SAVETI ZA ŠTAMPANJE

6 razloga zašto vam je potreban MegaTank štampač

Da li je vreme da pređete na MegaTank štampač? Otkrijte prednosti Canon asortimana.
Štampač Canon PIXMA G3420 sa bocama za dopunjavanje mastila na stolu i stranica sa raznobojnim grafikonima u izlaznom ležištu štampača.
Canon PIXMA MegaTank štampači serije G koriste ugrađene, dopunjive kartridže sa mastilom koji koriste boce visokog učinka, umesto standardnih kartridža. Uz mogućnost štampanja hiljada stranica pomoću kompleta boca sa mastilom, možete da štampate mesecima, pa čak i godinama. Jeftiniji za korišćenje od standardnih štampača i veoma intuitivni, savršeni su za dinamičan dom, kancelariju, kao i za studente.

Uz asortiman dostupnih modela MegaTank štampača, možete da odaberete onaj koji odgovara vašim potrebama i budžetu. Svaki štampač pruža visoke nivoe efikasnosti, ali ako vam je brzina štampe prioritet, najbrži MegaTank modeli PIXMA G3460 i PIXMA G2460 mogu da vam uštede vreme. PIXMA G3460 ima ugrađeni Wi-Fi, kao i PIXMA G3420 sa podrškom za informatički oblak, što vam omogućava da daljinski štampate sa pametnih uređaja.

PIXMA G2420, PIXMA G2460, PIXMA G3420 i PIXMA G3460 su višefunkcionalni 3-u-1 štampači koji vam omogućavaju da štampate, kopirate i skenirate. Ali ako samo želite da ostvarite dugoročne uštede koje donosi MegaTank štampač, svedeni PIXMA G1420 predstavlja samostalni štampač, bez mogućnosti skeniranja i kopiranja.

Bez obzira na to da li tražite intuitivni, svestrani štampač za porodicu, pouzdan uređaj koji može da održi korak sa fakultetskim rokovima ili pristupačnu opciju za štampanje velikog obima namenjenu preduzeću, evo šest razloga zašto će vam odgovarati MegaTank štampač.
Prikaz štampača Canon PIXMA G3420 sa gornje strane, sa listovima za rukotvorine od papira na stolu oko njega.

Canon MegaTank asortiman ima prednost u vidu bogate reprodukcije boja, pa daje izvanredno oštre otiske koji sadrže čak i najsitnije detalje.

1. Isplativi otisci visokog kvaliteta

Asortiman osnovnih modela MegaTank štampača (PIXMA G3460, G2460, G3420, G2420, G1420) omogućava štampanje do 7.6001,2 stranica pomoću jedne boce sa crnim mastilom kada se koristi u ekonomičnom režimu, odnosno do 7.7001 stranica pomoću kompleta u boji. Ti MegaTank štampači takođe pružaju kapacitet za uvlačenje papira sa zadnje strane od 100 listova, pa više vremena možete da posvetite radu, a manje dopunjavanju štampača.

Ako redovno imate potrebu za štampanjem velikog obima, prelaskom na štampač Canon PIXMA G5040, G6040 ili G7040 dobijate obim štampe do 8.3003 stranica u ekonomičnom režimu pomoću crnog mastila, kao i automatsko dvostrano štampanje i prednje i zadnje uvlačenje papira ukupnog kapaciteta od 350 listova običnog papira, za zaista produktivna okruženja.

Značajne uštede novca i povećanja produktivnosti koje pružaju MegaTank štampači kompanije Canon ne ostvaruju se na račun kvaliteta štampe. MegaTank štampači daju bogate boje pomoću mastila u odvojenim bojama, kao i izuzetno oštre otiske dokumenata pomoću namenskog crnog pigmentnog mastila. Čak i veoma sitni tekst i beli znakovi na pozadinama u boji zadržavaju visok stepen jasnoće.
Žena kači otiske fotografija na tablu. Štampač Canon PIXMA G3420 je na stolu ispod.

Canon MegaTank štampači koriste dopunjive kartridže sa mastilom koji omogućavaju štampanje hiljada stranica, pa vi slobodno možete da se usredsredite na druge stvari.

2. Lako dopunjivi kartridži sa mastilom

Dopunjavanje kartridža sa mastilom na MegaTank štampačima je jednostavan proces koji svako može da obavi kod kuće ili u kancelariji. Integrisani kartridži sa mastilom jasno su vidljivi sa prednje strane štampača, pa lako možete da pratite nivoe mastila. Kada je potrebno dopunjavanje, samo podignete bojama označene poklopce koji se lako otvaraju i umetnete boce sa mastilom da biste dopunili mastilo.

