EOS R System

EOS R SISTEM

Uz našu inteligentnu AF tehnologiju i neverovatni asortiman RF objektiva, nagrađivani EOS R sistem pruža izuzetno intuitivan pristup fotografiji i videografiji i savršeno se uklapa sa vama kako biste se usredsredili na subjekat i zanat.

„EOS R mi olakšava da se usredsredim na kreativnost“

Brent Stirton, Canon ambasador
EOS R by Brent Stirton, Canon Ambassador

Napravljen po vašoj meri. Za vas.

 • Zato što vas razumemo

  Dizajniramo i gradimo dinamične tehnologije za snimanje koje vam pomažu da zabeležite svoj svet.

 • Tehnologija koja vam pomaže da budete izvrsni

  Inteligentna tehnologija temeljnog učenja i optički dizajn koji vam pruža kontrolu.

 • Spremno za budućnost. Već sada.

  Sistem koji zadovoljava vaše kreativne potrebe ne samo danas, već i u budućnosti.

The new EOS generation

Nova EOS generacija. Kako je počelo, kuda ide.

Otkrijte kako su inženjeri kompanije Canon započeli razvoj serije EOS R i njenog revolucionarnog sistema za montažu objektiva, sa širim prečnikom, kratkim zadnjim fokusom i bržom komunikacijom, i zavirite iza kulisa ovog jedinstvenog sistema koji pruža najbolji balans mehaničkog, električnog i optičkog dizajna – sve to uz neograničene buduće mogućnosti.
Pročitajte kompletnu priču

Revolucionarna tehnologija koja pomera granice

Razumite ključne prednosti EOS R sistema i otkrijte kako revolucionarna tehnologija kompanije Canon daje izvanredne rezultate koje nikada niste smatrali mogućim.

 • Zadivljujuća optička superiornost

  Sledeća generacija objektiva koju može da napravi samo Canon.

 • Brzo i pouzdano fokusiranje

  Automatski fokus koji je neverovatniji nego ikada pre zahvaljujući tehnologiji Dual Pixel CMOS AF II.

 • Moćni optički i ugrađeni stabilizatori slike

  Neverovatna stabilizacija koja kompenzuje vaše kretanje i disanje, pa čak okretanje Zemlje.

 • Intuitivni, ergonomski dizajn

  Odlična ergonomija koja je vodeća u klasi.

Zadivljujuća optička superiornost

RF objektivi pružaju izvanredan optički kvalitet, neverovatan dizajn i pouzdane performanse u svim uslovima.

Stunning optical RF Lenses
RF 70-200mm F2.8L IS USM

RF 70-200mm F2.8L IS USM – Beskompromisan dizajn i izvanredan kvalitet slike. Sve to iz malog, kompaktnog kućišta koje je manje od bilo kog drugog profesionalnog objektiva 70–200 mm. Niko nije mislio da to možemo da uradimo, ali uspeli smo. Sve to zahvaljujući prednostima koje pruža RF sistem za montažu.

Objektivi RF 600mm i 800mm F11 IS USM

Objektivi RF 600mm i 800mm F11 IS USM – Kompaktni i lagani f/11 telefoto objektivi koji svima omogućavaju da pokažu kreativnost sa velikim uvećanjima. Zahvaljujući RF dizajnu i EOS R fotoaparatima sa tehnologijom Dual Pixel CMOS AF, otvaraju se nove mogućnosti za fotografisanje i snimanje video zapisa.

RF 50mm F1.2L USM

RF 50mm F1.2L USM – RF objektiv koji postavlja nove standarde na polju optičkog inženjeringa, uz vrhunsku oštrinu, dodatnu kreativnu kontrolu i performanse pri slabom osvetljenju koje su prosto neverovatne.

RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE

RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE – Zabeležite svet u zadivljujućoj 8K virtuelnoj realnosti pomoću ovog revolucionarnog objektiva iz serije L koji je mogao da nastane samo zahvaljujući RF sistemu za montažu i dizajnu sa kratkim zadnjim fokusom.

Brzo i pouzdano fokusiranje

Bez obzira na to gde se subjekat nalazi, fotoaparati iz serije EOS R će ga pronaći zahvaljujući osetljivom i inteligentnom automatskom fokusu, bez obzira na uslove. Veštačka inteligencija sa temeljnim učenjem programirana je za prepoznavanje ljudi vozila i životinja, kao i za fiksiranje očiju, lica, glave ili tela subjekata.

Fast dependable focusing
Canon EOS R - Low Light

Slabo osvetljenje

Čak i kada nivo osvetljenja počne da pada, ne morate da brinete da ćete propustiti snimak niti da posežete za blicem koji bi mogao da pokvari raspoloženje. Sistem za stabilizaciju slike kompanije Canon pruža zadivljujuće performanse u najtamnijim uslovima.

Video zapisi i fotografije

Kompanija Canon je prva predstavila snimanje Full HD video materijala na DSLR fotoaparatu pre više od jedne decenije, a sada to sa EOS R sistemom prenosi na potpuno novi nivo, uz 8K video i fotografije visoke rezolucije zahvaljujući hibridnim fotoaparatima koji koriste najbolje od svih naših revolucionarnih tehnologija.

