A man stands under a city centre bridge beside a road to take a photo with a Canon camera.

Saveti i tehnike

Na najbolji način iskoristite prilike za urbanu fotografiju uz naše najbolje savete

Snimajte zadivljujuće gradske pejzaže i detaljne urbane scene. Nastavite da čitate za sve savete, tehnike i inspiraciju koji su vam potrebni.

Pročitajte više

An aerial view of a city at night, many buildings illuminated below a dark blue sky streaked with pink.

Naši saveti i tehnike

Želite li da ovladate osnovnim veštinama fotografije, isprobate novu kreativnu tehniku ili poboljšate svoj uspeh? Onda omogućite našim savetima i vodičima stručnjaka da vas nadahnu samopouzdanjem i opreme vas veštinama već danas.

Tražite nešto određeno? Promenite pretragu
Filtriraj po

Reach for new heights with the Canon IVY REC

Autor rukotvorina od papira Ejmi Grejem otkriva kako da kombinujete štampanje i slikanje kako biste kreirali prelepa umetnička dela sa leptirima za svoj dom.

Pročitajte više

See the difference with a specialist action lens

Popularan način za pravljenje akcionih snimaka visokog kvaliteta predstavlja ispunjavanje kadra akcijom, tako da subjekat bude detaljno prikazan u prvom planu. To je moguće postići pomoću specijalizovanih objektiva koji vam omogućavaju da se približite bez fizičkog približavanja. Pogledajte naše savete za pravljenje najboljih snimaka pomoću najboljeg objektiva.

Pročitajte više

corgi running

Suština fotografisanja akcije je u beleženju trenutaka koji nestaju u deliću sekunde. Potrebno je da idete u korak sa akcijom, da pratite prijatelje snoubordere ili da budete spremni da snimite gradske surfere dok jašu talase. Nećete morati tako brzo da se pomerate ako ste došli spremni.

Pročitajte više

dirt bikes perform jumps

Za pravljenje odličnih snimaka akcije, poput urbanih surfera na reci, snoubordera ili trkača, potrebno je razmišljati unapred. Prvo je potrebno da razmislite o tome šta želite da snimite, koliko brzo se kreće subjekat i odakle ćete snimati.

Pročitajte više

time lapse of night sky

Bez sumnje ste videli neke zadivljujuće video zapise sa ubrzanim protokom vremena Mlečnog puta kako se izdiže na noćnom nebu ili saobraćaja koji juri kroz grad. U ovom kratkom video zapisu i vodiču naučićemo vas kako da počnete da pravite fotografije sa ubrzanim protokom vremena.

Pročitajte više

child holding autumn leaf

Od bogatih boja do nežne, zlatne sunčeve svetlosti i izmaglice u rano jutro, jesen je prelepo doba. Pročitajte naše najbolje savete kako da svoje fotografije jeseni dignete na viši nivo.

Pročitajte više

Zanima vas određeni tehnika fotografije?

Aplikacija Canon Photo Companion

Uz personalizovani sadržaj, izazove i inspiraciju koji će vas voditi na fotografskom putovanju, naš Photo Companion App predstavlja savršenog saputnika za svakog vizuelnog pripovedača.

Preuzmite aplikaciju

A man stands on rocks in front of a bright blue mountain river, taking a photo on a Canon camera.

Pogledajte naše priče

Pronađite intervjue i inspirativne priče izuzetno posvećenih ljudi

POGLEDAJTE PRIČE

Fotograf Ričard Valš gleda preko obale i fotografiše Canon fotoaparatom.

Prijavite se za naš bilten

Pronađite najnovije vesti i informacije o proizvodima

REGISTRUJTE SE ODMAH