VLOGOVANJE

Koji je najbolji komplet za kreiranje sadržaja?

Dobra oprema za fotoaparate je od ključne važnosti da biste se istakli kao onlajn autor – saznajte šta naši Crew Create umetnici koriste i kako to pomaže da njihov sadržaj postane jedinstven.
Canon PowerShot G7 X Mark III sa pričvršćenim ručnim gimbalom, postavljen na zid pored nekoliko limenki boje u spreju.

Ako ste poznati influenser ili samo ulažete više vremena u postove na društvenim mrežama, verovatno ste se već prevazišli korišćenje samo smartfona. Izbor opreme za fotoaparat koja održava korak sa vašom kreativnošću od ključne je važnosti. Povećavanje kvaliteta sadržaja pomoću sjajnog kompleta predstavlja fantastičan način da se sadržaj istakne, a pošto su onlajn platforme prepune autora svake vrste, biti viđen nikada nije bilo važnije.

Kampanja Crew Create kompanije Canon ujedinila je četiri inovativna onlajn umetnika, koji svi koriste Canon komplet da bi radili zajedno i inspirisali druge da podstaknu sopstvenu kreativnost. Ovde otkrivamo opremu za vlogovanje i fotografiju koju svako od njih koristi, zbog čega je vole i kako doprinosi tome da njihov rad učini tako upečatljivim.

U pokretu uz EOS M50 Mark II

Slika autoportreta žene sa ružičastim džemperom i plavom kosom, na senzorskom ekranu modela Canon EOS M50 Mark II.

„Potreban mi je fotoaparat koji je lak za razumevanje i rad, ali i koji ostavlja dovoljno prostora da učim o njemu i da naučim nove trikove“, kaže Nifè, koja koristi Canon EOS M50 Mark II i voli njegov ekran osetljiv na dodir, sa promenljivim uglom.

Pošto često snima iz ruke ili vloguje u pokretu, Nifè koristi nešto dovoljno lagano da može da bude praktično i kod kuće i na ulici. Njen sadržaj treba da ostane svež i jedinstven, pa smartfon nije dovoljan – njena oprema mora da pruži visok kvalitet i odličnu kreativnu kontrolu.

Koristim Canon EOS M50 Mark II. Lep je i lagan; mogu da ga stavim u torbu“, kaže Nifè. „Kvalitet postaje sve važniji. Svi vole neobrađene video zapise sa mobilnih telefona, ali kvalitet kretanja uz kvalitet video snimka je ono što privlači pažnju.“

„Ako želim viši kvalitet i čiste slike, koristim fotoaparat. Zatim imam opciju da menjam objektive da bih promenila izgled. Ako želim zamućenu pozadinu, na primer, mogu da koristim određeni objektiv. Ako želim da više ljudi bude na snimku, recimo kad vlogujem, onda je širi objektiv savršen.“

Žena sa plavim pletenicama i u roze džemperu nosi fotoaparat kompanije Canon pomoću stativa.

Nifè

Londonska Afrobeat plesačica i vlogerka.

Društvene mreže: 1,5 miliona pratilaca na TikTok-u @itsjustnifee
Omiljeni komplet:
Canon EOS M50 Mark II
Canon stativ-rukohvat HG-100TBR
Canon EF-M 11-22mm f/4-5.6 IS STM
Canon EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM

Iako senzor od 24,1 megapiksel daje neverovatne rezultate, oštar materijal nije jedini kvalitet koji Nifè traži. Oštri video snimci ne služe ničemu ako podrhtavaju. „A i nemam baš mirnu ruku“, priznaje ona. „Kada vlogujem, plešem ili snimam nekog, korisno je što moji objektivi imaju unutrašnju stabilizaciju. Ne moram da brinem o tome kako da budem savršena.“

Nifè koristi Canon stativ-rukohvat HG-100TBR koji funkcioniše kao izdržljiv stativ ili rukohvat za vlogovanje i opremljen je odvojivim Bluetooth daljinskim upravljačem. Kad je uparen sa ekranom osetljivim na dodir sa promenljivim uglom, to joj pruža vrhunsku fleksibilnost.

„Mogu da podesim fotoaparat, skinem daljinski upravljač i počnem da snimam gde god da stojim. Izuzetno je korisno, jer radim različite vrste sadržaja“, kaže ona. „Pošto često radim sa muzikom i plešem, lepo je imati tajmer, da mogu da se udaljim od fotoaparata, dođem na mesto, i da znam kako izgledam pre nego uđem u pokret.“

Pokažite kreativnost uz EOS RP

Muškarac u tamnom dresu sedi ispred radnog stola u studiju za kućno snimanje i drži fotoaparat Canon EOS RP na oku.

