadržaj

  Otkrijte kako PowerShot G7 X Mark III može da vam pomogne da oslobodite kreativnu iskru u svakodnevnom životu.

 • Poznati pekar Met Adlard fotografiše čokoladni desert pomoću fotoaparata Canon EOS M50 Mark II.

  FOTOGRAFISANJE HRANE

  Recept za uspeh: predstavljamo Canon EOS M50 Mark II

  Samouki pekar i zvezda društvenih medija Met Adlard dobio je priliku da isproba EOS M50 Mark II.

 • Osoba na plaži koja drži fotoaparat na stativu ispred sebe.

  VLOGOVANJE

  Počnite da vlogujete

  Pratite naše savete za vlogovanje i naučite kako da snimate prelep materijal koji će zadovoljiti zahtevne gledaoce.

 • YouTube zvezda i vloger Majk Grej pritiska dugme za snimanje na ekranu osetljivom na dodir fotoaparata Canon PowerShot G7 X Mark III.

  VLOGOVANJE

  Kreativno vlogovanje uz PowerShot G7 X Mark III

  YouTube zvezda MikeVisuals otkriva kako kreira primamljive vlogove pomoću kompaktnog fotoaparata Canon PowerShot G7 X Mark III i deli najbolje savete za vlogovanje.