EOS R3

Fotoaparati bez ogledala

Canon EOS R3

Teško uhvatljivi trenuci, zabeleženi pomoću fotoaparata na načine za koje nikada niste pomislili da su mogući. Dobro došli u budućnost akcione fotografije.

Specifikacije

 • Slojeviti senzor

  Slojeviti senzor sa pozadinskim osvetljenjem

 • Brzina rafalnog snimanja od 30 kadrova u sekundi

  Uzastopno snimanje brzinom do 30 kadrova u sekundi ili 12 kadrova u sekundi sa mehaničkim zatvaračem, uz AE i AF praćenje

 • Rafalno snimanje velikom brzinom do 195 kadrova u sekundi1

  Snimajte uz prilagodljivu brzinu rafala

 • Maks. ISO 102.400

  Osetljivost od ISO 100 do ISO 102.400 (proširivo do ISO 204.800)

 • Rezolucija od 24 MP

  Idealan balans kvaliteta slike, visokih ISO performansi i veličine datoteke

 • Do 8 koraka stabilizacije slike

  Izuzetno postojan stabilizator slike u kućištu koji funkcioniše u kombinaciji sa stabilizacijom slike u objektivu

 • AF sa kontrolom pomoću oka

  Izaberite tačke fokusa ili objekte koje želite da pratite tako što ćete ih samo pogledati

 • Praćenje subjekta

  Automatski prati ljude, životinje i vozila u režimu za fotografije i u režimu za video zapise

 • Ekran sa promenljivim uglom

  Potpuno pokretljivi ekran osetljiv na dodir veličine 8,2 cm sa 4.200.000 tačaka

 • Elektronsko tražilo

  Elektronsko tražilo sa 5.760.000 tačaka bez zatamnjivanja, uz učestalost osvežavanja od 120 kadrova u sekundi i pokrivenost od 100 procenata

 • Wi-Fi i Bluetooth

  Bežično povezivanje za daljinsko upravljanje i prenos slika

 • 6K RAW

  60 kadrova u sekundi uz najveću fleksibilnost menjanja postavki, kao što je balans bele, u postprodukciji

 • 4K 120p

  Snimajte usporene video zapise sa izuzetno visokim nivoom detalja

 • Full HD 240p

  Snimajte izuzetno usporene video zapise sa visokim nivoom detalja

 1. AE i AF praćenje nisu dostupni u režimu brzog uzastopnog snimanja. Maksimalni broj snimljenih kadrova može da se podesi do 50
Firmver objavljen 22. jula 2022. dodao je uzastopno snimanje brzinom do 195 kadrova u sekundi, 240p Full HD video zapise, kao i mnoštvo drugih korisnih funkcija. Možete da ga preuzmete sa stranice za podršku.
Saznajte više Prikaži punu specifikaciju Pronađite podršku

PREGLED

Predstavljamo sledeće EOS poglavlje

EOS R3 će promeniti način na koji razmišljate o fotoaparatima bez ogledala. Slojeviti senzor sa pozadinskim osvetljenjem može da zamrzne akciju pri brzini od 1/64.000, a omogućava uzastopno snimanje brzinom od 30 kadrova u sekundi, uz proširenje do 195 kadrova u sekundi1. AF koji se kontroliše pomoću oka inteligentno prepoznaje subjekte i prati ih dok snimate – izvanredno za sportsku fotografiju, vesti i fotografisanje divljih životinja.

Ukratko o EOS R3

 • Eksplozivna brzina od 30 kadrova u sekundi

  Uživajte u vrhunskoj brzini zatvarača od 1/64.000 s i rafalnom snimanju od 30 kadrova u sekundi, uz istovremeno AF/AE praćenje.

 • Ovladavanje kretanjem

  EOS R3 beleži teško uhvatljive trenutke pri 30 kadrova u sekundi, otkrivajući detalje koji nisu vidljivi golim okom.

 • Vidite. Reagujte. Delujte.

