ŠTAMPANJE

Oslobodite svoj kreativni potencijal uz aplikacije i softver za štampanje kompanije Canon

Kompanija Canon nudi asortiman rešenja za štampanje – za vođenje dnevnika, administrativno štampanje, promovisanje poslovanja i još toga. Saznajte koje je pravi izbor za vaš sledeći projekat.
Laptop stoji otvoren na stolu sa softverom Canon Easy-PhotoPrint na ekranu, Canon papirom sa leve strane i Canon štampačem sa desne.

Štampanje može da vam pomogne da postignete tako mnogo, od izražavanja kreativnosti na uzbudljive nove načine do rešavanja administrativnih zaostataka. Canon nudi asortiman aplikacija za štampanje i softvera, a svaki vam pomaže da na najbolji način iskoristite Canon štampač, bez obzira na to da li su u pitanju važni poslovni dokumenti, umetnost i rukotvorine od papira ili oživljavanje dragocenih fotografija.

Međutim, svaka aplikacija nije odgovarajuća za svaku svrhu niti kompatibilna sa svakim štampačem, pa kako da znate koju treba koristiti? Da bismo vam pomogli da odlučite koja je Canon aplikacija najbolja za vaše potrebe, sastavili smo ovaj praktični vodič koji će vam pomoći da obavljate razne zadatke štampanja, uz aplikacije i softver koji mogu da vam pomognu da ih ubrzate, olakšate i učinite kreativnijim.

Savršeno štampanje fotografija: Canon PRINT

Tablet sa otvorenom aplikacijom Canon PRINT nalazi se na Canon štampaču iz kojeg izlazi fotografija, dok su druge fotografije razbacane oko njega na stolu.

Aplikacija Canon PRINT nije samo za bežično štampanje – takođe može da se koristi za kopiranje i skeniranje. Skenirane dokumente možete da šaljete direktno na smartfon, da biste ih koristili ili delili kako želite.

Kompatibilni štampači: Canon PIXMA i MAXIFY modeli

Kompatibilni uređaji: iOS i Android

Najbolji način za prikazivanje neverovatne fotografije je pomoću podjednako prelepog otiska. Slično tome, loše štampanje može da poništi sav trud i kreativnost koje ste uložili u snimke, pa je važno da sve bude kako treba kada pretvarate svoju kolekciju fotografija u fizički portfolio. Kada štampate fotografije sa smartfona, aplikacija Canon PRINT predstavlja savršenu alatku za pretvaranje digitalnih slika u prelepa umetnička dela. Možete čak da koristite aplikaciju da biste proverili status štampača i nivoe mastila i da biste osigurali da će otisci svaki put biti savršeno odštampani.

Pravljenje rukotvorina: Canon Creative Park

Ruka drži smartfon sa otvorenom aplikacijom Creative Park pored asortimana papira i predložaka za rukotvorine.

Canon Creative Park je idealno mesto za sve one koji vole da prave stvari samostalno. Bez obzira na to da li kreirate dekoracije za rođendane, ručno pravite božićne čestitke ili samo tražite neku porodičnu aktivnost po kišovitom danu, ova aplikacija pruža veliki izbor dizajnerskih rešenja.

Kompatibilni štampači: Podržani Canon inkdžet modeli

Kompatibilni uređaji: iOS i Android

Kada je u pitanju pravljenje rukotvorina, jedina prava granica je vaša mašta, ali nije na odmet da na raspolaganju imate širok spektar resursa za ideje i štampanje predložaka ili dizajnerskih rešenja. Aplikacija Canon Creative Park je čvorište za sve one koji vole pravljenje rukotvorina od papira, samostalno ili sa porodicom. Jednostavna za navigaciju i pretragu, sadrži više od 4.000 besplatnih predložaka i dizajnerskih rešenja, od čestitki do origami modela. Još bolje, možete da uređujete i prilagođavate dizajnerska rešenja i da ih trenutno štampate pomoću Canon štampača.

Promovisanje preduzeća: Canon PosterArtist

Poster za preduzeće pod nazivom „Maria's Cakes“ zakačen je na zid, sa logotipom kompanije u sredini i fotografijama kolača koji ga okružuju.

