INFORMACIJE O PROIZVODIMA

Dizajniran i napravljen za profesionalce

Od peščane oluje do pljuska, EOS R3 je stvoren da odgovori na teške izazove profesionalne upotrebe
EOS R3

Od peščane oluje do pljuska, EOS R3 je stvoren da odgovori na teške izazove profesionalne upotrebe. Iako je napravljen u skladu sa istim precizno definisanim standardima kao i naši čuveni fotoaparati iz serije EOS-1D X, kućište od legure magnezijuma kod modela EOS R3 predstavlja prenosiviji paket – manje, lakše i savršeno rešenje za rad na terenu.

Mnoštvo gumenih zaptivki štiti fotoaparat od prašine i vlage, što vam omogućava da sa pouzdanjem nastavite da snimate čak i u nezgodnim uslovima.

Iako je napravljen u skladu sa istim precizno definisanim standardima kao i naši čuveni fotoaparati iz serije EOS-1D X, kućište od legure magnezijuma kod modela EOS R3 predstavlja prenosiviji paket – manje, lakše i savršeno rešenje za rad na terenu.

Mnoštvo gumenih zaptivki štiti fotoaparat od prašine i vlage, što vam omogućava da sa pouzdanjem nastavite da snimate čak i u nezgodnim uslovima.

Od peščane oluje do pljuska, EOS R3 je stvoren da odgovori na teške izazove profesionalne upotrebe.

Vrhunska stabilizacija slike

EOS R3 ima ugrađeni stabilizator slike u pet osa za fotografije i video zapise. To funkcioniše u kombinaciji sa optičkim stabilizacijom slike u mnogim RF objektivima, što za rezultat ima zapanjujućih osam koraka zaštite od podrhtavanja fotoaparata. To omogućava kreativno korišćenje malih brzina zatvarača, čak i prilikom snimanja iz ruke, čime se otvaraju novi načini za predstavljanje pokreta na slikama.

Širi nivo vibracija može da se kompenzuje u odnosu na mnoge druge IS sisteme, što daje još veću oštrinu.

EOS R3

Prilikom snimanja video zapisa, stabilizator slike u fotoaparatu i optički sistem za stabilizaciju slike u objektivu mogu da se unaprede pomoću trećeg sistema: Movie Digital IS. Ovi sistemi zajedno daju materijal koji je toliko gladak da izgleda kao da je snimljen korišćenjem stabilizatora ili slajdera.

EOS R3

Naše najbolje tražilo do sada?

Uključite EOS R3 i njegovo vrhunsko elektronsko tražilo sa 5,76 miliona tačaka spremno je za snimanje čim ga podignete do oka. Naš cilj prilikom razvoja ovog potpuno novog elektronskog tražila bio je da fotografima pružimo brzinu i jasnoću kakve bi očekivali od optičkog tražila, u kombinaciji sa prednosti pregleda slike kod fotoaparata bez ogledala

EOS R3

Koristili smo UXGA ekran visoke rezolucije sa brzinom osvežavanja od 120 kadrova u sekundi, za zadivljujuće realistične rezultate. Zahvaljujući izuzetno velikoj brzini slojevitog senzora sa pozadinskim osvetljenjem na modelu EOS R3, na tražilo praktično nema kašnjenja, kao ni efekta zatamnjivanja prilikom snimanja.

EOS R3 koristi nove izmenjive okulare koji sprečavaju ulazak neželjenog svetla u tražilo. Standardni okular ER-h je isporučuje se sa fotoaparatom, dok je takođe dostupan opcioni veći okular ER-hE, koji se preporučuje fotografima koji nose naočare i žele da koriste AF sa kontrolom pomoću oka.

EOS R3

UKLJ. asistencija optičkog tražila

ISKLJ. asistencija optičkog tražila

Ono što vidite je ono što dobijate

Kao vaš prozor ka svetu, tražilo fotoaparata bi trebalo da vas informiše bez ometanja, zbog čega se elektronsko tražilo fotoaparata EOS R3 moguće potpuno prilagoditi. Režim simulacije prikaza pokazuje osvetljenost slike koja će biti snimljena sa trenutno izabranim postavkama, dok je dubinu polja, balans bele i veliki broj drugih podešavanja moguće pregledati u realnom vremenu, bez dodatnog kašnjenja.

Kada snimate duže ili kada snimate RAW datoteke koje ćete kasnije obrađivati, isprobajte simulaciju optičkog tražila na fotoaparatu EOS R3. Time se omogućava pregled stila slike, balansa bele itd. i, pomoću Canon HDR tehnologije, pruža prirodni prikaz slike koji je sličan onom kod DSLR fotoaparata.

Kada je potrebno da snimate iz alternativnih uglova, ekran osetljiv na dodir dijagonale 3,2 inča sa promenljivim uglom omogućava vam da to radite lako. Uz 4,15 miliona tačaka, to je ekran najviše rezolucije do sada na fotoaparatu bez ogledala i veoma je dobro vidljiv, čak i napolju pod jakim svetlom.

Okrenite ga iz kućišta fotoaparata i on će se rotirati za 270˚, što omogućava lako snimanje iz visine ili nisko dole.