  Uz našu tehnologiju automatskog fokusa nove generacije sa kontrolom pomoću oka, EOS R3 fokusira gde god da pogledate.

 • Napravljen za filmove

  EOS R3 je profesionalni hibridni uređaj koji može da snima kinematografske video zapise kvaliteta za emitovanje i senzacionalne fotografije.

 • Napravljen za profesionalce

  EOS R3 je napravljen tako da ispuni zahteve svakodnevne profesionalne upotrebe, bez obzira na uslove.

 • Napredne metode povezivanja

  EOS R3 koristi žičnu LAN utičnicu i 2,4 / 5 GHz za komunikaciju sa računarskim mrežama, laptopovima i mobilnim uređajima radi brzog, jednostavnog deljenja slika i daljinskog upravljanja fotoaparatom.

Ovladavanje kretanjem

EOS R3 beleži teško uhvatljive trenutke pri 30 kadrova u sekundi, uz proširenje do 195 kadrova u sekundi1, otkrivajući detalje koji nisu vidljivi golim okom.

Slojeviti senzor sa pozadinskim osvetljenjem toliko je brz da fotografima omogućava da koriste elektronski zatvarač za zamrzavanje brzih pokreta bez brige o izobličenjima. Uživajte u vrhunskoj brzini zatvarača od 1/64.000 s i snimanju 30 kadrova u sekundi, uz istovremeno AF/AE praćenje za do 420 kadrova prilikom snimanja RAW datoteka.

Želite još? Zahvaljujući prilagođenom uzastopnom snimanju velikom brzinom, EOS R3 može da snima prilagodljive rafale brzinom do 195 kadrova u sekundi, uz beleženje izvanrednog nivoa detalja subjekata koji se brzo kreću. Moguće je snimiti do 50 kadrova u jednom rafalu, uz čuvanje slika u formatu JPEG, HEIF ili RAW.

Sinhronizacija blica sada je moguća kada se koristi elektronski zatvarač kako biste lakše balansirali dnevno svetlo i blic u uslovima jakog osvetljenja ili kada fiksirate subjekte koji se brzo kreću, kako sa Canon Speedlite blicevima, tako i sa studijskim blicevima drugih proizvođača.

EOS R3

Napredni AF sa kontrolom pomoću oka

Da li ste nekada koristili fotoaparat za koji imate osećaj da vam čita misli? Uz našu revolucionarnu tehnologiju automatskog fokusa sa kontrolom pomoću oka, EOS R3 fokusira gde god da pogledate. Ova neprikosnovena kontrola nad AF omogućava fotoaparatu da reaguje podjednako brzo kao i vi – možete brzo da reagujete na promenljive scene.

EOS R3

Naše najbolje praćenje subjekta do sada

Koristeći veštačku inteligenciju sa temeljnim učenjem i hiljade stvarnih slika, naučili smo EOS R3 da tačno i pouzdano prepoznaje ljude, životinje i vozila – gde god da se pomeraju u kadru.

Osobe mogu da se prate čak i ako nose kacigu sa maskom ili naočare za sunce. Prilikom fotografisanja moto trka, EOS R3 može da prepozna motocikle i trkačke automobile, pa čak i da razlikuje one sa zatvorenom i otvorenom kabinom, uz pokazivanje kacige vozača kada je to vidljivo.
EOS R3

Kombinacija performansi za video i fotografije

EOS R3 je profesionalni hibridni uređaj koji može da snima kinematografske video zapise kvaliteta za emitovanje i senzacionalne fotografije. Uz mnoštvo funkcija koje kinematografima otvaraju vrata novih nivoa kreativnosti, ovaj fotoaparat može interno da snima oversemplovani 4K ili 6K RAW video materijal na CFexpress karticu. Canon Log 3 pruža veći dinamički opseg i mogućnosti korekcije boja.

