VLOGOVANJE

Predstavljamo Canon PowerShot V10, jednostavnu 4K kameru za vlogovanje

Stigla je najbolja kamera za vlogovanje namenjena početnicima. Saznajte kako će vam jednostavna za korišćenje i lagana 4K kamera za vlogovanje kompanije Canon pomoći da uđete u svet vlogovanja i strimovanja.
Canon PowerShot V10 stoji na kuhinjskoj radnoj površini sa daskom za seckanje u pozadini i rukom vlogera koja se nalazi na površini ispred nje.

Ako jednostavno želite da podelite svoju strast sa svetom, potrebno vam je jednostavno rešenje za vlogovanje koje nije složeno. Ako ste se oslanjali na smartfone za prenošenje priča, upoznajte PowerShot V10: lagano sveobuhvatno rešenje za vlogovanje, koje će vam pružiti brži i jednostavniji radni proces.

PowerShot V10 je namenski dizajniran za sve one koji žele namensku kameru za vlogovanje, koja omogućava lakše upravljanje i brzo, jednostavno korišćenje, bez obzira na to da li dele gradsku avanturu ili dokumentuju hobije.

Kuvar postavlja jelo u vatrostalnoj posudi na podlogu ispred kamere Canon PowerShot V10, koja stoji na ugrađenom postolju i nagnuta je prema hrani.

Kompaktna kamera PowerShot V10 izuzetno je jednostavna za korišćenje – čak i ako ste potpuno novi u svetu vlogovanja, možete da je postavite pomoću ugrađenog podesivog postolja, da nagnete pomični ekran kako biste videli sebe, pa da sve podesite na automatski i jednostavno dodirnite dugme za snimanje kada budete spremni.

PowerShot V10 – dizajn i funkcije

Sa samo 211 g, skoro pola težine kompaktnog PowerShot G7 X Mark III, PowerShot V10 je najmanja kamera za vlogovanje kompanije Canon, a male dimenzije omogućavaju vam da je ponesete svuda, za spontano vlogovanje.

Uprkos malim dimenzijama, PowerShot V10 ima dva ugrađena mikrofona velikog prečnika koji omogućavaju snimanje zvuka boljeg kvaliteta od onog koji verovatno dobijate pomoću smartfona. To je zato što su mikrofoni na smartfonima optimizovani za telefonske pozive dok je uređaj prislonjen uz lice. Međutim, mikrofoni u modelu PowerShot V10 napravljeni su za snimanje stereo zvuka sa tipičnih razdaljina za vlogovanje, prilagođeni za glas, uz beleženje atmosfere okruženja, bez obzira na to da li ste na pijaci ili na žurci. Ako snimate u vetrovitim uslovima, stavite priloženi štitnik od vetra da biste smanjili neželjeni šum.

Ako želite još veću kontrolu nad zvukom, PowerShot V10 takođe ima priključak za mikrofon od 3,5 mm sa bočne strane za priključivanje spoljnog mikrofona. Opcionalni nosač dodatne opreme koji je dostupan odvojeno pruža maksimalnu fleksibilnost prilikom postavljanja spoljnog mikrofona na kameru.

Takođe jedinstveno za PowerShot V10 je ugrađeno postolje koje vam omogućava da podesite kameru tako da snima iz različitih uglova, od -30° do -10° za snimanje pod visokim uglom i od 10° do 30 ° za snimanje pod niskim uglom. Postolje se sklapa radi kompaktnijeg odlaganja i upotrebe iz ruke. Za još veću svestranost, PowerShot V10 ima standardni sistem za montažu na stativ, pa imate opciju da je postavite na bilo koji stativ – uključujući kompaktni Canon stativ-rukohvat HG-100TBR.

Canon PowerShot V10 stoji na ugrađenom postolju i snima gejmera čije su ruke koje koriste kontroler vidljive u prvom planu.

Ugrađeno postolje na modelu PowerShot V10 moguće je podesiti za snimanje iz visokih i niskih uglova, a ekran može da se postavi pod praktičnim uglom.