„Ni u kom slučaju nisam profesionalni fotograf. Koristim Canon EOS RP i odmah sam otkrio da je to neverovatan fotoaparat za snimanje “, kaže Džek Garat, koji voli fotoaparat koji ga podstiče da proširi kreativnost, pri čemu je intuitivan i jednostavan za korišćenje.

Da biste se istakli kao autor, potrebno je da prevaziđete svoja ograničenja. Kao muzičaru koji uvek teži da prevaziđe svoju kreativnost, Džeku Garatu treba komplet – bilo da je instrument ili fotoaparat – dostojan svakog umetničkog izazova. Canon EOS RP ispunjava njegova očekivanja, a istovremeno je dovoljno jednostavan da mu omogući koncentraciju na umetničku snagu, zahvaljujući intuitivnom rasporedu i bežičnoj funkciji.

„izuzetno je instinktivan“, kaže Džeks. „Vrlo brzo sam otkrio da moje slike ispadaju baš onako kako sam zamišljao, što je odlično – to podstiče pouzdanje i ohrabruje me da ga bolje iskoristim.“ Intuitivna priroda fotoaparata tera Džeka da istraži postavke i da funkcioniše sa fotoaparatom kao sa kreativnim instrumentom.

Da biste saznali više o fotoaparatu, preuzmite aplikaciju Canon Photo Companion.

Pogled otpozadi na čoveka sa kovrdžavom smeđom kosom koji gleda ulevo kroz tražilo aparata Canon EOS RP.

DŽEK GARAT

Muzičar i producent, dobitnik nagrade Brit.

Društvene mreže: 90,9 hiljada pratilaca na Instagramu @jackgarratt
Canon komplet:
Canon EOS RP
Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM
Canon RF 50mm F1.8 STM
Canon RF 85mm F2 MACRO IS STM
Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM

„Brzina je zaista važna, jer je ideja dobra samo dok vam je u glavi. Mogućnost da snimim fotografiju, odmah je pošaljem na telefon i delim sa njega – to je ono što održava sve u životu i čini trenutak dugotrajnijim.“

Slike možete da delite sa smartfona pomoću aplikacije Canon Camera Connect i da ih čuvate pomoću sistema za prenos medija i skladištenje u informatičkom oblaku kompanije Canon. image.canon, koji preuzima slike sa vašeg fotoaparata i čini ih pristupačnim na vašim uređajima i platformama za deljenje u informatičkom oblaku.

Izborom najboljeg fotoaparata za vlogovanje i za fotografisanje, možete da maksimalno povećate standard za sav sadržaj. Korišćenjem modela Canon EOS RP sa mnoštvom funkcija i velikog senzora punog formata, nikada nećete biti ograničeni. „Znajući da ima opciju snimanja 4K rezolucije, ne osećam se ograničeno“, kaže Džek.

„Kad strimujem, mnogo se krećem“, kaže on. „AF praćenje lica i oka omogućava mi da napravim sadržaj kakav želim da napravim.“

Brzi sportovi sa modelom EOS R6

Osoba uzima R6 iz torbe sa opremom pored fudbalske lopte.

Evan Bagot voli neverovatan kvalitet koji Canon EOS R6 daje njegovom sadržaju. „Kvalitet slike je ključan za mene. Onlajn platforme su danas toliko zasićene da morate da se istaknete.“

„Volim da koristim Canon EOS R6 , jer je tako svestran“, kaže on. „Imam Canon RF 24-240mm F4-6.3 IS USM objektiv sa zumom do 240 mm. To je zaista neverovatno. Mogu da ga stavim na liniju polovine terena i da zumiram u okvir. Mogu da se potpuno udaljim ili da priđem veoma blizu.

„Kvalitet slike je fantastičan. 4K pri 60 kadrova u sekundi je prelepo, daje besprekoran snimak. A i 120 kadrova u sekundi za režim izuzetno usporenog snimanja je sjajno“, kaže. „Praćenje na automatskom fokusu je izvanredno. Kad je u pitanju fudbal, toliko se brzo krećem da rizikujem da redovno izlećem iz fokusa. Ali automatski fokus je brži: Može da prati moje oči, noge i stopala – šta god želim.“

Muškarac u beloj dukserici sa kapuljačom drži fudbalsku loptu ispod leve ruke i fotoaparat kompanije Canon u desnoj ruci.

Evan Bagot

Fudbalski fristajler, prezentator i producent.

Društvene mreže: 107 hiljada pratilaca na Instagramu @eabskills
Canon komplet:
Canon EOS R6
Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM
Canon RF 50mm F1.8 STM
Canon RF 85mm F2 MACRO IS STM
Canon RF 24-240mm F4-6.3 IS USM

Za Evana, R6 nije savršen samo zbog specifikacija slika Prilikom pravljenja sadržaja, izuzetno su važne funkcije i rukovanje – a fotoaparat i tu ostvaruje zavidan rezultat.