Što je najvažnije, isti sistem za prepoznavanje objekata dostupan fotografima takođe je dostupan videografima, pa možete da pratite objekte u pokretu u kadru, uz održavanje oštrog fokusa čak i prilikom korišćenja.
EOS R3

Povezani sa svetom

Povezivanje je od ključne važnosti za fotografe koji snimaju sportske događaje i vesti. EOS R3 koristi žičnu LAN utičnicu i 2,4 / 5 GHz Wi-Fi za komunikaciju sa računarskim mrežama, laptopovima i mobilnim uređajima radi brzog, jednostavnog deljenja slika i daljinskog upravljanja fotoaparatom. EOS R3 je takođe kompatibilan sa našom aplikacijom Mobile File Transfer koja profesionalnim fotografima omogućava da dodaju metapodatke i prenose slike sa smartfona, pomoću Wi-Fi veze ili veze za podatke na mobilnom telefonu.

EOS R3 takođe ima novi višenamenski priključak za dodatnu opremu koji pruža komunikaciju podacima i napajanje za novu dodatnu opremu, kao i funkciju priključka za postojeće Speedlite bliceve i okidače.
EOS R3

Dizajniran i napravljen za profesionalce

EOS R3 je napravljen tako da ispuni zahteve svakodnevne profesionalne upotrebe, bez obzira na uslove.

Od velike količine prašine do pljuska, izdržljivo kućište od legure magnezijuma je otporno na prašinu i vodu, uz isti nivo zaštite kao na našim legendarnim fotoaparatima iz serije EOS-1D. Budite sigurni da ćete nastaviti da snimate bez obzira na uslove.

EOS R3

Uklapa se direktno u postojeći sistem

EOS R3 odgovara vašem postojećem sistemu, uz vaše druge fotoaparate bez ogledala ili DSLR fotoaparate.

Napaja se pomoću baterije velikog kapaciteta LP-E19 – ista ona koju ćete naći u našim EOS-1DX telima. EF objektivi takođe će raditi baš onako kako bi trebalo zahvaljujući asortimanu visokokvalitetnih adaptera za montiranje koji takođe mogu da dodaju dodatne funkcije, kao što je kontrolni prsten ili umetni filteri

Zahvaljujući intuitivnim komandama i ergonomskoj izvanrednosti, EOS R3 je rezultat tri decenije razvoja, uz stalno prilagođavanje zahtevima profesionalnih fotografa. Uživajte u neprikosnovenoj ergonomiji uz poznati intuitivni interfejs.

EOS R3

Dinamične, prilagodljive komande

EOS R3 je čistokrvni profesionalac. Njegov oblik i forma zasnovani su na našim fotoaparatima iz serije EOS-1DX, ali je manji i lakši, uz dizajnerske principe EOS R sistema bez ogledala, za izvanredno rukovanje.

Fotoaparat pruža izbor komandi, uz višestruki kontroler i inteligentni kontroler koji su intuitivno nadohvat palca. Tri podesiva točkića na telu fotoaparatu, kao i kontrolni prsten na svakom RF objektivu, omogućavaju vam da jednostavno podešavate brzinu zatvarača, blendu, ISO i kompenzaciju ekspozicije dok vam je fotoaparat na oku. Digitalni telekonvertor koji trenutno da 1,6x dostupan je pritiskom na dugme, za veći doseg – naročito je koristan za isecanje na licu mesta, uz smanjenu potrebu za naknadnom obradom.

EOS R3 je takođe opremljen ekranom visoke rezolucije (4 miliona tačaka) sa promenljivim uglom, koji je jasan i sjajan, čak i u uslovima jakog osvetljenja. Omogućava vam da lako kadrirate iz kreativnih perspektiva. Dva otvora za kartice omogućavaju snimanje datoteka slika i video materijala na široko dostupne SD kartice (sa podrškom za UHS-II) ili izuzetno brze CFexpress medije sledeće generacije.

