ŠTAMPANJE

Pametni načini za korišćenje bežičnog štampača

Uz bežični Canon štampač i aplikacije možete da štampate sve što želite sa bilo kojeg mesta zahvaljujući Wi-Fi vezi i da organizujete posao, studije i administraciju doma sa smartfona. Otkrijte mnoge mogućnosti.
Osoba koristi aplikaciju Easy-PhotoPrint Editor na tabletu za bežično štampanje fotografije porodice na Canon PIXMA štampaču na stolu.

Svakoj kancelariji i učionici je potreban štampač – a kako se vremena menjaju i sve više nas bira da radi i uči na daljinu, potreban je i svakom domu.

Jedna od najboljih stvari u vezi sa radom od kuće je to da možete da radite iz koje god želite prostorije. Dodavanje štampača sa podrškom za bežičnu vezu i informatički oblak u kombinaciju znači da ne morate da sedite pored štampača – možete da štampate odakle god želite. Pa ako želite da ujutru radite na kauču i da se premestite u baštu da biste uhvatili malo popodnevnog sunca, možete i to. Šaljite dokumente na štampanje kad god ste spremni, pa ih pokupite kada vam zatrebaju.

Korisnik drži smartfon sa prikazanim ekranom za povezivanje sa štampačem koji omogućava povezivanje sa štampačem Canon PIXMA G3570 pomoću Wi-Fi veze.

Bežični štampači kompanije Canon jednostavni su za podešavanje i korišćenje. Zahvaljujući Wi-Fi vezi i aplikacijama kao što je Canon PRINT, možete da upravljate funkcijama štampača sa smartfona ili tableta – više o tome kasnije. Podešavanje je jednostavno pomoću aplikacije za smartfon ili onlajn vodiča za podršku kompanije Canon – samo pronađite broj modela štampača i pratite postupni vodič.

Bežično štampanje za pametni dom

Osoba proučava otisak koji izlazi iz Canon PIXMA štampača na stolu.

Kompaktna, ali izuzetno svestrana, serija PIXMA TR4650 predstavlja odličan izbor za bežično kućno štampanje. Dostupne su opcije visokog učinka koje štede novac za kartridže sa crnim mastilom i mastilom u 3 boje, a lako se koristi za štampanje, skeniranje, fotokopiranje, pa čak i razmenu faksova.

Canon MegaTank štampač se nalazi na belom radnom stolu između laptopa, biljke i kancelarijskog materijala.

Podjednako pogodan za male kancelarije, kao i za kućne kancelarije, MAXIFY GX6040 je MegaTank štampač sa kartridžima velikog kapaciteta koji pruža izuzetno niske ukupne troškove posedovanja u poređenju sa konvencionalnim laserskim i inkdžet štampačima. Čvrste boce zamenskog mastila sa jedinstveno oblikovanim vrhom čine da dopunjavanje bude brzo, jednostavno i potpuno bez nereda.

Kućni život je u današnje vreme protkan Wi-Fi vezom. Pojedinci, parovi i porodice svakodnevno se oslanjaju na širok asortiman računara, laptopova, tableta i smartfona. Dodajte Canon štampač u kućnu Wi-Fi mrežu i možete bežično da štampate sa svih tih uređaja i drugih, sa bilo kojeg mesta u domu. Pored toga, pomoću aplikacija kompanije Canon možete daljinski da štampate ili skenirate, gde god da imate Wi-Fi vezu; na primer, možete da štampate dokumente ili fotografije na kućnom štampaču dok ste u vozu ili u kafiću.

Pored toga što je koristan za štampanje pisama i nalepnica u svakodnevnom poslovanju, štampač može da vam pomogne da budete produktivniji i efektivniji. Čitanje sa otiska značajno smanjuje verovatnoću da će vas ometati obaveštenja na ekranu ili dolazne e-poruke. Takođe, vredi zapamtiti da je očima redovno potreban odmor od gledanja u ekran.

Serija PIXMA G3470 sa Wi-Fi funkcijom (pogledajte video iznad) idealna je za zauzete pametne domove i kombinuje štampanje, skeniranje i fotokopiranje sa kartridžima visokog kapaciteta koji omogućavaju štampanje do 6.000 monohromatskih i 7.700 dokumenata u boji.1MegaTank sistem kompanije Canon takođe olakšava dopunjavanje pomoću jednostavnih, izuzetno isplativih boca sa mastilom koje ne prave nered. PIXMA G470 dodaje mehanizam za automatsko uvlačenje dokumenata koji omogućava jednostavno skeniranje više stranica i fotokopiranje.

Tinejdžer sedi na krevetu prekrštenih nogu i proučava udžbenike. Canon PIXMA štampač je na stolu pored kreveta.

Bežični štampač je dragocena alatka za učenike i studente koji mogu da ga koriste za štampanje zadataka ili za finalnu proveru radova. PIXMA Cloud Link takođe podržava Google Classroom, što učenicima olakšava da ostanu u kontaktu sa nastavnicima dok uče od kuće.

