ČLANAK

Munjevito brzo povezivanje koje vas postavlja na prvo mesto

Kada je svaka sekunda važna, EOS R3 vam daje prednost. Izvanredne mogućnosti povezivanja omogućavaju vam da brzo prenosite slike klijentima, bez obzira na to da li koristite Wi-Fi, Ethernet ili mobilni telefon. Nećete samo da ispoštujete rok, već ćete sve završiti mnogo pre njega.
EOS R3

Prenosite slike dok snimate

Pomoću Wi-Fi ili Ethernet veze možete u realnom vremenu da šaljete slike agenciji ili klijentu zahvaljujući podršci za FTP. Podržani su bezbedni protokoli SFTP1 i FTPS, pa su vaše slike uvek bezbedne. EOS R3 podržava Wi-Fi standard 802.11ac, za opsege od 2,4 GHz i 5 GHz2, za prošireni opseg i smanjene smetnje. WPA3 Wi-Fi bezbednosni standard takođe je na dostupan.

Prilikom snimanja na lokacijama opremljenim Ethernet mrežom, RJ-45 priključak na fotoaparatu pruža najbržu i najstabilniju vezu (do 1000BASE-T), što vam pomaže da slike i video najbrže prebacite tamo gde je to potrebno.

EOS R3 preuzima mnoge mrežne mogućnosti sa našeg nagrađivanog fotoaparata EOS-1D X Mark III. U stvari, ova dva fotoaparata mogu da razmenjuju mrežne postavke pomoću memorijske kartice, pa agencije mogu da pruže podešene konfiguracije pre događaja.

Da bi podešavanje bilo još brže, naročito na lokacijama na kojima ste već radili, u fotoaparatu možete da sačuvate do 20 grupa mrežnih postavki za trenutno pozivanje, što može da bude za FTP servere, lokalne računare ili smartfone.

Kada EOS R3 prenosi datoteke slika ili video zapisa, takođe se prenose glasovne oznake, ocene u zvezdicama i promene isecanja u fotoaparatu, čime se štedi vreme urednicima fotografije koji se bore da vaše radove brzo postave onlajn.

U saradnji sa smartfonom


Uvek uključena Bluetooth v5 veza niske energije sa pametnim uređajem omogućava automatski prenos slika na telefon ili tablet tokom snimanja. Pošaljite ih brzo klijentima ili ih delite onlajn sa pratiocima.

Naša aplikacija Mobile File Transfer omogućava prenos slika na FTP servere kada Wi-Fi mreže nisu dostupne. Bez obzira da li snimate sa Android ili iOS uređajima, samo uspostavite Wi-Fi ili USB kablovsku vezu da biste započeli otpremanje. Slike mogu da se označavaju i da se primenjuju predlošci metapodataka – još jedan način na koji vam EOS R3 pomaže da ostanete ispred konkurencije.

Aplikacija Camera Connect sada pruža dodatnu funkciju za ažuriranje firmvera fotoaparata iz aplikacije, pa još lakše možete da održavate fotoaparat ažuriranim.

EOS R3

Početni ekran aplikacije MFT

Pregledajte, prenosite ili označavajte slike. Primenite predložak metapodataka na slike.
EOS R3

Povežite smartfon sa modelom EOS R3 za integraciju sa aplikacijama, uključujući MFT, za efikasan prenos datoteka.

Podrška za više GNSS

Ugrađena GPS funkcija na modelu EOS R3 geografski označava svaku sliku pomoću vaše lokacije i održava interni sat preciznim. Podržava više satelitskih sistema, uključujući GPS, GLONASS, kao i MICHIBIKI Quasi-Zenith satelite za svestranije podatke o pozicioniranju.

Daljinsko upravljanje fotoaparatom

Pametni uređaj takođe je moguće koristiti za daljinsko upravljanje fotoaparatom EOS R3, što vam pomaže da snimate iz uzbudljivih, teško dostupnih uglova. Moći ćete da podešavate postavke, da vidite šta fotoaparat vidi i da snimate fotografije i video zapise sa ekrana telefona ili tableta. EOS R3 je takođe sertifikovan za Apple MFI, pa može direktno da se poveže sa iPhone uređajem pomoću USB-Lightning kabla. Android uređaji mogu da se povežu putem USB 3 veze.

Naš besplatni softver EOS Utility takođe omogućava daljinsko upravljanje fotoaparatom sa Mac ili PC računara – samo uspostavite USB 3.2, Wi-Fi ili Ethernet vezu. Slike je moguće sačuvati na memorijsku karticu, računar ili na oba mesta – idealno za rad u kontrolisanim uslovima.

Potreban vam je veći domet? Funkcija daljinskog pregledača na fotoaparatu EOS R3 (dostupna kada je uspostavljena Ethernet veza) omogućava upravljanje preko mreža. Slike mogu da se snimaju daljinski i da se preuzimaju datoteke. Postavke (uključujući FTP detalje) mogu da se podešavaju čak i kada se fotoaparat koristi.

Zaštita slika za prenos

Za mnoge foto-reportere i sportske fotografe korisna je opcija da automatski „zaštite“ fotografije koje su poslate na FTP server. Zaštita fotografija znači da su zaključane i da ih nije moguće slučajno izbrisati, kao i da je lako prepoznati koje su fotografije poslate klijentu nakon prebacivanja svih fotografija na računar posle snimanja.

EOS R3

Podrška za informatički oblak

EOS R3 takođe podržava platforme za skladištenje u informatičkom oblaku zahvaljujući našem inovativnom portalu image.canon. Fotoaparat čak automatski otprema datoteke slika i video zapisa, pa su one spremne za vaš radni proces obrade kada se vratite sa snimanja.

Čuvajte neograničen broj fotografija (uključujući RAW datoteke) onlajn na image.canon do 30 dana, pre nego što odlučite koju ćete premestiti na drugu uslugu informatičkog oblaka, kao što je Google Drive ili Adobe Cloud.

EOS R3
 1. Podrška za 5 GHz nije dostupna u svim regionima
 2. SFTP je dostupan samo putem Ethernet veze

Srodni članci

 • ČLANAK

  Da li Canon EOS R3 može da održi korak sa majušnom i munjevito brzom morskim žalarom?

  Italijanski fotograf divljih životinja Bruno D'Amicis testirao je EOS R3 fotografišući retku i neverovatno brzu pticu na plažama Abruca.

 • ČLANAK

  Silaženje sa utabanog puta uz Canon EOS R3

  „Apsolutno je bolji od svega sa čim sam radio u prošlosti!“ Fotograf motosporta Vladimir Ris isprobao je Canon EOS R3 na prvom snimanju električnog reli automobila.

 • ČLANAK

  Život u brzoj traci uz supertelefoto objektive kompanije Canon

  Fotograf motosporta Vladimir Ris upoznaje se sa objektivima Canon RF 400mm F2.8L IS USM i RF 600mm F4L IS USM na dinamičnom reli snimanju uz Canon EOS R3.

 • ČLANAK

  Objašnjenja za AF sa kontrolom pomoću oka

  Saznajte insajdersku priču o neverovatnom AF sistemu sa kontrolom pomoću oka kompanije Canon koji postavlja ili menja AF tačku tako što detektuje ono u šta gledate.

 • Registrujte se odmah

  Među prvima dobijajte novosti o EOS R3 i ostanite u toku sa novim vestima.