SAVETI ZA ŠTAMPANJE

Otkrijte najbolje štampače za studente

Kada treba da izgledate dobro na papiru, Canon štampač će vas učiniti ponosnim. Pronađite najbolje opcije u skladu sa svojim potrebama i budžetom.
Canon štampač na drvenom stolu, sa otiskom odštampanim do pola. Žena stoji ispred sa pakovanjima papira za štampanje i gleda sliku na tabletu.

U ovom digitalnom dobu, većina naše pisane komunikacije obavlja se putem tekstualnih poruka, e-pošte i elektronskih dokumenata, ali i dalje ima mnogo prilika kada treba da štampate. A štampanje može biti pristupačno i lako.

Asortiman štampača kompanije Canon poznat je po ekonomičnosti, efikasnosti i pouzdanosti. Neki su odlični za tekst, a drugi su opremljeni za grafičke i fotografske otiske, a postoji mnogo modela koji odlično rade oboje, čak i ako vam je budžet ograničen.

Za studente, kao i kada je potrebno predati odštampani rad, postoje i druge manje očigledne prednosti štampanja. Štampanje napomena za brz i jednostavan pregled može biti odlična pomoć u učenju i ponavljanju. Čak i ako ćete slati dokumente elektronski, ako ih prethodno pročitate u štampanom obliku, biće vam lakše da uočite greške, a ujedno će i vašim očima prijati pauza od gledanja u ekran. Za grafičke i fotografske kurseve, gde često morate da predate fizičke projekte, štampanje vam zaista može pomoći da kritički sagledate svoje delo i uvidite gde su potrebna poboljšanja.

Ako niste navikli da pripremate projekte za štampanje, možete da koristite i aplikaciju Easy-PhotoPrint Editor kompanije Canon, koja vam omogućava da uređujete fotografije i kreirate kolaže, postere i druge materijale pomoću raznih unapred pripremljenih predložaka. Program Canon Easy-Layout Editor omogućava vam čak i da sastavljate više datoteka (tekstualne dokumente, unakrsne tabele, PDF datoteke, slike itd.) kao jednu datoteku i da ih štampate na jednom listu papira. Možete da ga koristite i da izaberete određene delove veb stranice koje želite da odštampate.

Mnogi fakulteti i univerziteti sada koriste Google Classroom za organizovanje zadataka – ako je to slučaj i kod vas, možete da koristite svoj Canon štampač da biste štampali radne listove putem informatičkog oblaka. Samo se prijavite u Google Classroom putem ekrana štampača osetljivog na dodir ili aplikacije na pametnom uređaju i možete da klikćete na pojedinačne predmete i da štampate listove koje su vam dodelili profesori. Kada završite, ako vaš Canon štampač ima ugrađen skener, možete čak i da skenirate popunjene stranice i da ih šaljete, ponovo direktno pomoću ekrana štampača ili aplikacije.

Dostupan je veliki izbor štampača koji odgovaraju svim potrebama, ali tu smo da vam damo nekoliko smernica koje će vam pomoći da pronađete studentski štampač koji savršeno odgovara vašim potrebama i budžetu. Nastavite da čitate da biste otkrili savršenog partnera za štampanje.

Povoljni studentski štampači

Štampač Canon PIXMA na tamnosivoj radnoj površini. U pozadini se može videti mali drveni sto i tri stolice.

Serija Canon PIXMA TS205 predstavlja najpristupačniji štampač sa jednom funkcijom u asortimanu. Nema ugrađen skener, ali je robustan i štampa dokumente visokog kvaliteta u crno-beloj tehnici ili u boji, kao i živopisne fotografije formata 6x4 inča bez margina.

Ako postoji jedna sigurna stvar u studentskom životu, onda je to ekonomisanje. Srećom, inkdžet štampači kompanije Canon imaju vrlo pristupačne početne cene i dolaze u kompaktnom i modernom obliku štampača serije Canon PIXMA TS205.

