Photographer Richard Walch looks out over a coastline, taking a photo with his Canon camera.

Priče

PEJZAŽNA FOTOGRAFIJA

Izazov objektiva za pejzaže

Profesionalni fotograf Veriti Miligan deli svoje iskustvo fotografisanja kreativnih pejzaža pomoću dva lagana objektiva.

Pročitajte više

Landscape lens challenge

Naše priče

Razgovori sa vodećim fotografima, inspirativne priče izuzetno posvećenih ljudi i informativni osvrt na različite kreativne žanrove – sve to ćete naći ovde, u pričama.

Tražite nešto određeno? Promenite pretragu
Filtriraj po

girl poses with leaf

Stil kreativnih portreta Maje Topčagić privukao je veliko inetersovanje onlajn, naročito za njene neverovatne snimke crvenokosih žena. Pogledajte Maju dok se kreće po matičnim gradovima Bihaću i Sarajevu i fotografiše prijatelje.

Pročitajte više

children stand on stool in kitchen

Ćaskali smo sa Kerolajn Holt o njenom putovanju u svet porodične fotografije. Baš nas je zanimalo kako uspeva da zabeleži lepotu svakodnevice i zašto je dobra komunikacija sa porodicom od ključne vrednosti za fotografisanje njene priče.

Pročitajte više

busy road in Cuba

Za većinu nas, putovanje svetom i fotografisanje tokom sedam uzastopnih godina zvuči kao nedostižan san. Ćaskali smo sa Jorunom o njegovom putovanju, obilasku sveta i izložbi u bivšoj „fabrici smrti“.

Pročitajte više

couple ride through town on scooter

Snimanje zanimljivih portreta je čuveno po svojoj složenosti, pa je važno izaći iz zone komfora. Razgovaramo sa urbanim fotografom Emanuelom Kolom i njegovom istraživanju najekscentričnijih i najzanimljivijih likova i pejzaža Londona.

Pročitajte više

snowboarder performs jump on slope of mountain

U ekskluzivnom intervjuu Lorenc Holder he razgovarao sa piscem CPN-a Stivom Ferklofom o njegovom radu, njegovom pristupu stvaranju slika i tome zašto uživa kad radi sa Canon EOS DSLR-ovima i EF objektivima.

Pročitajte više

cars driving in rain

Sara Karon je francuski foto-reporter iz Pariza. Sreli smo se sa njom na Kubi, gde je napravila pauzu od užurbanog modnog snimanja kako bi isprobala EOS M5 i rekla nam malo više o svojoj karijeri i pristupu snimanju odličnih slika.

Pročitajte više

shadows cast on wall

Dom

Samouki fotoreporter Kristofer Anderson rođen je u Kanadi, odrastao je u zapadnom Teksasu, a zatim je veći deo života proveo u Njujorku. Našli smo se sa njim dok je istraživao svoju novu okolinu da bi saznao više o svom konceptu doma.

Pročitajte više

RNLI worker

Klajv But poznat je po upečatljivom stilu: selektivni fokus sa prirodnim, dostupnim svetlom, što njegovim radovima daje ambijentalni, eterični kvalitet. Pitali smo ga kako je svetlo oblikovalo njegovu fotografiju.

Pročitajte više

Zainteresovani ste za određeni žanr?

Pogledajte naše savete i tehnike

Inspirisani ste da probate? Naši stručni vodiči će vas podstaći da već danas isprobate novu kreativnu tehniku

POGLEDAJTE SAVETE I TEHNIKE

Muškarac stoji ispod mosta u centru grada pored puta i sprema se da fotografiše Canon fotoaparatom.

Pronađite inspiraciju, registrujte se

Nikada ne propustite najnovije ponude kompanije Canon, savete i uputstva, vesti i pozivnice za lokalne događaje.

Registrujte se