Uz čvrsti dizajn, boce sa mastilom kompanije Canon čine proces dopunjavanja čistim i brzim. MegaTank takođe imaju prednost zato što poseduju otvor na kartridžima sa mastilom jedinstvenog oblika. Ti otvori odgovaraju uklopnim grlićima na novodizajniranim bocama sa mastilom, čime se eliminiše mogućnost da se u kartridž greškom ubrizga pogrešno mastilo. Specijalno dizajnirane boce takođe automatski prestaju da se prazne kada se kartridži napune.
Boce za dopunjavanje mastila na Canon MegaTank štampačima.

Nemojte da brinete o prosipanju mastila – boce automatski prekidaju dopunjavanje kada je kartridž pun.

Štampač Canon PIXMA G3420 dok se dopunjava mastilom.

Lako možete da pratite nivoe mastila, zato što su kartridži sa mastilom vidljivi sa prednje strane štampača.

3. Velike brzine štampe

Canon PIXMA G3460 i PIXMA G2460 ostvaruju brzinu štampanja od 10,84 slika u minuti za monohromatske dokumente i 64 slika u minuti za otiske u boji. Predstavljaju odličnu opciju kada imate kratke rokove.

Za još hitnije zadatke, 4-u-1 štampač PIXMA G7040 pruža do 134 slika u minuti za štampanje sa crnim mastilom i 6,84 slika u minuti za otiske u boji, uz mehanizam za automatsko uvlačenje dokumenata kapaciteta 35 listova namenjen korisnicima kojima je potrebno da lako kopiraju i skeniraju višestrane dokumente.

Za svakodnevno štampanje, PIXMA G3420, PIXMA G2420 i PIXMA G1420, sa brzinom štampe od 9,14 slika u minuti sa crnim mastilom i 54 slika u minuti u boji, omogućavaju brz protok dokumenata.

Osnovni modeli MegaTank štampača takođe su napravljeni za kraće vreme neoperativnosti. Dolaze sa lako zamenjivim kartridžom za održavanje koji smanjuje verovatnoću da ćete morati da pošaljete štampač na servisiranje. Korišćenje kartridža za održavanje možete da pratite pomoću upravljačkog programa za štampač na računaru ili laptopu, odnosno pomoću aplikacije Canon PRINT (PIXMA G3420 i PIXMA G3460) ili ekrana štampača (svi osim PIXMA G1420). Štampač će vas obavestiti ako postoji problem sa održavanjem, pa lako možete da otklonite sve greške.
Štampač Canon PIXMA G3420 na stolu pored smartfona.

Modeli Canon PIXMA G3420 i PIXMA G3460, između ostalih u MegaTank asortimanu, omogućavaju vam da bežično štampate sa smartfona ili tableta, što je jednostavno i efikasno kada imate rok.

4. Tehnologija za bežično štampanje bez muke

Canon PIXMA G3420 i PIXMA G3460, zajedno sa mnoštvom drugih modela iz MegaTank asortimana, imaju ugrađenu Wi-Fi funkciju. Dugme Wireless Direct olakšava povezivanje i pokretanje štampanja sa računara ili mobilnog uređaja pomoću jednog dugmeta. PIXMA G5040, G6040, G7040, GM4040 i GM2040 takođe ima Ethernet, za umrežena okruženja kojima je potrebna brza, stabilna i bezbedna veza.

Ako radite na daljinu i potrebno vam je da delite dokumente sa kolegama u kancelariji, odnosno ako vam je potrebna štampana kopija studijskih materijala za onlajn kurs, PIXMA štampaču sa podrškom za Wi-Fi možete da pristupite preko interneta sa računara ili pametnog uređaja, kao i da štampate direktno iz popularnih usluga informatičkog oblaka, kao što su Google Drive, Google Classroom, Dropbox, Evernote itd.

Upravljanje svim potrebama štampanja i održavanja sa smartfona ne može da bude lakše uz pomoć aplikacije Canon PRINT, a tu su i druge Canon aplikacije koje pružaju mnoštvo načina za pokazivanje kreativnosti kod kuće. Aplikacija Creative Park5 ima sve, od rukotvorina od papira i prilagodljivih čestitki do ukrasa za zabave i 3D modela, dok vam aplikacija Easy-PhotoPrint Editor omogućava da pretvorite omiljene fotografije u elegantne otiske ili jedinstvene poklone, uz šablone za kalendare, čestitke, postere i još toga.

Ne želite da preuzimate aplikaciju? MegaTank štampači su kompatibilni sa tehnologijama Apple AirPrint i Mopria za Android, pa korisnici koji su povezani na istu mrežu kao štampač mogu jednostavno da se povežu i štampaju pomoću ugrađenog protokola za štampu na pametnom uređaju.
Žena koristi tablet za bežično štampanje na MegaTank štampaču.