EOS R3

Uklapa se direktno u postojeći sistem


EOS R3 možete udobno da koristite uz postojeću SLR opremu. Kao i sa svim fotoaparatima iz serije EOS R, EF objektivi funkcionišu baš onako kako treba zahvaljujući tri veoma kvalitetna adaptera za montiranje. EOS R3 se napaja pomoću baterije velikog kapaciteta LP-E19 – ista one koja se koristi u našim fotoaparatima iz serije EOS-1DX – koja može da se puni u fotoaparatu, kao i odvojeno, zahvaljujući USB punjenju. Fotoaparat takođe možete da napajate pomoću spoljne baterije, preko USB priključka, za duže snimanje.

EOS R3 predstavlja rezultat tri decenije razvoja, uz stalno prilagođavanje zahtevima profesionalnih fotografa. Uživajte u neprikosnovenoj ergonomiji uz poznati intuitivni interfejs, intuitivne komande i ergonomsku izvanrednost.

EOS R3
EOS R3

Prilagodljive komande

Bez obzira da li snimate horizontalno ili vertikalno, komande na modelu EOS R3 prirodno dolaze pod prste i palčeve. Ugrađeni vertikalni rukohvat za snimanje olakšava držanje fotoaparata, dok višenamenski kontroler i pametni kontroler instinktivno leže pod palcem.

Tri podesiva točkića na kompanije telu fotoaparatu, kao i kontrolni prsten na većini RF objektiva, omogućavaju vam da jednostavno podešavate brzinu zatvarača, blendu, ISO i kompenzaciju ekspozicije dok vam je fotoaparat na oku.

R3 ima više prilagodljive dugmadi nego ikada pre, uključujući mogućnost korišćenja prekidača za izbor režima filma za aktiviranje potpuno tihog režima za fotografije. Ovo je idealno za fotografe koji snimaju u okruženjima gde je potpuna tišina često neophodna i diskrecija je od najveće važnosti.

Pomoć pri švenkovanju

[Panning Assist] kada se koristi sa kompatibilnim objektivom sa optičkom stabilizacijom slike za snimke sa švenkovanjem, tokom ekspozicije primenjuju se stabilizacija slike i korekcija zamućenja subjekta, čime se dobijaju zapanjujući snimci sa švenkovanjem uz zadržavanje oštrine glavnog subjekta. Režim za pomoć pri švenkovanju omogućava korišćenje brzina zatvarača koje su za 1–2 koraka sporije od onih koje se obično koriste za švenkovanje. Ili da biste poboljšali stopu uspešnosti snimaka sa švenkovanjem pomoću veće brzine zatvarača.

Panning Assist


Dva otvora za kartice omogućavaju upisivanje datoteka slika na široko dostupne SD kartice (sa podrškom za standard UHS-II) ili izuzetno brze CFexpress medije sledeće generacije. Memorijske kartice mogu da se koriste i za čuvanje postavki fotoaparata, od mrežnih konfiguracija do kalibracija AF sistema sa kontrolom pomoću oka, pa čak i ažuriranja firmvera.
Podešavanje više fotoaparata upravo je postalo mnogo lakše.

EOS R3

Slaganje fokusa u fotoaparatu

Kada je dubina polja ograničena, režim za slaganje fokusa na modelu EOS R3 daje slike sa savršenom oštrinom od prednjeg do zadnjeg plana – odlično je za makro snimanje ili prilikom snimanja pejzaža.

Fotoaparat snima više kadrova i automatski menja fokus od blizu do daleko. Oni se zatim spajaju u fotoaparatu u jednu sliku koja ima mnogo veću dubinu polja, a subjekat je oštar u čitavom kadru. To je odličan način da prevaziđite prirodna ograničenja objektiva i da kreirate slike sa izuzetno visokim nivoom detalja.

Pored pravljenja finalne slike u fotoaparatu, čuvaju se i kadrovi od kojih se sastoji, što znači da slike sa slaganjem fokusa mogu da se kreiraju i u postprodukciji.

Srodni članci

 • ČLANAK

  Da li Canon EOS R3 može da održi korak sa majušnom i munjevito brzom morskim žalarom?

  Italijanski fotograf divljih životinja Bruno D'Amicis testirao je EOS R3 fotografišući retku i neverovatno brzu pticu na plažama Abruca.

 • ČLANAK

  Silaženje sa utabanog puta uz Canon EOS R3

  „Apsolutno je bolji od svega sa čim sam radio u prošlosti!“ Fotograf motosporta Vladimir Ris isprobao je Canon EOS R3 na prvom snimanju električnog reli automobila.

 • ČLANAK

  Život u brzoj traci uz supertelefoto objektive kompanije Canon

  Fotograf motosporta Vladimir Ris upoznaje se sa objektivima Canon RF 400mm F2.8L IS USM i RF 600mm F4L IS USM na dinamičnom reli snimanju uz Canon EOS R3.

 • ČLANAK

  Objašnjenja za AF sa kontrolom pomoću oka

  Saznajte insajdersku priču o neverovatnom AF sistemu sa kontrolom pomoću oka kompanije Canon koji postavlja ili menja AF tačku tako što detektuje ono u šta gledate.

 • Registrujte se odmah

  Među prvima dobijajte novosti o EOS R3 i ostanite u toku sa novim vestima.