Ključ za uspešno vlogovanje leži u doterivanju kompozicije. PowerShot V10 to olakšava pomoću pokretnog LCD ekrana – okrenite ga nagore kako biste videli sebe u kadru i bez napora se snimali, ili ga postavite pod različitim uglovima kako biste videli sve u šta uperite kameru. Takođe pruža senzorske komande za sve standardne funkcije snimanja u jednostavnom interfejsu. Ako snimate za društvenu mrežu koja zahteva određeni odnos širine i visine, opciono možete da prikažete markere razmere na ekranu kako biste proverili da li će ključni elementi biti u kadru prilikom naknadnog isecanja.

Objektiv od 6,6 mm (žižna daljina ekvivalentna sa 35 mm – 19 mm) pruža širok ugao gledanja, što je idealno za lako kadriranje sebe i beleženje velikog dela okruženja. Veliki senzor od 1 inč prima više svetla čak i pri slabom osvetljenju, pa možete da budete sigurni da ćete dobiti video zapise prirodnog izgleda tokom celog dana.

Ruka korisnika izvlači Canon PowerShot V10 iz džepa žutog sportskog gornjeg dela sa dugim rukavima.

PowerShot V10 je dovoljno mala i lagana da možete da je nosite u džepu i spremna je kada vam zatreba. Dizajnirana je tako da ubrza i olakša vlogovanje i strimovanje uživo, a može i da snima fotografije od 15,2 MP – odlično za naslovne snimke ili sličice za vlog.

Dve osobe koriste kameru Canon PowerShot V10 koju jedna od njih drži u ispruženoj ruci, da bi snimali sebe ispred drveta ukrašenog svetlima.

PowerShot V10 je odličan u uslovima slabog osvetljenja, a široko vidno polje objektiva omogućava da zabeležite priliku i da dobijete video zapis boljeg kvaliteta nego što ćete verovatno dobiti pomoću prednje kamere na većini smartfona.

PowerShot V10 – video režimi i kreativne opcije

PowerShot V10 može da snima video zapise do 4K UHD pri 25/30 kadrova u sekundi i Full HD pri 50/60 kadrova u sekundi. Takođe ima automatski fokus sa funkcijom praćenja lica – osobe bilo gde u kadru automatski se detektuju ili opciono možete da dodirnete subjekte na ekranu da biste kameri saopštili da ih prati.

Dostupan je izbor režima za snimanje. Režimi za automatsko snimanje video zapisa i video zapise sa glatkom kožom pružaju opcije snimanja jednim dodirom kada samo želite da podelite priču i prepustite kameri da razmišlja umesto vas. Napredne ugrađene funkcije, kao što su Auto Lighting Optimizer, automatski ND filter i automatski balans bele garantuju odlične rezultate. Ako želite više kontrole, režim za snimanje video zapisa sa ručnom ekspozicijom omogućava vam da preuzmete kontrolu nad mnogim postavkama.

Možete da aktivirate funkciju Movie Digital IS kako biste stabilizovali sliku prilikom snimanja iz ruke ili u pokretu, odnosno na automatski nivo da biste održali nivo scene tokom snimanja.1

Ako tražite određeni izgled i atmosferu, tu su 14 filtera za boje (svi su dostupni u režimima za snimanje video zapisa sa automatskom i ručnom ekspozicijom) u obliku unapred podešenih postavki koje možete da primenite jednim dodirom pre snimanja video zapisa. To obuhvata RetroGreen i Sepiatone za davanje retro izgleda gradskoj sceni ili pejzažu, TastyWarm za primamljive klipove vruće hrane i još toga. Tu su i postavke nijanse boje sa klizačima koje možete da koristite za dodatno prilagođavanje – kamera će sačuvati sve vaše postavke boje, pa će sledeći put kada je uključite biti spremna za snimanje sa vašim jedinstvenim izgledom.