Canon EOS R - Video and Stills 8K
Canon EOS R - Fast moving subjects

Subjekti koji se brzo kreću

EOS R sistem ponovo definiše ono što je moguće sa automatskim fokusom. Naša tehnologija za praćenje subjekta postavila je standard za uzastopno automatsko fokusiranje koji daje neverovatan nivo preciznosti fokusiranja.

Vladimir Rys

„Potrebno je samo da usmerite objektiv u pravom smeru, a sve ostalo će biti obavljeno umesto vas.“

Vladimir Ris, Canon ambasador

Moćni optički i ugrađeni stabilizatori slike

Pouzdano snimajte čak i kada su uslovi protiv vas zahvaljujući tehnologijama kompanije Canon za optičku stabilizaciju i stabilizaciju slike u telu.

Powerful Optical and In-body image stabliser
Sure and stable video

Izuzetno stabilni rezultati u pokretu

Snimanje iz ruke sa dugačkom ekspozicijom nikada ne mora da predstavlja razlog za brigu. Zahvaljujući fotoaparatima sa tehnologijom stabilizatora slike u telu (IBIS) kompanije Canon, oni funkcionišu u kombinaciji sa kompatibilnim RF objektivima radi pružanja do 8 koraka stabilizacije*.

Rock Steady results on the move

Naravno, uz stabilan video

Snimajte sa pouzdanjem čak i kada su uslovi protiv vas uz Movie Digital IS. U kombinaciji sa tehnologijama za optičku stabilizaciju i stabilizaciju slike u telu kompanije Canon, ova dodatna funkcija dodaje još jedan sloj glatkoće vašim filmovima.

Intuitivni, ergonomski dizajn

Proces snimanja slike treba da bude intuitivan. Fotoaparati iz serije EOS R dizajnirani su tako da budu u skladu sa vašim telom. Naša ergonomija je svetski poznata i objedinjuje fotoaparat i telo na revolucionarne nove načine.

Intuitive, ergonomic design

Fotoaparati koji udobno leže u rukama – Inženjeri kompanije Canon teže da naše fotoaparate učine što je moguće približnijim produžetku tela. Sve to počinje dizajnom koji je razvijen pomoću mnoštva različitih prototipa radi postizanja držanja koje prelepo odgovara vašim rukama.

Intuitivne komande koje nikada ne odvraćaju pažnju – Kontrola je tako jednostavna da ste jedva svesni da to radite. Zahvaljujući praktičnom dizajnu naših fotoaparata, vaša pažnja je uvek na subjektu – čak i dok podešavate postavke.

Kontrolni prsten na objektivu za podešavanja u pokretu – Zahvaljujući dizajnu RF objektiva i mogućnosti brže i dinamičnije komunikacije sa fotoaparatom, prilagodljivi kontrolni prsten na objektivu pruža dodatne opcije za doterivanje postavki fotoaparata tokom snimanja.

Jasni meniji za jasnu sliku – Jednostavno kretanje kroz sistem EOS menija koji je pažljivo doteran radi zadržavanja poznatih grupa postavki i opcija za podešavanje.

Prilagodite i personalizujte fotoaparat – Prilagodite stil snimanja fotoaparatu i fino podesite postavke koje su vam potrebne da biste brže uradili ono što želite – i bolje.

Kada je veliko najbolje. EOS R fotoaparati punog formata

Napravljen za stvaraoce koji ne miruju, Canon asortiman EOS R fotoaparata bez ogledala punog formata pruža zadivljujući kvalitet slike, uz najbolju tehnologiju za najbolje rezultate. Zato što ne očekujete ništa manje od toga.

 • Fotoaparati bez ogledala

  EOS R8

  Pređite na fotografiju i video u punom formatu i realizujte svoje kreativne ambicije.
 • Fotoaparati bez ogledala

  EOS R6 Mark II

  Fotografije ili video zapisi, akcija ili portret – spoj performansi i kvaliteta slike na fotoaparatu EOS R6 Mark II omogućava vam da pokažete svu kreativnost
 • Fotoaparati bez ogledala

  EOS R3

  Uz brzinu kao osnovnu karakteristiku, ovo je fotoaparat bez ogledala koji su profesionalni fotografi sporta, vesti i divljih životinja čekali.
 • Fotoaparati bez ogledala

  EOS R5

  Preispitajte ono što znate o fotoaparatima bez ogledala. Beskompromisne performanse modela EOS R5 uneće revoluciju u vaše fotografisanje i snimanje filmova.
 • Cinema EOS sistem

  EOS R5 C

  Snimajte zadivljujuće 8K video zapise i fotografije od 45 MP pomoću naše najmanje Cinema EOS kamere koja je spremna za svaku situaciju.
 • Fotoaparati bez ogledala

  EOS R6

  Šta god da snimate i kako god da snimate, EOS R6 vam omogućava da pokažete kreativnost na načine za koje niste verovali da su mogući.
 • Fotoaparati bez ogledala

  EOS R

  Fotoaparat punog formata bez ogledala koji otvara nove kreativne mogućnosti za fotografe i filmadžije.
 • Fotoaparati bez ogledala

  EOS RP

  Mali, lagani i intuitivni fotoaparat punog formata bez ogledala, dizajniran za putovanja i svakodnevno fotografisanje.
 • Posegnite dalje. APS-C prednost

  APS-C format ima mnoge prednosti, među kojima su manje dimenzije, i svakome donosi EOS R tehnologiju da istraže svoju kreativnost.