Bez obzira na to čime se bavi vaše preduzeće, želite da se istakne u odnosu na konkurenciju. Canon PosterArtist pruža pristup stotinama profesionalno dizajniranih predložaka, koje možete da uređujete svojim rečima i slikama.

Kompatibilni štampači: Canon MegaTank, MAXIFY i PIXMA modeli

Kompatibilni uređaji: MacOS i Windows računari

Dok aplikacija Canon Easy-PhotoPrint Editor može da vam pomogne da držite manje administrativne zadatke pod kontrolom, za promovisanje preduzeća ili sebe trebalo bi da koristite Canon PosterArtist. Veb aplikacija pruža pristup hiljadama fotografija i dizajnerskih ideja koje će vam pomoći da se istaknete.

Štampajte postere, banere i flajere kako biste privukli pažnju novih klijenata, ili znakove koji će vam pomoći da istaknete najnoviju ponudu. Koristite intuitivne alatke za uređivanje da biste prilagodili predloške i kreirali dizajnerska rešenja koja odražavaju vaše poslovanje i ličnost. Možete čak i da generišete QR kodove – idealno rešenje ako potencijalnim klijentima želite da pružite jednostavan način da saznaju više o vašim uslugama.

Kolaži, dnevnici i kalendari: Canon Easy-PhotoPrint Editor

Žena drži stranicu iz kalendara ispred Canon štampača, a pored nje je na laptopu otvoren softver Canon Easy-PhotoPrint Editor.

Softver Canon Easy-PhotoPrint Editor osmišljen je za celu porodicu. Opcija Kalendar vam omogućava da dizajnirate sopstveni kalendar kako biste prikazali porodične fotografije tokom godine ili predali kao personalizovani poklon voljenoj osobi.

Kompatibilni štampači: Podržani Canon PIXMA i modeli za velike formate

Kompatibilni uređaji: iOS i Android; MacOS i Windows računari

Smestite sve uspomene sa voljenim osobama na jedno mesto tako što ćete kreirati kolaž ili dnevnik sa fotografijama pomoću softvera Canon Easy-PhotoPrint Editor na pametnim uređajima i računarima.

Pomoću uređivača rasporeda i asortimana predložaka možete da koristite Easy-PhotoPrint Editor za dizajniranje kolaža za štampanje ili nalepnica koje možete direktno da lepite u dnevnik ili na poleđinu telefona. Aplikaciju takođe možete da koristite za kreiranje kalendara od omiljenih fotografija.

Ova aplikacija nema bez razloga u nazivu „Easy“ (Jednostavno) – Easy-PhotoPrint Editor je jednostavan i intuitivan za korišćenje, pa možete da se usredsredite na dizajniranje i štampanje dragocenih uspomena.

Olakšavanje administracije: Canon Easy-PhotoPrint Editor

Snimak ekrana iz aplikacije Canon Easy-PhotoPrint Editor koji prikazuje opcije za predloške, uključujući vizitkarte, ID fotografije, dnevnike i kolaže.

Canon Easy-PhotoPrint Editor nudi razne opcije koje će vam pomoći da oživite projekte, od vizitkarti i ID fotografija do dnevnika i kolaža.

Žena koja koristi aplikaciju Canon Easy-PhotoPrint Editor na telefonu dok sedi na kauču pored nasmejane bebe.

Možete da birate slike i dokumente direktno sa uređaja ili iz informatičkog oblaka ili naloga na društvenim mrežama, a zatim samo da uređujete, personalizujete i štampate.

Ako vam je lista zadataka malo natrpana, aplikacija Canon Easy-PhotoPrint Editor može da vam pomogne da uštedite vreme ubrzavanjem administrativnog štampanja pomoću asortimana šablona. Ako ste upravo osnovali novo preduzeće, upotrebite predložak za vizitkarte da biste izgradili imidž ili predložak za ID fotografije kako biste kreirali bedževe za osoblje. Organizujete memoriju? Možete da koristite i predloške za diskove u aplikaciji Easy-PhotoPrint Editor, kako biste lakše organizovali fizičke medije.