Ako želite da prenesete vlogovanje na novi nivo, dostupne su dodatne opcije i postavke pritiskom na dugme Q, uključujući veličinu snimanja video zapisa, metod automatskog fokusiranja, digitalni zum itd.

Korisnik drži Canon PowerShot V10 u jednoj ruci, a u drugoj smartfon sa aplikacijom Canon Camera Connect, koja prenosi datoteke sa kamere.

Instalirajte besplatnu aplikaciju Canon Camera Connect na smartfon kako biste je koristili za prenos i otpremanje video zapisa, pa čak i za daljinsko upravljanje kamerom PowerShot V10.

Žena koja svira gitaru gleda u Canon PowerShot V10 sa montiranim spoljnim mikrofonom i Canon stativom-rukohvatom HG-100TBR koji stoji na niskom stolu okrenut ka njoj.

Kako vaša ambicija i stručnost budu rasli, PowerShot V10 može da se širi sa vama. Ima priključak za mikrofon od 3,5 mm za povezivanje spoljnog mikrofona, kao što je stereo mikrofon Canon DM-E100, standardni navoj za stativ, pa možete da koristite željeni stativ, uključujući kompaktni Canon stativ-rukohvat HG-100TBR (ako je potrebno, sa kamerom u vertikalnom položaju), pa čak i HDMI za direktni izlaz.

Povezivanje i deljenje pomoću kamere PowerShot V10

PowerShot V10 takođe ubrzava i olakšava deljenje vlogova sa pratiocima, zahvaljujući ugrađenoj Bluetooth i Wi-Fi vezi. Instalirajte besplatnu aplikaciju Canon Camera Connect na smartfonu kako biste veoma jednostavno prenosili klipove na telefon – možete čak i daljinski da upravljate kamerom pomoću aplikacije. Filmovi mogu automatski da se transkodiraju dok se šalju sa kamere na telefon, što izuzetno olakšava kreiranje video zapisa za objavljivanje na društvenim mrežama.

Da biste izbegli popunjavanje memorije telefona mnoštvom velikih datoteka video zapisa, sadržaj možete da otpremate na uslugu informatičkog oblaka image.canon, automatski ako želite, pa da ga odatle prosleđujete na Google Drive™, YouTube i Frame.io, između ostalih veb usluga. Video zapisi i fotografije sačuvani u usluzi Frame.io mogu veoma jednostavno da se uvezu u softver za uređivanje video zapisa, kao što je Adobe Premiere Pro i Final Cut Pro, gde možete da uređujete i doterujete materijal.

Strimovanje uživo je lakše nego ikada pre uz PowerShot V10 – sve možete da obavite pomoću samo nekoliko dodira na LCD ekranu. Nakon što u aplikaciji Camera Connect podesite željeno odredište za strimovanje (pod pretpostavkom da nalog na društvenoj mreži dozvoljava strimovanje), samo izaberite YouTube Live ili Facebook Live ili dodajte RTMP vezu2 i pokrenite prenos.3

PowerShot V10 možete da koristite i kao veb kameru. Ova kamera ima ugrađene standardne UVC i UAC upravljačke programe, pa nema potrebe za dodatnim softverom – samo priključite na USB i reprodukujte (pomoću priloženog kabla) u operativnim sistemima Windows i macOS i koristite PowerShot V10 u Full HD rezoluciji pri 30 kadrova u sekundi sa popularnim aplikacijama za video pozive. Digitalni zum takođe je dostupan za strimovanje ili korišćenje kamere kao veb kamere – samo postavite kameru kako želite i spremni ste – ili možete da odaberete neku od raznih drugih unapred podešenih postavki, uključujući filmove sa glatkom kožom, automatski film, AF sa praćenjem lica ili AF za određeni okvir, filter boja i još mnogo toga.1

PowerShot V10 – jednostavno rešenje za vlogovanje

Bez obzira na vašu strast ili publiku, PowerShot V10 vam pomaže da se povežete bez složenih podešavanja ili potrebe za torbom punom dodatne opreme. Ugrađeno postolje olakšava postavljanje i korišćenje na skoro svakom mestu, bez obzira na to da li volite da pripremate hranu ili igrate igre. Jednostavne komande, kompaktni dizajn i automatizovani režimi omogućavaju vam da počnete da vlogujete bez potrebe za specijalizovanim znanjem, ali tu je mnoštvo opcija i naprednijih funkcija kada budete spremni da napredujete.