  • Fotoaparati bez ogledala

   EOS R50

   Snimite sadržaj koji će privući najviše pažnje pomoću ovog EOS R fotoaparata bez ogledala, od oštrih fotografija do 4K filmova i strimova uživo. Sve u jednom namenskom uređaju.
  • Fotoaparati bez ogledala

   EOS R7

   Istražite divljinu pomoću fotoaparata koji pruža senzacionalnu brzinu i kvalitet slike u prenosivom APS-C telu dizajniranom za budućnost.
  • Fotoaparati bez ogledala

   EOS R10

   Napravite sledeće korake na polju fotografije i video zapisa pomoću EOS R fotoaparata bez ogledala napravljenog oko senzora APS-C formata.

  RF objektivi

  RF objektivi pružaju optičku superiornost i dinamične performanse u svim uslovima, a adapteri EF na EOS R omogućavaju korišćenje EF-S i EF objektiva na EOS R fotoaparatima
  Pogledajte sve objektive Pogledajte sve adaptere

  U rukama profesionalaca

  Pogledajte šta može EOS R sistem u rukama profesionalnih fotografa i kinematografa.

 • SNIMANJE FILMOVA

  Canon komplet iza FX-ovog filma Pistol

  Otkrijte koje je Canon kamere i objektive koristio direktor fotografije za film Pistol, Entoni Dod Mantl, da bi punk podkulturu prenio na ekran.

 • ČLANAK

  Silaženje sa utabanog puta uz Canon EOS R3

  Fotograf motosporta Vladimir Ris isprobava revolucionarni AF sa praćenjem trkačkih automobila na fotoaparatu Canon EOS R3 u sklopu snimanja električnog reli automobila.

 • ČLANAK

  Prvi snimci sa EOS R5: snimanje prirode uz prelepe detalje

  Ula Loman i Robert Mark Leman o tome kako su im senzor od 45 MP i AF sa praćenjem oka na modelu Canon EOS R5 pomogli da prave spektakularne snimke na otvorenom.

 • ČLANAK

  Snimanje kinematografskog putnog filma uz EOS R5 C

  Kako je kinematograf Kevin Klerk zabeležio jedinstveni pogled na Madeiru pomoću hibridne kamere kompanije Canon sa punim asortimanom funkcija.

 • ČLANAK

  Ples u svetlo: snimanje pomoću fotoaparata Canon EOS R6

  Canon ambasador Vanda Martin o modnom snimanju inspirisanom umetnošću, prvo snimanje fotografija pomoću fotoaparata Canon EOS R6.

 • ČLANAK

  Testiranje ograničenja modela Canon EOS R pri slabom osvetljenju

  Foto-reporter Danijel Eter fotografisao je tamne, arhaične uslove u rumunskim rudnicima uglja pomoću EOS R sistema punog formata bez ogledala.

 • ČLANAK

  Avanturistička fotografija uz EOS RP

  Fotograf životnog stila na otvorenom i akcioni fotograf Džejk Begli objašnjava kako mu lagani Canon EOS RP pruža kreativnu prednost.

 • Slični proizvodi

  Istražite ostatak asortimana fotoaparata kompanije Canon

  • Fotoaparati bez ogledala

   Odličan kvalitet, male dimenzije. EOS M i EOS R serije fotoaparata punog formata bez ogledala pružaju snagu DSLR modela u telu kompaktnog fotoaparata.

  • DSLR fotoaparati

   Naš EOS asortiman DSLR fotoaparata pruža izvanredan kvalitet slike, bez obzira na vaš nivo veštine

  • Kompaktni digitalni fotoaparati

   Prenosivi, svestrani PowerShot i IXUS fotoaparati koji idu od profesionalnih kreativnih kompaktnih modela do superzum i jednostavnih modela „uperi i snimaj“.

  • EOS VR sistem

   Kreirajte obuhvatajući trodimenzionalni sadržaj pomoću kompatibilnog EOS fotoaparata punog formata i objektiva RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE, uz korišćenje efikasnijeg i jednostavnijeg radnog procesa sa EOS VR SISTEMOM.

  • Cinema EOS sistem

   Izvanredan kvalitet slike, neograničena kreativna kontrola. Bez obzira na to da li snimate upečatljive nezavisne dokumentarce, uzbudljivu seriju ili nagrađivane filmove, postoji Canon profesionalni video proizvod koji može da podigne vašu kreativnost u nove visine.

  1. * 8 koraka na osnovu CIPA standarda, u zavisnosti od objektiva koji se koristi.