EOS R3

Koristite elektronski zatvarač sa blicem

Sinhronizacija blica sada je moguća kada se koristi elektronski zatvarač kako biste lakše balansirali dnevno svetlo i blic, čak i u uslovima jakog osvetljenja ili kada fiksirate glavu subjekta koji se brzo kreće, kako sa Canon Speedlite blicevima, tako i sa studijskim blicevima drugih proizvođača.

EOS R3

„TREBA NAM BRZINA. POTREBNI SU NAM MAKSIMALNA BRZINA I MAKSIMALNE PERFORMANSE. ZBOG TOGA KORISTIMO OVAJ FOTOAPARAT.“

Photographer looking down view finder

Cilj kompanije Canon je da do 2050. ostvari neto nultu emisiju CO2 iz svojih poslovnih aktivnosti

To ćemo postići tako što ćemo ostvarivati prosečno poboljšanje od 3% godišnje u indeksu emisije CO2 tokom životnog ciklusa po proizvodu. Uz održavanje, to će do 2030. doneti smanjenje za oko 50% u odnosu na nivoe iz 2008. Smatramo da je to u skladu sa nivoom smanjenja koji traži Pariski sporazum.

Nastavićemo da sprovodimo procene ciljeva iz dugoročne perspektive, kao način provere našeg doprinosa realizaciji niskougljeničnog društva.

EOS R3 poređenje

Pogledajte kako se EOS R3 poredi sa drugim profesionalnim fotoaparatima kompanije Canon punog formata.

Funkcija

EOS R FF

EOS R3

EOS R FF

EOS R5

Efektivni pikseli (približno MP)

24,1 MP
20,1 MP
45 MP

Stabilizator slike u fotoaparatu

Da, do 8 koraka, u zavisnosti od objektiva koji se koristi1
nije dostupno
Da, do 8 koraka, u zavisnosti od objektiva koji se koristi1

Detekcija subjekta

Lice, oko, životinja i vozilo
Osobe
Telo, lice, oko, životinje

AF pri slabom osvetljenju

Osetljivost do -7,5 EV2
Osetljivost do -4 EV ili -6 EV uz prikaz uživo2
Osetljivost do -6 EV2

Brzina uzastopnog snimanja (kadrova u sekundi)

12 kadrova u sekundi uz Servo AF
30 kadrova u sekundi uz elektronski, tihi zatvarač i Servo AF3
195 kadrova u sekundi, AF/AE fiksno
20 kadrova u sekundi sa mehaničkim zatvaračem, Servo AF
20 kadrova u sekundi uz elektronski, tihi zatvarač i Servo AF
12 kadrova u sekundi uz Servo AF
20 kadrova u sekundi uz elektronski, tihi zatvarač i Servo AF3

Video zapisi

6K 12-bitni RAW (RAW/RAW Light) pri brzini do 60 kadrova u sekundi
4K do 120 kadrova u sekundi
Full HD do 240 kadrova u sekundi
Canon Log 3 / HDR PQ 10-bitno 4:2:2 interno
All-I / IPB / IPB Light komprimovanje 10-bitno 4:2:2 nekomprimovano 4K 60p na spoljni snimač
5,5K 12-bitni RAW (RAW/RAW Light) pri brzini do 60 kadrova u sekundi.
4K do 60 kadrova u sekundi
Full HD do 120 kadrova u sekundi
Canon Log 1 / Log 3 / HDR PQ [7] 10-bitno 4:2:2 interno
All-I / IPB komprimovanje 10-bitno 4:2:2 nekomprimovano 4K 60p na spoljni snimač
8K do 30 kadrova u sekundi
4K do 120 kadrova u sekundi
Full HD do 120 kadrova u sekundi
4K režim ubrzanog protoka vremena
Canon Log 1 / Log 3 [7] / HDR PQ 10-bitno 4:2:2 interno snimanje
All-I / IPB / IPB Light komprimovanje 10-bitno 4:2:2 nekomprimovano 4K 60p na spoljni snimač
8K u punom formatu RAM ili isečeni 5K ProRes
RAW snimljen eksterno pomoću HDMI priključka na
Atomos Ninja V+

