VODIČ ZA KUPOVINU

Canon vodič za božićne poklone

Pronađite savršene poklone za porodicu i prijatelje ove praznične sezone!
Canon SELPHY CP1500 umotan u crvenu traku i okružen zamućenim ukrasnim lampicama.

Da li su vam potrebne ideje za božićne poklone za kreativne ljude? Kompanija Canon je tu za sve što vam treba. Bilo da tražite jedinstven poklon za fotografa, želite da iznenadite vlogera u svom životu novim fotoaparatom ili da počastite studenta fotografije nadogradnjom na puni format, svakako ćete pronaći savršen poklon uz naš sveobuhvatni vodič za božićne poklone.

Kupovina poklona za neke ljude može da bude nezgodna, ali novi komad tehnike možda je baš ono što vaša voljena osoba traži. Sakupili smo neke predloge za najbolje Canon poklone za sve one koji vole da pokazuju kreativnost, bez obzira na budžet. Od kompleta za vlogovanje i vrhunskih fotoaparata bez ogledala, do Canon objektiva koji vam omogućavaju da snimate svet na uzbudljive nove načine, pronaći ćete neke od najboljih poklona za porodicu i prijatelje. Malo upozorenje: verovatno ćete pronaći i inspiraciju za svoju listu želja.

Pokloni za vlogere, blogere i kreatore sadržaja

Dve žene se snimaju kamerom za vlogovanje Canon PowerShot V10 ispred božićnog drveta ukrašenog lampicama.

Jednostavne komande, kompaktan dizajn i potpuno automatizovani režimi modela Canon PowerShot V10 olakšavaju ulazak u svet vlogovanja. Ako znate nekoga ko već ima model PowerShot V10, mikrofon Canon DM-E100 i stativ-rukohvat HG-100TBR predstavljaju idealnu dodatnu opremu.

Žena u ružičastom kombinezonu snima cvetni aranžman pomoću fotoaparata Canon EOS R50.

Fotoaparat EOS R50 ima mnoštvo kreativnih funkcija koje čekaju da budu istražene. Isporučuje se sa opcijom podešavanja fokusa i kompozicije sa dubinom, na primer, za snimanje krupnih kadrova sa izuzetnim detaljima i funkcijom kreativnog breketiranja koja omogućava više izmena slike kako biste mogli da izaberete omiljene.

Ako ste pročitali naš vodič za fotoaparate kompanije Canon za vlogovanje, već znate da je Canon PowerShot V10 savršen poklon za osobe koje žele da kreiraju video zapise visokog kvaliteta koje mogu da dele na mreži.

Kamera je dovoljno kompaktna da možete da je nosite u džepu gde god da krenete, ali ima veliki senzor tipa 1.0 i snima kristalno jasne 4K UHD video zapise. Opremljena je stereo mikrofonima, ali ima i ulaz za mikrofon od 3,5 mm koji vam omogućava da povežete spoljni mikrofon, kao što je lagani Canon DM-E100, za kristalno jasan zvuk.

Sa izuzetno širokim objektivom – od 19 mm na fotoaparatu punog formata – možete da obuhvatite više jednim kadrom, dok poboljšana stabilizacija slike omogućava snimanje stabilnog materijala čak i dok hodate. Isporučuje se čak i sa ugrađenom funkcijom za strimovanje uživo, a pomoću aplikacije Canon Camera Connect možete daljinski upravljati fotoaparatom.

Rukovanje modelom PowerShot V10 je jednostavno zahvaljujući intuitivnom ekranu osetljivom na dodir od 5 cm koji može da se nagne za 180° nagore za potrebe vlogovanja. Ugrađeno postolje može da se podesi za snimanje pod malim i velikim uglovima, a takođe je opremljeno standardnim navojem za stativ. Za još jednostavniju kontrolu jednom rukom tu je lagani Canon stativ-rukohvat HG-100TBR koji ima bežični daljinski upravljač, kao i praktični nosač za mikrofon i služi kao čvrst stativ kada je potrebna dodatna stabilnost.

Ako osoba za koju kupujete želi fotoaparat sa izmenjivim objektivima, Canon EOS RP je fantastična kreativna alatka. Takođe pruža rezoluciju video zapisa do 4K, a koristi i glatko i precizno Dual Pixel CMOS automatsko fokusiranje prilikom snimanja Full HD video zapisa.