Jednostavan, intuitivan i lak za korišćenje, štampač PIXMA TS205 takođe je prilično brz, pa štampa crno-bele A4 stranice brzinom od 7,7 slika u minuti, a stranice u boji brzinom od 4 slike u minuti. Takođe može da štampa sjajne fotografije od 6x4 inča bez margina za samo malo više od jednog minuta.

Ne samo da je nabavna cena štampača niska, već su i troškovi korišćenja mali. Potreban je samo par kartridža sa mastilom, jedan crni i jedan u boji, koji se brzo i lako menjaju. Opcije visokog učinka dostupne su za veću isplativost ako je potrebno da štampate veći broj stranica. Svaki par XL kartridža traje približno 400 crno-belih A4 dokumenata ili do 300 u punoj boji.

Serija Canon PIXMA TS305 ima i Wi-Fi vezu za bežično štampanje i takođe je kompatibilna sa besplatnom aplikacijom Canon PRINT za smartfone i tablete, što vam omogućava da veoma jednostavno štampate sa pametnih uređaja. To takođe znači da dokumente možete da kopirate pomoću kamere pametnog uređaja, čak i ako sam štampač nema skener, pomoću funkcije Smartphone Copy u aplikaciji. Takođe možete da koristite aplikaciju Canon Easy-PhotoPrint Editor na uređaju da biste uredili fotografije ili napravili kolaže, razglednice i druge personalizovane dokumente za štampanje.

Štampač Canon PIXMA, crne boje, štampa list A4 papira okružen slikama i otiscima i sa rukom koja drži smartfon

Serija Canon PIXMA TS3350 omogućava bežično štampanje iz informatičkog oblaka, kao i sa smartfona i tableta pomoću besplatne aplikacije Canon PRINT. Poseduje mono LCD ekran dijagonale 3,8 cm i može da reprodukuje kvadratne fotografije veličine 5x5 inča, kao i više konvencionalnih veličina (do 7x5 inča).

Serija Canon PIXMA TS3150 ima i ugrađeni skener, tako da možete brzo i lako da digitalizujete ili napravite kopije postojećih odštampanih slika i dokumenata. Takođe ima i Wi-Fi vezu i kompatibilan je sa aplikacijama Apple AirPrint i Mopria™ za Android, pa možete da štampate direktno sa uređaja. Koristi iste kartridže sa mastilom kao i serija Canon PIXMA TS205 i serija Canon PIXMA TS305, sa istim opcijama za visoki učinak.

Poput modela PIXMA TS3150, PIXMA TS3350 poseduje koristan ekran od 3,8 cm za praćenje statusa štampača i može da štampa veće fotografije bez margina veličine do 7x5 inča. Takođe možete da štampate iz informatičkog oblaka pomoću PIXMA Cloud Link putem aplikacije Canon PRINT.

Najbolji kompaktni studentski štampači

Štampač Canon PIXMA na ivici stola. U pozadini se mogu videti različiti stolovi i stolice.

Kompaktna serija Canon PIXMA TS305 idealna je ako imate mali prostor, ali vam je ipak potrebno štampanje dokumenata i fotografija visokog kvaliteta.

Studentski smeštaj obično nije poznat po tome da je prostran, pa su lagani štampači malih dimenzija često poželjniji. Štampači za studente kompanije Canon koje smo do sada pomenuli imaju dimenzije od približno 426x255x131 mm i teški su 2,5 kg, kod uređaja samo za štampanje, kao i 435x 316x145 mm i 3,9 kg za uređaje sa više funkcija. Zauzimaju veoma malo prostora i lako ih je pomeriti s jednog mesta na drugo kada je to potrebno.

