A man stands under a city centre bridge beside a road to take a photo with a Canon camera.

Saveti i tehnike

Pet zabavnih načina da se uključite u Rugby World Cup 2019™

Od maskota i kutija za novac do palica za navijanje i megafona, nema kraja zabavnim rukotvorinama od papira na temu ragbija koje možete da pravite uz Creative Park.

Pročitajte više

Rugby World Cup 2019™ mascots Ren and G created with Canon's Creative Park.

Naši saveti i tehnike

Želite li da ovladate osnovnim veštinama fotografije, isprobate novu kreativnu tehniku ili poboljšate svoj uspeh? Onda omogućite našim savetima i vodičima stručnjaka da vas nadahnu samopouzdanjem i opreme vas veštinama već danas.

Tražite nešto određeno? Promenite pretragu
Filtriraj po

corgi running

Suština fotografisanja akcije je u beleženju trenutaka koji nestaju u deliću sekunde. Potrebno je da idete u korak sa akcijom, da pratite prijatelje snoubordere ili da budete spremni da snimite gradske surfere dok jašu talase. Nećete morati tako brzo da se pomerate ako ste došli spremni.

Pročitajte više

dirt bikes perform jumps

Za pravljenje odličnih snimaka akcije, poput urbanih surfera na reci, snoubordera ili trkača, potrebno je razmišljati unapred. Prvo je potrebno da razmislite o tome šta želite da snimite, koliko brzo se kreće subjekat i odakle ćete snimati.

Pročitajte više

long exposure of Ferris wheel

Kada fotografišete pokret, morate da birate između zamrzavanja radnje ILI dozvoljavanja kreativnog zamućenja koje će odraziti ideju pokreta na vašim fotografijama. Tutor iz kompanije Canon, Brajan Vorli, deli svoje najbolje savete za fotografisanje pokreta.

Pročitajte više

time lapse of night sky

Bez sumnje ste videli neke zadivljujuće video zapise sa ubrzanim protokom vremena Mlečnog puta kako se izdiže na noćnom nebu ili saobraćaja koji juri kroz grad. U ovom kratkom video zapisu i vodiču naučićemo vas kako da počnete da pravite fotografije sa ubrzanim protokom vremena.

Pročitajte više

child holding autumn leaf

Od bogatih boja do nežne, zlatne sunčeve svetlosti i izmaglice u rano jutro, jesen je prelepo doba. Pročitajte naše najbolje savete kako da svoje fotografije jeseni dignete na viši nivo.

Pročitajte više

Zanima vas određeni tehnika fotografije?

Aplikacija Canon Photo Companion

Uz personalizovani sadržaj, izazove i inspiraciju koji će vas voditi na fotografskom putovanju, naš Photo Companion App predstavlja savršenog saputnika za svakog vizuelnog pripovedača.

Preuzmite aplikaciju

A man stands on rocks in front of a bright blue mountain river, taking a photo on a Canon camera.

Pogledajte naše priče

Pronađite intervjue i inspirativne priče izuzetno posvećenih ljudi

POGLEDAJTE PRIČE

Fotograf Ričard Valš gleda preko obale i fotografiše Canon fotoaparatom.

Prijavite se za naš bilten

Pronađite najnovije vesti i informacije o proizvodima

REGISTRUJTE SE ODMAH