Canon MegaTank štampači podržavaju asortiman papira, uključujući foto-papir za višestruko lepljenje, medije za nanošenje otisaka peglom, a mnogi modeli čak omogućavaju štampanje banera dužine preko jednog metra.

5. Podrška za širok asortiman medija

MegaTank štampači mogu da daju dokumente visokog kvaliteta i prelepe otiske fotografija bez margina6 u formatima do A4 dan za danom – ali su mnogo svestraniji od toga. Ovaj asortiman podržava raznolik opseg veličina i tipova medija, što je idealno za poslovnu administraciju i još mnogo toga, kao što je kreiranje nalepnica za zavođenje i pravljenje vizitkarti pomoću mat i dvostranog mat papira. PIXMA G3460, G2460, G3420, G2420 i G1420 mogu čak da štampaju i promotivne banere dužine 1,2 metra. Za štampanje kod kuće, MegaTank štampači mogu da učine domaće zadatke zabavnim i da pruže sate porodične zabave uz foto-papir za višestruko lepljenje i magnetni foto-papir. Fotografije možete da štampate na asortimanu sjajnog i polusjajnog foto-papira, pa čak i da kreirate medije za nanošenje otisaka peglom.

6. Intuitivni dizajn

Većina MegaTank štampača kompanije Canon7 ima dvoredni LCD, koji pruža detaljnije informacije o postavkama štampača. Ne samo da ekran olakšava proveru statusa štampača i bežičnih postavki i podešavanje opcija štampe direktno na štampaču, već možete da imate uvid u potrebe za održavanjem, kao što je čišćenje glava za štampanje. Ekran takođe olakšava popravljanje grešaka putem jasnih uputstava ili kodova koje možete da proverite u korisničkom priručniku radi lakog rešavanja problema.

MegaTank štampači imaju opciju automatskog isključivanja radi uštede energije kada se ne koriste, kao i opciju automatskog uključivanja koja vam omogućava da počnete da štampate a da ne pritisnete dugme za uključivanje. To doprinosi njihovoj praktičnosti, naročito ako je potrebno da daljinski štampate dokumente na modelu sa podrškom za Wi-Fi i informatički oblak.

Napisao Markus Hokins
 1. Učinak predstavlja procenjenu vrednost na osnovu metoda za pojedinačno testiranje kompanije Canon, uz upotrebu grafikona ISO/IEC 24712 i simulaciju uzastopnog štampanja sa zamenskim kartridžima sa mastilom nakon početnog podešavanja.
 2. Ekonomični režim smanjuje potrošnju crnog mastila smanjivanjem gustine; moguće je odštampati 26% više stranica nego u standardnom režimu.
 3. Ekonomični režim smanjuje potrošnju crnog mastila smanjivanjem gustine; moguće je odštampati 38% više stranica nego u standardnom režimu.
 4. Brzina štampanja A4 dokumenata na običnom papiru meri se na osnovu prosečne ESAT vrednosti testom za kancelarijsku opremu u skladu sa standardom ISO/IEC 24734.
 5. Za podržane modele, posetite https://ugp01.c-ij.com/ij/webmanual/WebPortal/PTA/pta_app_models.html?lng=en&type=non&app=cp. Ako vaš štampač nije podržan, pogledajte veb stranicu Creative Park.
 6. Osim za Canon PIXMA GM2040 i GM4040.
 7. Štampači Canon PIXMA G1420 i GM2040 nemaju LCD ekran.

Srodni članci

 • Štampač Canon PIXMA G540 okružen raznobojnim odštampanim fotografijama formata 4x6.

  ŠTAMPANJE

  Upoznajte PIXMA G640 i PIXMA G540

  Otkrijte nove funkcije sledeće generacije Canon MegaTank štampača.

 • Nivoi mastila prikazuju se na traci sa postavkama Canon štampača.

  SAVETI ZA ŠTAMPANJE

  Najčešća pitanja u vezi sa štampačem, mastilom i papirom

  Canon stručnjak Suhaib Hussain daje odgovore na najčešća pitanja o tehnologiji štampača, mastilu i papiru.

 • Get-Inspired-PIXMA-TR8550

  ŠTAMPANJE

  Bežično štampanje

  Pređite na bežičnu vezu u kućnoj kancelariji i štampajte sa bilo kojeg mesta – podešavanje je jednostavno.

 • Unapredite poslovanje uz MAXIFY GX7050

  ŠTAMPANJE

  Unapredite poslovanje uz MAXIFY GX7040

  Odličan za poslovanje, Canon MAXIFY GX7040 je brz i svestran, uz otiske vrhunskog kvaliteta sa izuzetno niskim troškovima korišćenja.