Kontrolni točkići

Glavni točkić
Točkić za brzu kontrolu 1
Točkić za brzu kontrolu 2
AF višestruki kontroler
Pametni kontroler
Ekran na gornjoj tabli
Glavni točkić
Točkić za brzu kontrolu
AF višestruki kontroler
Pametni kontroler
Ekran na gornjoj tabli
Glavni točkić
Točkić za brzu kontrolu 1
Točkić za brzu kontrolu 2
AF višestruki kontroler
Ekran na gornjoj tabli

LCD ekran

8 cm / 3,2 inča
LCD ekran sa 4,15 miliona tačaka
Osetljiv na dodir sa podešavanjem nagiba
8 cm / 3,15 inča
LCD sa 2,1 miliona tačaka
Fiksni
8 cm / 3,15 inča
LCD sa 2,1 miliona tačaka
Osetljiv na dodir sa podešavanjem nagiba

tražilo

Elektronsko tražilo od 0,5 inča
0,5"
OLED sa 5,76 miliona tačaka
Vidna tačka od 23 mm / uvećanje 0,76x4 Do 120 kadrova u sekundi
Optičko tražilo
Vidna tačka od 20 mm / uvećanje 0,76x
Elektronsko tražilo od 0,5 inča
OLED sa 5,76 miliona tačaka
Vidna tačka od 23 mm / uvećanje 0,76x
Do 120 kadrova u sekundi

Mreža

5 GHz / 2,4 GHz i Bluetooth™
Podrška za 5.0 Podržane funkcije – EOS Utility, smartfon, otpremanje na image.canon, bežično štampanje, Ethernet priključak
Ugrađeni 2,4 GHz Wi-Fi i Bluetooth™
Opcioni bežični predajnik od 5 GHz WFT-E9
Ethernet priključak
Ugrađeni 5 GHz i 2,4 GHz Wi-Fi i Bluetooth™ [9]
Opcioni bežični predajnik WFT-R10

Težina tela (sa baterijom i memorijskom karticom)

1.015 g
1.440 g
738 g

Ležišta za kartice

1 x CFexpress tip B
1x SD/SDHC/SDXC i UHS-II
2x CFexpress
1 x CFexpress
1 x UHS-II SD

Baterija

LP-E19
USB punjenje uz PD-E1
LP-E19
LP-E6NH
USB punjenje uz PD-E1

Trajanje baterija

620 snimaka (EVF režim uštede energije)
860 snimaka (LCD režim uštede energije)
2.850 snimaka kada se koristi tražilo
610 snimaka kada se koristi prikaz uživo
320 snimaka (EVF režim uštede energije)
490 snimaka (LCD režim uštede energije)

 1. 8 koraka na osnovu CIPA standarda sa objektivom RF 24-105mm F4 L IS USM pri žižnoj daljini od 105 mm
 2. AF pri najnižim nivoima osvetljenja dostupan je sa objektivom od f/1,2, centralnom AF tačkom, AF za jedan snimak, pri 23 °C / 73 °F, ISO 100) Osim sa RF objektivima sa premazom za glatko defokusiranje
 3. Kada je aktivan servo AF sistem, samo RF objektivi i neki EF objektivi mogu da se koriste za uzastopno snimanje maksimalnom brzinom. Detaljne informacije o podržanim objektivima potražite na zvaničnoj Canon veb stranici.
  Brzina uzastopnog snimanja može da se smanji usled objektiva, brzine zatvarača, otvora blende, blica, obrade za smanjenje treperenja, uslova subjekta i osvetljenosti (na primer, prilikom snimanja na tamnom mestu).
 4. Sa objektivom od 50 mm i fokusom na beskonačno, -1m-1 dioptrija
 5. Na osnovu standarda CIPA, uz korišćenje baterije koja se isporučuje sa fotoaparatom, osim tamo gde je naglašeno. U režimu štednje energije.
EOS R3