Pojednostavljivanje radnog procesa: Canon Easy-Layout Editor

Snimak ekrana aplikacije Canon Easy-Layout Editor sa okvirom sa leve strane za otpuštanje datoteka i opcijama sa desne strane, uključujući Prikupljanje i štampanje, Slobodni raspored i Uklapanje/poster.

Canon Easy-Layout Editor pruža brz i jednostavan način za prikupljanje različitih tipova dokumenata na jednom mestu, što vam omogućava da kombinujete datoteke poput PDF datoteka i slika na jednoj stranici.

Snimak ekrana aplikacije Canon Easy-Layout Editor, na kojem je prikazana slika psa podeljena na četiri dela u opciji Uklapanje/poster.

Canon Easy-Layout Editor takođe ima praktičnu opciju Uklapanje/poster, koja vam omogućava da fotografiju podelite na više listova i da je odštampate kao jednu veliku sliku.

Kompatibilni štampači: Canon inkdžet modeli

Kompatibilni uređaji: Windows računari

Bez obzira na to da li kreirate štampani materijal za važnu prezentaciju na poslu ili vam je samo potrebno da pravilno organizujete fizičku dokumentaciju, softver Canon Easy-Layout Editor za Windows računare omogućava vam da brzo i lako organizujete PDF dokumente, Word dokumente, slike i veb stranice, kako ne biste morali da štampate iz više aplikacija.

Time što vam omogućava da uparujete i organizujete opseg tipova datoteka i dokumenata, Easy-Layout Editor pomaže da uštedite papir i vreme tako što ćete sve važno staviti na jedno mesto.

Zabavite se uz mini fotografije: Canon SELPHY Photo Layout

Telefon na kojem je otvorena aplikacija Canon SELPHY Photo Layout stoji na radnom stolu pored prenosivog štampača Canon SELPHY Square QX10 i ukrasa za telefon sa perlama.

Brza, intuitivna i jednostavna za korišćenje, aplikacija Canon SELPHY Photo Layout savršeno se uklapa sa štampačima Canon SELPHY, kao što je SELPHY Square QX10. Štampajte fotografije sa smartfona direktno iz aplikacije, što omogućava optimizaciju slike u hodu, za savršeno balansirane otiske.

Ekran u aplikaciji Canon SELPHY Photo Layout sa fotografijom psa sa desne strane i opcijama za različite završne obrade štampe na levoj strani.

Ova aplikacija pruža asortiman završnih obrada i slojeva, pa slike možete da prilagodite kako biste postigli željeni izgled.

Kompatibilni štampači: Canon SELPHY CP1500, SELPHY CP1300 i SELPHY Square QX10

Kompatibilni uređaji: iOS i Android

Ako koristite neki od štampača SELPHY kompanije Canon, aplikacija Canon SELPHY Photo Layout za iOS i Android idealna je za uređivanje fotografija i zabavu sa njima. Pruža veliki izbor predložaka, što vam omogućava da odjednom raspoređujete i štampate pojedinačne slike ili više slika – postoji čak i vertikalni raspored obeleživača, pa možete sami da pravite obeleživače1.

Aplikacija vam takođe omogućava da prilagođavate slike pomoću teksta, ivica i oznaka, kako bi vaše fotografije bile zaista jedinstvene. Možete da izaberete završnu obradu otisaka, da prilagodite izgled i doživljaj finalnog proizvoda i da odštampate nalepnice za pravljenje spomenara ili prilagođavanje tehnike.

Aplikacija SELPHY Photo Layout takođe vam omogućava da dodate QR kodove1 koji mogu da se koriste za povezivanje na veb stranice, onlajn albume ili video zapise. Ovo je idealno za poklanjanje fotografija prijateljima i članovima porodice, pošto možete da ih iznenadite čitavim asortimanom omiljenih uspomena. Kao što biste očekivali, aplikacija SELPHY Photo Layout je intuitivna za korišćenje i pruža brz i veoma jednostavan način za direktno štampanje sa smartfona na štampaču SELPHY.

Dodavanje ličnog pečata: Canon Mini Print

Par ruku drži smartfon i štampač Canon Zoemini 2, dok pomoću aplikacije Canon Mini Print kreira kolaž.