Objektiv Canon RF 16mm F2.8 STM je dobar izbor za vlogovanje pomoću EOS RP. Njegov ultraširokougaoni prikaz hvata mnoštvo detalja, dok veliki otvor blende f/2,8 omogućava kreiranje kinematografskog izgleda. Takođe je opremljen izuzetno tihim motorom za fokusiranje za koji je manje verovatno da će ga registrovati mikrofon tokom snimanja videa.

Možda savršen fotoaparat bez ogledala za ozbiljne kreatore sadržaja, Canon EOS R50 može da se pohvali funkcijama koje su dostupne na naprednijim fotoaparatima Canon EOS R System. Međutim, kompaktan je, lagan i jednostavan za korišćenje za one naviknute na snimanje pomoću pametnog telefona.

Video zapisi snimljeni pomoću modela EOS R50 izgledaju fantastično. Njegov 4K UHD materijal je oversemplovan sa rezolucije 6K kako bi se postigao bolji kvalitet u odnosu na standardni 4K video zapis, a tehnologija Dual Pixel CMOS AF će se pobrinuti da sve bude savršeno izoštreno. Fotoaparat takođe možete da koristite kao veb-kameru za kvalitetne video pozive ili strimovanje, dok njegov ekran osetljiv na dodir sa promenljivim uglom olakšava snimanje iz kreativnih uglova.

Pokloni za ljubitelje fotografije koji žele da pređu na puni format

Žena stoji na mostu i drži ispred sebe fotoaparat Canon EOS R8 dok gleda u ekran na poleđini.

Pored 4K video zapisa bioskopskog kvaliteta, Canon EOS R8 može da kreira bogat FHD materijal do 180p sa usporenim snimanjem.

Par ruku drži fotoaparat Canon EOS RP sa ekranom osetljivim na dodir sa promenljivim uglom koji je sklopljen i podignut i na kojem je pokazana osoba koja stoji ispred prozora i zida od cigala.

Model Canon EOS RP od 26,2 megapiksela je mali i lagani EOS fotoaparat punog formata, ali obiluje kreativnim funkcijama, kao što su HDR i snimanje sa više ekspozicija, tihi režim i podešavanje fokusa, za izuzetno oštre snimke izbliza.

Canon EOS R8 je odličan izbor za one koji prelaze na pun format. Ovaj lagani fotoaparat od 24,2 megapiksela bez ogledala može da se koristi sa velikim brojem RF objektiva kompanije Canon i poseduje mnoštvo korisnih tehnologija, što obuhvata i revolucionarnu tehnologiju za fokusiranje Dual Pixel CMOS AF II sa inteligentnom detekcijom i praćenjem subjekta. Ova funkcija može automatski da pronađe i prati mnoštvo različitih subjekata, što obuhvata ljude, pse, ptice, automobile i avione, sve do ivica kadra.

Model EOS R8 poseduje i mnoštvo naprednih funkcija za video zapise, kao što su zebre, isticanje fokusa i indikator lažnih boja, koje će vam pomoći da postignete profesionalnije rezultate.

Prilagođen početnicima, ali sa mnoštvom kreativnih funkcija, Canon EOS RP je fotoaparat bez ogledala koji vam omogućava da fotografisanje prenesete na novi nivo. Senzor punog formata u ovom fotoaparatu olakšava postizanje efekata plitkog fokusa profesionalnog izgleda za portrete i krupne planove, dok revolucionarni RF bajonet otključava novi nivo kvaliteta slike punog formata.

Kao najpristupačniji fotoaparat punog formata iz linije fotoaparata Canon EOS R System bez ogledala, EOS RP predstavlja fantastičan osnovni model za Canon RF objektive visokih performansi. Najbolji objektivi kompanije Canon zaslužni su za neverovatan kvalitet slike i funkcije koje do sada nisu bile moguće – pogledajte lagani supertelefoto objektiv Canon RF 800mm F11 IS STM koji je idealan za perspektivne fotografe divljih životinja ili svestrani Canon RF 50mm F1.8 STM za zadivljujuće snimke sa velikim otvorom blende.