Šta je u pakovanju

 • EOS R3 telo

 • Okular ER-h, mali

 • Poklopac priključka za dodatnu opremu ER-SC1 (otporan na prašinu i vodu)

 • Poklopac za telo fotoaparata R-F-5

 • Traka ER-L1

 • Punjač za baterije LC-E19

 • Baterija LP-E19

 • Poklopac baterije

 • Kabl za napajanje (EU)

 • Kabl za povezivanje IFC-100U (bez jezgra)

 • Štitnik kabla za povezivanje IFC-100U

 • Korisnički priručnik (EU1)

Dodatna oprema

 • Speedlite blic

  Speedlite EL-5

  Snažni, napredni blic sa brzim obnavljanjem, odličnom kreativnom kontrolom i izvanrednim performansama za sve situacije.
 • DM-E1D
  Ako želite čist, jasan digitalni zvuk, odaberite direkcioni stereo mikrofon za višenamenski priključak DM-E1D, za pouzdanost i brz pristup postavkama na ekranu kompatibilnog fotoaparata.
 • Multi-Function Shoe Adapter AD-E1
  Uz održavanje zaštite od vremenskih uslova, ovaj adapter konvertuje Speedlite bliceve sa konvencionalnim 5-pinskim postoljem za korišćenje na fotoaparatima sa višenamenskim priključkom.
 • Speedlite ST-E10
  Izuzetno kompaktni Speedlite predajnik koji pruža napredne bežične funkcije i kontrolu za do 15 kompatibilnih bliceva.
 • ER-He

  Okular ER-hE

  Veliki rotirajući okular koji odgovara osobama koje koriste levo ili desno oko, a osobama koje nose naočare omogućava da u potpunosti uživaju u kontroli pomoću oka na EOS R3.
 • EOS R3
  Povežite smartfon pomoću ovog višenamenskog priključka da biste uživali u vrhunskoj integraciji između fotoaparata i aplikacija, za nove mogućnosti radnog procesa.
 • U rukama profesionalaca

 • ČLANAK

  Da li Canon EOS R3 može da održi korak sa majušnom i munjevito brzom morskim žalarom?

  Italijanski fotograf divljih životinja Bruno D'Amicis testirao je EOS R3 fotografišući retku i neverovatno brzu pticu na plažama Abruca.

 • ČLANAK

  Silaženje sa utabanog puta uz Canon EOS R3

  „Apsolutno je bolji od svega sa čim sam radio u prošlosti!“ Fotograf motosporta Vladimir Ris isprobao je Canon EOS R3 na prvom snimanju električnog reli automobila.

 • ČLANAK

  Život u brzoj traci uz supertelefoto objektive kompanije Canon

  Fotograf motosporta Vladimir Ris upoznaje se sa objektivima Canon RF 400mm F2.8L IS USM i RF 600mm F4L IS USM na dinamičnom reli snimanju uz Canon EOS R3.

 • ČLANAK

  Objašnjenja za AF sa kontrolom pomoću oka

  Saznajte insajdersku priču o neverovatnom AF sistemu sa kontrolom pomoću oka kompanije Canon koji postavlja ili menja AF tačku tako što detektuje ono u šta gledate.

 • Slični proizvodi

 • Fotoaparati bez ogledala

  EOS R5

  Preispitajte ono što znate o fotoaparatima bez ogledala. Beskompromisne performanse modela EOS R5 uneće revoluciju u vaše fotografisanje i snimanje filmova.
 • Fotoaparati bez ogledala

  EOS R6

  Šta god da snimate i kako god da snimate, EOS R6 vam omogućava da pokažete kreativnost na načine za koje niste verovali da su mogući.
 • DSLR fotoaparati

  EOS-1D X Mark III

  Život je pun neponovljivih trenutaka. Zabeležite više njih uz EOS-1D X Mark III i ispričajte svoju vizuelnu priču svetu.