Prednost Wi-Fi povezivanja kod većine Canon štampača je u tome što štampač možete da držite na nekom mestu koje vam odgovara jer ne mora da bude povezan s računarom. Takođe je praktično štampati sa bilo kojeg mesta pomoću prenosnog računara ili mobilnog telefona , bez potrebe za fizičkim povezivanjem sa štampačem pomoću pratećeg kabla. Na primer, možete da pošaljete zadatak za štampanje sa laptopa na štampač pre nego što ujutru ustanete iz kreveta i pokupite ga iz izlazne fioke kada budete spremni za pokret.

Kompaktni Canon PIXMA TS305 ima dimenzije od samo 430x282x143 mm i težak je 2,9 kg, a A4 crno-bele dokumente pune veličine štampa brzinom do 7,7 slika u minuti, a u punoj boji 4 slike u minuti. Takođe može da odštampa sjajne fotografije veličine 6x4 inča bez margina za samo 65 sekundi.

Diplomirajte na višem nivou

Beli Canon štampač na radnom stolu. Ispred, žena drži otisak sa izborom nacrtanih leptira.

Odlična za izradu dekoracija, kao i za štampanje dokumenata, serija Canon PIXMA TS5350a ima dva ulazna ležišta za papir, uspravno pozadi idealno je za deblje kartice i foto-papir jer sprečava okretanje medija dok prolazi kroz štampač, za razliku od papira koji se nalazi u prednjoj kaseti. OLED ekran na prednjoj strani pruža jasan prikaz opcija menija, a postoji i LED statusna traka koja svetli tokom štampanja.

Serija Canon PIXMA TS5350a ide i dalje, jer povećava produktivnost. Ima Wi-Fi vezu i direktno je kompatibilan sa aplikacijama Apple AirPrint, Mopria™ za Android i Canon Cloud Link. Takođe sadrži skener visoke rezolucije, koji omogućava da izuzetno sitni detalji budu prikazani prilikom skeniranja dokumenata ili fotografija i drugih slika. Takođe je i brži, jer štampa crno-bele A4 dokumente brzinom do 13 slika u minuti, a dokumente u boji do 6,8 slika u minuti. Takođe može da odštampa sjajne fotografije bez margina veličine do A4, a za samo 43 sekunde štampa fotografije veličine 6x4 inča bez margina.

Serija PIXMA TS5350a ima i prednju kasetu i zadnje ležište za uvlačenje papira, koje može da primi papir različitih veličina do A4 veličine. To je veoma korisno ako želite da štampate umetničke slike i fotografije, kao i dokumente, pošto prednju kasetu možete da koristite za običan papir, a za specijalizovane materijale ili foto-papir koristite zadnje ležište, prema potrebi. Još jedan plus uz uštedu novca i ekološke karakteristike je to što štampač poseduje funkciju automatskog obostranog štampanja za automatsko dvostrano štampanje dokumenata, bez potrebe za ručnim okretanjem stranica.

Smanjenje troškova rada

Slika odozgo štampača Canon PIXMA sa Canon fotoaparatom na njemu. Ispod štampača se nalazi kolaž otisaka na temu putovanja, hrane i portreta.

Idealan za štampanje fotografija, Canon PIXMA G640 je štampač sa šest dopunjivih kartridža sa mastilom, zasnovanih na boji. Na ovaj način dobijate prošireni opseg boja i prostor boja, za postizanje optimalnog kvaliteta fotografija. Dostupan je i štampač Canon PIXMA G540 sa jednom funkcijom, koji ima isti sistem mastila, ali bez ugrađenog skenera.

Svi studentski štampači koje smo pomenuli kombinuju veoma pristupačne cene sa veoma konkurentnim troškovima korišćenja. Da biste izbegli rizik od nestanka mastila baš onda kada vam je potrebno, štampači kompanije Canon obaveštavaju vas kada im ponestaje mastila i omogućavaju vam da jednostavno i bez stresa naručite dopunu. Zamena kartridža predstavlja brz i jednostavan proces koji traje samo nekoliko sekundi.