Objektiv Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM odličan je uz EOS RP jer pokriva sve, iz širokih pejzaža do portreta glave i ramena, bez potrebe za zamenom objektiva.

Objektiv Canon RF 24-105mm F4L IS USM, sa za klasu boljim performansama, ima profesionalni kvalitet izrade serije L i konstantni maksimalni otvor blende f/4 koji daje postojanu ekspoziciju, čak i pri zumiranju objektiva.

Pokloni kompanije Canon za snimanje porodičnih trenutaka – u zatvorenom ili na otvorenom!

Žena koja se smeši drži fotoaparat Canon EOS R100 ispred lica da bi snimila porodičnu fotografiju u bašti.

Zahvaljujući korisnim menijima sa navođenjem i funkciji Creative Assist, Canon EOS R100 je jednostavan fotoaparat koji je odmah spreman za snimanje. Ako telefon povežete sa fotoaparatom, možete da odaberete da se fotografije i video zapisi automatski šalju u biblioteku telefona tokom snimanja.

Dva fotoaparata Canon PowerShot PX, jedan crni drugi beli, na praznično ukrašenom stolu.

Zahvaljujući zum objektivu 19–57 mm koji može horizontalno da se pomera 340° i naginje 110°, Canon PowerShot PX može automatski da kadrira fotografije i video zapise. Radi dodatne praktičnosti, dolazi sa glasovnim aktiviranjem i prepoznavanjem subjekta, kao i ugrađenom Wi-Fi funkcijom i jednostavnim USB-C punjenjem.

Model Canon EOS R100 je odličan svestrani fotoaparat za snimanje neponovljivih porodičnih trenutaka u obliku neverovatno detaljnih fotografija od 24,1 MP ili zadivljujućih 4K UHD video zapisa. Sofisticirani sistem automatskog fokusa Dual Pixel CMOS omogućava da subjekti koji se brzo kreću budu u fokusu, dok uparivanje fotoaparata sa objektivom sa stabilizacijom slike, kao što je Canon RF 18-45mm F4.5-6.3 IS STM olakšava pravljenje oštrih snimaka na porodičnoj avanturi u prirodi.

Ove uspomene isto tako možete lako podeliti. Fotoaparat ima Wi-Fi vezu koja olakšava dodavanje slika porukama ili postavljanje na društvene mreže, kao i daljinsko upravljanje fotoaparatom radi dobijanja fantastičnih porodičnih selfija pomoću aplikacije Canon Camera Connect na pametnom telefonu.

Još jedna porodična opcija je Canon PowerShot PX. Ovaj inteligentni kompaktni fotoaparat može automatski da prati akciju i da kadrira fotografije i video zapise pomoću specijalnog „pan-tilt“ objektiva. Fotoaparat takođe može da dodeli prioritet određenim licima u kadru, a dolazi sa glasovnom aktivacijom, što ga čini izuzetno jednostavnim za korišćenje.

Za video entuzijaste u vašem životu tu je ručni Canon PowerShot ZOOM. Ovaj upečatljivi monokularni fotoaparat ima zum koji se brzo menja između 100 mm i 400 mm, a ima i digitalno poboljšanu opciju od 800 mm, za snimke udaljenih subjekata koji ispunjavaju kadar. U pitanju je savršen izbor za video zapise i fotografije na otvorenom, naročito kada je reč o posmatranju divljih životinja.

Kompaktni štampač kao što je Canon SELPHY CP1500 je savršen dodatak paketu za kreativnu božićnu fotografiju. Ovaj bežični model proizvodi živopisne otiske veličine razglednice za samo 41 sekundu, što ga čini savršenim za deljenje uspomena sa porodičnih okupljanja dok se još uvek odvijaju. Otisci traju do 100 godina1 kada se čuvaju u albumu, tako da će buduće generacije takođe moći da ponovo dožive te trenutke.

Ove praznične sezone pružite voljenim osobama nešto što će podstaći njihovu kreativnu stranu.

Marcus Hawkins
  1. Ako se čuvaju u albumu. Na osnovu ubrzanog testiranja, uz pretpostavku temperature od 23°C / 73,4°F i vlažnosti od 50%.

Srodni proizvodi

Srodni članci