Nisu samo profesionalci ti koji imaju koristi od bežičnog štampača kod kuće. PIXMA Cloud Link takođe ima podršku za Google Classroom, što znači da je koristan za učenike i studente. Google Classroom je napravljen tako da doprinosi komunikaciji između nastavnika i učenika. Učenici koji koriste PIXMA Cloud Link sa platformom Google Classroom mogu da štampaju liste časova koje pohađaju i da štampaju zadatke direktno sa ekrana štampača ili sa pametnog uređaja, pomoću aplikacije Canon PRINT. Dodatna prednost za nastavnike je to što mogu lako da štampaju spiskove učenika za različita odeljenja.

Canon aplikacije vam pružaju više

Osoba preuzima otisak koji izlazi iz Canon PIXMA štampača. Na stolu pored štampača nalazi se nekoliko drugih otisaka.

Aplikacija Canon PRINT predstavlja savršenog pomoćnika za štampu, kako za porodice, tako i za kancelarijske radnike. Možete da skenirate, štampate, kopirate, pa čak i da se povežete sa informatičkim oblakom.

Osoba drži tablet sa fotografijom grupe prijatelja na ekranu. U pozadini, Canon PIXMA štampač štampa istu sliku.

Asortiman aplikacija kompanije Canon, uključujući Easy-PhotoPrint Editor i veb softver PosterArtist, olakšava štampanje i omogućava vam da oslobodite svoju kreativnu stranu.

Kako biste dobili vrhunsku jednostavnost, svestranost, efikasnost i kreativnost, Canon pruža širok asortiman besplatnih aplikacija i softvera za unapređivanje doživljaja bežičnog štampanja. Aplikacija Canon PRINT omogućava vam da bežično štampate, kopirate i skenirate sa pametnih uređaja, kao i da menjate postavke štampe, proveravate nivoe mastila i da pokrećete rutinske zadatke održavanja.

Kao što smo videli, aplikacije kompanije Canon olakšavaju štampanje direktno sa telefona na bežični štampač. Kada radite od kuće ili sa udaljene lokacije, pomoću aplikacije Canon PRINT sa funkcijom PIXMA Cloud Link možete bežično da uspostavite vezu sa kancelarijskim štampačem, pa dokumente možete da delite sa drugim zaposlenima. Takođe možete daljinski da skenirate dokumente pomoću fotoaparata smartfona i da ih štampate u kancelariji ili da skenirate dokumente u kancelariji pomoću štampača i pošaljete na smartfon. Funkcioniše u oba smera.

Dodavanjem daška kreativnosti, aplikacija Easy-PhotoPrint Editor pruža opciju pretvaranja digitalnih fotografija u elegantne otiske i jedinstvene poklone, uz predloške za kalendare, čestitke, postere i druge materijale.

Dostupna je i onlajn usluga PosterArtist za samostalno kreiranje postera, banera i flajera. MegaTank štampači MAXIFY GX3040 i MAXIFY GX4040 naročito su pogodni za ovo, sa zadnjim ravnim ulaznim ležištem koje olakšava kreiranje banera dužine do 1,2 m na kartonskim medijima debljine do 0,7 mm.

Za Windows računare, Easy-Layout Editor je koristan modul za proširenje za upravljačke programe štampača koji pruža pregled na ekranu za raspoređivanje i štampanje više slika. Ili čak bez preuzimanja aplikacije, Canon štampači koji su kompatibilni sa Chromebook računarima, Apple AirPrint i Mopria® za Android omogućavaju vam da se jednostavno povežete i da bežično štampate pomoću ugrađenog protokola za štampanje na smartfonu ili tabletu.

Veoma jednostavno korišćenje

Canon PIXMA štampač na stolu štampa predložak suncokreta, dok u pozadini otac i ćerka prave isti suncokret.

Bežično štampanje znači da ne morate da sedite pored štampača, ne morate da imate namenski kućni kancelarijski prostor i da možete da radite (i igrate se) gde želite.

Na kraju, štampači sa podrškom za Wi-Fi i asortiman aplikacija kompanije Canon napravljeni su tako da besprekorno funkcionišu zajedno. Od fizičkih kontrolnih tabli štampača do funkcija i interfejsa aplikacija, sve je napravljeno tako da bude lako i intuitivno za korišćenje, uz slobodu da obavljate razne vrste zadataka skeniranja i štampanja što brže i jednostavnije. Sa kompanijom Canon, bežično štampanje ne može biti jednostavnije.


Napisali Anđela Nikolson i Metju Ričards

  1. Učinak predstavlja procenjenu vrednost na osnovu metoda za pojedinačno testiranje kompanije Canon, uz upotrebu grafikona ISO/IEC 24712 i simulaciju uzastopnog štampanja sa zamenskim kartridžom nakon početnog podešavanja.

Slični proizvodi

Srodni članci