Aplikacija Canon Mini Print omogućava vam da u potpunosti iskoristite prenosivost modela Canon Zoemini 2 ili Canon Zoemini S2. Brzo uređujte slike u pokretu, bez obzira na to da li ste ih snimili pomoću smartfona ili Canon Zoemini S2 i štampajte direktno iz aplikacije, kao poklon za prijatelje i članove porodice.

Kompatibilni štampači: Canon Zoemini modeli

Kompatibilni uređaji: iOS i Android

Ako posedujete bilo koji od Canon Zoemini modela, verovatno ćete želeti da personalizujete svoje instant fotografije. Aplikacija Canon Mini Print vam omogućava da izrazite kreativnost dodavanjem sezonskih nalepnica, okvira, filtera i teksta fotografijama porodice, prijatelja i avantura – idealno rešenje za završnu obradu pre štampanja samolepljivih fotografija. Za osobe koje su posvećene vođenju dnevnika, aplikacija Canon Mini Print takođe vam omogućava da oslobodite individualnost i da oživite fotke crtežima i beleškama.

Aplikacija Mini Print veoma jednostavno se povezuje sa galerijom fotoaparata i može da se poveže sa nalozima na društvenim mrežama i u informatičkom oblaku, što vam omogućava da uređujete, personalizujete i štampate fotografije sa smartfona i fotoaparata. Aplikacija takođe može da se koristi za snimanje fotografija pomoću efekata uživo i proširene realnosti – za selfije koji su jedinstveni poput vas.


Napisali Piter Volinski i Kler Gilo


macOS je zaštićeni trgovački znak kompanije Apple Inc., registrovan u SAD i drugim zemljama i regionima.

 1. Funkcija nije dostupna za sve štampače. Pogledajte tabelu kompatibilnosti funkcija.

Srodni proizvodi

 • Kućni štampači

  PIXMA TS7450a Series

  Elegantni višenamenski uređaj za poznavaoce tehnologije, sa asortimanom kreativnih tretmana za štampanje, kao i mehanizmom za automatsko dvostrano uvlačenje dokumenata koji pojednostavljuje proces kopiranja i skeniranja više različitih listova.
 • PIXMA G640

  Kućni štampači

  PIXMA G640

  Prvi višefunkcionalni štampač u asortimanu PIXMA G sa čest dopunjivih kartridža sa mastilom u odvojenim bojama, PIXMA G640 spaja neprikosnoveno štampanje foto kvaliteta sa mogućnošću obrade zadataka velikog obima uz izuzetno male troškove.
 • Kućni štampači

  SELPHY CP1500

  Uz ovaj kompaktan foto-štampač za samo par sekundi možete da napravite živopisne i veoma dugotrajne otiske.
 • Kućni štampači

  SELPHY SQUARE QX10

  Sačuvajte specijalne uspomene u obliku prelepih otisaka koje možete da pravite bilo gde, bežično.
 • Instant fotoaparati i džepni štampači

  Canon Zoemini S2

  Podignite selfije na viši nivo pomoću džepnog fotoaparata-štampača sa ogledalom, prstenastim svetlom, daljinskim okidačem i prikazom uživo.
 • Kućni štampači

  Canon Zoemini 2

  Trenutno štampajte sa smartfona uvek i svuda pomoću džepnog štampača Zoemini 2 koji se napaja pomoću baterije.

Srodni članci

 • ŠTAMPANJE

  Najbolji Canon štampači za fotografije

  Bez obzira na to da li želite da prikažete fotografije u ramu, spomenaru ili na nalepnici, pronađite najbolji štampač u skladu sa vašim kreativnim potrebama.

 • ŠTAMPANJE I RUKOTVORINE

  Objašnjenje tipova papira

  Istražite različite tipove Canon papira uz ovaj praktični vodič za kupce.

 • ŠTAMPANJE

  Najbolji štampači za pravljenje rukotvorina

  Od porodičnih projekata do profesionalne završne obrade, kompanija Canon ima savršen štampač za vas.

 • KREATIVNO ŠTAMPANJE

  Štampanje lista, planova i ciljeva

  Pokažite kreativnost pomoću štampača Canon PIXMA, organizujte se i ostanite produhovljeni tokom cele godine.