„Mogu da obrnem ekran i da vidim šta radim“, kaže Evan. „Kad hoćete nešto da isprobate, želite to odmah i da vidite.

„Kod Canona volim to što možete da izaberete bilo koji fotoaparat i da uvek imate sličan meni. To je nešto što zaista volim, ta svestranost, mogućnost da uzmete drugi fotoaparat i da već poznajete interfejs. Znate gde ste i možete odmah da snimate.“

Umetnost bez muke uz PowerShot G7 X Mark III

Muškarac čuči iza fotoaparata Canon PowerShot G7 X Mark III ispred zida punog grafita.

Za uličnog umetnika Fat Cap Sprays, fotoaparat treba da doprinese da kreiranje sjajnog sadržaja koji on deli onlajn protekne bez napora. „Samo želim da se fokusiram na svoju umetnost“, kaže on. „ Canon PowerShot G7 X Mark III omogućava mi da ne brinem kao umetnik. Znam da će snimati odličan sadržaj, pa mi omogućava da se fokusiram na slikanje.“

Za kreativce kao što je Fat Cap Sprays, koji je stalno u pokretu, praveći umetnička dela i video, važan atribut svakog kompleta je njegov fizički oblik. Bez nečeg prenosivog i laganog kao što je Canon PowerShot G7X Mark III, pravljenje sjajnog sadržaja u pokretu može da bude nezgodno.

„Nosim mnogo materijala za svoje slike i ne bih želeo da ne mogu da ponesem i neku od boja. Zato je važno da moj fotoaparat bude dovoljno kompaktan da može da stane u torbu, sa svim mojim materijalom“, kaže on.

Fat Cap Sprays

Ulični umetnik iz istočnog Londona, poznat po svom sjajnom, neonskom dizajnu.

Društvene mreže: 5,3 miliona pratilaca na TikTok-u @fatcapsprays
Canon komplet:
Canon PowerShot G7 X Mark III
Canon stativ-rukohvat HG-100TBR
Canon stereo-mikrofon DM-E100

„Koristim Canon stativ-rukohvat HG-100TBR da bih napravio snimke izbliza jednom rukom dok nanosim boju drugom. Sviđa mi se veličina, zaista je kompaktan i lagan. Pošto držim sprej u drugoj ruci, ne mogu da u drugoj imam nešto preteško, što me izbacuje iz ravnoteže.“

Naravno, postoji mnogo izuzetno prenosivih uređaja koji snimaju video, ali je Fat Cap Sprays-u potreban i fotoaparat, da to sve glatko snimi i, što je još važnije, sa savršeno realnim bojama.

„Unutrašnja stabilizacija u modelu Canon PowerShot G7 X Mark III je odlična, jer kad obrađujem video, sve mora da bude mirno na snimku“, kaže on. „A zaista mi se sviđa i kvalitet slike. Radim sa mnoštvom jarkih boja, a fotoaparat ih beleži baš onako kako želim da ih vidite. Važno je da prikažem svoju umetnost onakvom kakva jeste, jer ono što radim je ulična umetnost – ljudi to i lično vide.“


Napisao: Piter Volinski

Slični proizvodi

Srodni članci

 • Pogled preko ramena fotografa na LCD ekran fotoaparata Canon EOS R10, na kojem su prikazane dva plesačice flamenka.

  TEHNOLOGIJA

  DSLR nasuprot fotoaparatima bez ogledala

  Razmišljate o prelasku na fotoaparat bez ogledala? Poredimo razlike kako bismo vam pomogli u donošenju odluke.

 • Mlada žena sa plavim pletenicama snima sebe pomoću fotoaparata na rukohvatu ispred železničkih šina.

  VLOGOVANJE

  Istaknite svoj onlajn sadržaj

  Šest stručnih saveta i tehnika za isticanje sadržaja na društvenim mrežama.

 • Osoba koja vloguje sa fotoaparatom Canon EOS R10. U pozadini se nalazi narandžasto drvo prepuno voća.

  VLOGOVANJE

  Najbolji fotoaparati kompanije Canon za vlogovanje

  Ovi sjajni fotoaparati za vlogovanje kompanije Canon omogućavaju vam da lako oživite vlog, uz odličnu kontrolu i zadivljujući kvalitet slike.

 • VLOGOVANJE

  Vlogovanje na putovanjima uz ultraširokougaoni objektiv

  Putni vloger Kloi Ganing snima gradski izlet pomoću objektiva Canon RF 16mm F2.8 STM.