Napisali Džef Mejer i Aleks Samersbi

  1. Zbog načina na koji rade, različiti režimi ne mogu da se kombinuju. Na primer, režim Movie Digital IS ne može da se koristi istovremeno sa automatskim nivoom, digitalni zum ne može da se koristi sa stabilizacijom slike, a automatski nivo ne može da se koristi u režimu filma sa glatkom kožom. Više informacija potražite u specifikacijama kamere.
  2. Imajte u vidu da platforme za strimovanje uživo mogu u svakom trenutku da promene, zaustave ili ukinu uslugu bez obaveštenja. Najnovije zahteve potražite na platformama za strimovanje uživo. Kompanija Canon ne daje nikakve garancije ili jemstva za proizvode ili usluge trećih strana, uključujući strimovanje uživo.
  3. Za postizanje najboljih rezultata, preporučuje se stabilna Wi-Fi veza u manje opterećenom bežičnom prostoru na 2,4 GHz, sa velikom brzinom otpremanja.

    Adobe, Adobe Premiere i Frame.io su registrovani zaštićeni trgovački znakovi ili zaštićeni trgovački znakovi kompanije Adobe u Sjedinjenim Američkim Državama i/ili u drugim zemljama. Google, Google Drive i YouTube su zaštićeni trgovački znakovi kompanije Google LLC, a Google ni na koji način ne podržava ovu stranicu niti je sa njom povezana. Final Cut Pro i macOS su zaštićeni trgovački znakovi kompanije Apple Inc., registrovani u SAD i drugim zemljama i regionima.

Srodni proizvodi

  • Kompaktni digitalni

    PowerShot V10 (Black)

    Višenamenska džepna kamera za 4K vlogovanje kompanije Canon je idealan izbor ako želite da se istaknete na mreži i da budete diskretni tokom snimanja.
  • Kompaktni digitalni

    PowerShot G7 X Mark III

    Fotoaparat sa dobrim mogućnostima povezivanja koji snima fenomenalne video zapise i fotografije koje će vaši pratioci obožavati.
  • Fotoaparati bez ogledala

    EOS R50

    Snimite sadržaj koji će privući najviše pažnje pomoću ovog EOS R fotoaparata bez ogledala, od oštrih fotografija do 4K filmova i strimova uživo. Sve u jednom namenskom uređaju.
  • Stativ

    Tripod Grip HG-100TBR

    Snimajte duže uz veću stabilnost i kreativnu fleksibilnost zahvaljujući ovom jedinstvenom stativu sa rukohvatom i odvojivim daljinskim upravljačem.
  • Zvuk

    Stereo mikrofon DM-E100

    Zabeležite vrhunski zvuk sa lakoćom zahvaljujući malom stereo mikrofonu jednostavnom za korišćenje i uvek spremnom za snimanje.
  • Srodni članci

  • VLOGOVANJE

    Najbolji fotoaparati i objektivi kompanije Canon za vlogovanje

    Canon nudi bogat asortiman fotoaparata i objektiva koji su idealni za kreatore sadržaja. Ovaj vodič će vam pomoći da pronađete savršenu kombinaciju.

  • VLOGOVANJE

    Kako da postanete vloger

    Krenite u avanturu i napravite kvalitetne vlogove koristeći naše savete za vlogovanje za početnike.

  • VIDEO

    Saveti za poboljšavanje video zapisa za društvene mreže

    Četiri kreatora razgovaraju o tome šta čini odličan sadržaj i kako da se istaknete onlajn.

  • VLOGOVANJE

    Vlogovanje u pokretu

    Četiri vodeće influenserke stavile su na ispit Canon PowerShot V10.