Iako su kartridži sa mastilom praktični, oni su manje isplativi ako je potrebno da redovno štampate veliki broj stranica. Štampači MegaTank kompanije Canon pružaju ekonomičniju i održiviju alternativu koja može znatno da smanji troškove rada.

Umesto katridža sa mastilom, štampači MegaTank imaju rezervoare sa mastilom koje možete da dopunite originalnim Canon flaširanim mastilom za samo delić cene kartridža. Boce koje se ne mogu pritisnuti takođe su izrađene tako da je dosipanje jednostavno i uredno , a svaka boja ima jedinstveni oblik mlaznice, pa je nemoguće staviti pogrešno mastilo u rezervoar.

Mlada žena drži smartfon i sedi za stolom na kojem se nalazi štampač Canon PIXMA.

Neverovatna vrednost za štampač MegaTank, Canon PIXMA G2420 predstavlja dobru investiciju kada uzmete u obzir da možda nećete imati dodatne troškove za štampu do kraja studentskih dana. Takođe, otklanja neugodnu potrebu kupovine zamenskih kartridža. Canon PIXMA G3420 (na slici) pruža sve iste prednosti i ima ugrađenu Wi-Fi funkciju.

Canon PIXMA G3420 je MegaTank štampač sa više funkcija kao što su štampanje, skeniranje i kopiranje, kao i sa Wi-Fi vezom i povezivanjem sa informatičkim oblakom. Isporučuje se sa dovoljno mastila za štampanje do zadivljujućih 6.000 monohromatskih stranica (više od 7.600 u ekonomičnom režimu) ili do 7.700 stranica u boji.

Ako želite sve ove prednosti ali vam ne treba Wi-Fi veza, Canon PIXMA G2420 je još pristupačniji i ima potpuno iste niske troškove korišćenja. Pored toga, oba modela mogu da štampaju banere u punoj boji dužine do 1,2 metara, samo na običnom papiru.

Izbor je vaš

Da biste bili jedan korak ispred u ispunjenom studentskom životu, sjajno je da možete da odštampate sve što želite, kad god to želite, umesto da se za to oslanjate na druge ljude ili usluge. Asortiman ekonomičnih PIXMA štampača kompanije Canon omogućava izuzetno praktično, brzo i jednostavno štampanje, uz vrhunsku pouzdanost. Većina njih ima i prednost Wi-Fi povezivanja, u kombinaciji sa aplikacijama za pametne uređaje, čime štampanje postaje još prijatnije i bogatije iskustvo.Napisao Metju Ričards

Slični proizvodi

Srodni članci

 • Žena sedi za stolom u kućnoj kancelariji na kojem se nalazi laptop, monitor i Canon MegaTank štampač, kao i četiri boce sa mastilom.

  SAVETI ZA ŠTAMPANJE

  Koji štampač vam odgovara?

  Pronađite najbolji Canon štampač za svoje potrebe, od porodica i studenata do radnika u kućnim kancelarijama.

 • Osoba koristi aplikaciju Easy-PhotoPrint Editor na tabletu za bežično štampanje fotografije porodice na Canon PIXMA štampaču na stolu.

  ŠTAMPANJE

  Kako da koristite bežični štampač

  Pametni načini da na najbolji način iskoristite bežični štampač.

 • A small office with a printer positioned in the middle compartment of a grey wall unit.

  SAVETI ZA ŠTAMPANJE

  Štampači MegaTank i njihove prednosti

  Otkrijte šest razloga zašto vam je potreban štampač MegaTank.

 • Snimak odozgo na kojem je otvoreni organizacioni dnevnik zajedno sa ivičnim predlošcima iz usluge Creative Park i štampačem Canon PIXMA.

  KREATIVNO ŠTAMPANJE

  Štampanje lista, planova i ciljeva

  Pokažite kreativnost pomoću Canon štampača PIXMA, organizujte se i ostanite produhovljeni tokom cele godine.