ŠTAMPANJE

Najbolji štampači za rukotvorine

Od papirnih dinosaurusa do poslovnih postera, kompanija Canon ima savršen štampač za vaše kreativne potrebe.
Žena iseca Creative Park predloške dok sedi na drvenom stolu, na kojem se nalaze štampač Canon PIXMA i razni materijali za pravljenje rukotvorina.

Bez obzira na to da li se profesionalno bavite pravljenjem rukotvorina, zbog čega se oslanjate na kvalitetne proizvode kako biste impresionirali klijente ili ste entuzijasta koji se ponosi svojim kreativnim poduhvatima, adekvatne alatke za posao mogu da imaju velikog uticaja. Štampači su postali važan deo procesa pravljenja rukotvorina i imaju moć da promene prosečnu kreaciju u pravo remek-delo.

Odgovarajući štampač može da vam pomogne da oživite složene dizajne i da istražite nove dimenzije u svojoj kreativnosti. Međutim, nemaju svi štampači mogućnosti da ispune različite potrebe pravljenja rukotvorina. Ovde istražujemo neke od najboljih Canon štampača za pravljenje rukotvorina i kako njihova kompatibilnost sa različitim vrstama papira može da podigne kvalitet vaših kreacija na potpuno novi nivo.

Najbolji svestrani štampač za kreativce

Štampač Canon PIXMA na stolu sa šarenim otiskom u ležištu.

Serija Canon PIXMA TS9550 je malih dimenzija, ali može da se koristi sa papirom formata A3, zbog čega je savršena za kreativne projekte većih razmera.

Ako pravite razne vrste rukotvorina ili ako se u vašem domaćinstvu štampač koristi za posao ili za druge projekte, važno je da izaberete neki koji će ispuniti svačije potrebe – od dece koja rade na školskim projektima do odraslih koji prodaju svoja dela na internetu.

Canon PIXMA TS7640i ubrzava i olakšava proces štampanja, uz ekran u boji od 6,7 cm osetljiv na dodir i Switch UI, koji mogu da se prilagode za različite namene. Može da štampa crno-belo brzinom od 15 slika u minuti (ipm – images per minute), a u boji brzinom od 10 slika u minuti zahvaljujući dugačkoj glavi za štampanje koja ima više mlaznica i optimizovanu veličinu kapljice, zbog čega vam se smanjuje vreme čekanja, a povećava vreme za završnu obradu zadivljujućeg efekta.

Poseduje Wi-Fi funkciju, zbog čega PIXMA TS7640i može da se koristi sa raznim Canon aplikacijama koje pružaju dodatne kreativne mogućnosti, a možete i da skenirate direktno na smartfon ili da kopirate dodirom na jedno dugme. Takođe vam pruža pogodnosti koje dolaze uz kompatibilnost sa uslugom PIXMA Print Plan1. Ova usluga koja se zasniva na pretplati prati nivoe mastila u štampaču i isporučuje nove kartridže na kućnu adresu čim otkrije da su pri kraju, čime vam štedi do 50% u odnosu na standardnu cenu mastila2.

Ako balansirate potrebe štampanja vezane za pravljenje rukotvorina sa potrebama kućne kancelarije, štampači serije Canon PIXMA TS9540 predstavljaju odličan izbor. Iako ima kompaktne dimenzije formata A4, u zadnji ulagač može da stane do 50 listova papira formata A3 kako bi se dobili veći otisci bez margina, kao što su posteri za posao ili kreativna umetnička dela za izlaganje. Možete i da štampate na kartonskim medijima od 12x12 cm, što je popularna veličina za spomenare. Ima intuitivan ekran osetljiv na dodir i možete da štampate, skenirate i kopirate sa pametnog uređaja pomoću aplikacije Canon PRINT.

Najbolji štampači za pravljenje kreacija od fotografija

Štampač Canon PIXMA na drvenom stolu štampa raznobojne listove papira dok se nekoliko bojica nalazi pored njega na stolu.

Uz veliku brzinu štampanja od 13 slika u minuti za crno-belo štampanje i 6,8 slika u minuti za štampanje u boji, serija Canon PIXMA TS7450a unapređuje kreativni proces, tako da možete za čas da imate u rukama materijal spreman za kreacije. Zadnje ležište za papir može da primi do 20 listova foto-papira.

Štampač Canon SELPHY CP1500 štampa fotografiju, dok se nekoliko otisaka porodičnih fotografija nalazi pored njega.

Kompaktan i dostupan u raznim bojama kako bi se uklopio u enterijer, Canon SELPHY CP1500 predstavlja odličan izbor za kreativce koji rade u manjim prostorima. Lako možete da ga premeštate, a dovoljno je mali da ga stavite u fioku ili na policu kada se ne koristi.

Za kreativne foto-projekte važno je razmišljati o kvalitetu štampe, asortimanu papira i kompatibilnosti sa kreativnim aplikacijama koje zaista mogu da unaprede vaš rad. Pravljenje fotografija može da bude ličnije, bilo da je u pitanju kreiranje živih multimedijalnih spomenara ili korišćenje dekupaž tehnike za pravljenje promišljenih poklona.

Canon PIXMA TS7640i koristi sistem mastila sa pigmentnim crnim mastilom, koji zajedno sa bogatim odvojenim bojama omogućava korisnicima da štampaju fotografije visokog kvaliteta kod kuće. Dvosmerni sistem za uvlačenje papira podržava širok opseg medija, štampanje fotografija sa brojnim završnim obradama i veličinama, uključujući popularni kvadratni foto-papir dimenzija 13x13 cm.

Nešto veći Canon PIXMA TS7740i ima dodatni mehanizam za automatsko uvlačenje dokumenata kapaciteta 35 stranica. Pored aplikacije Canon PRINT, štampači PIXMA TS7640i i PIXMA TS7740i kompatibilni su sa softverom Easy-PhotoPrint Editor kompanije Canon, koji pruža alatke za kreiranje svih načina rasporeda pre nego što ih direktno pošalje na štampanje.

Kombinacija kvaliteta, raznovrsnosti i stila, Canon PIXMA TS7440 je praktičan višenamenski štampač koji pruža više opcija za bežično štampanje, skeniranje i kopiranje, kao i jednostavan OLED ekran. Tehnologija za štampu FINE svaki put daje rezultate visokog kvaliteta i kompatibilna je sa različitim vrstama papira, što obuhvata sjajni i mat foto-papir, u različitim veličinama, poput formata 10x15 cm bez margina.

Kompaktnija opcija sa modernim bojama koje se lako uklapaju u enterijer, model SELPHY CP1500 idealan je za štampanje fotografija na raznim medijima. Tehnologija brzog sušenja podrazumeva da će otisci biti spremni za korišćenje, a možete da štampate na nekoliko manjih veličina, od veličine razglednice 10x14,8 cm do mini nalepnica (22x17,3 mm).

Kompatibilna aplikacija SELPHY Photo Layout takođe vam omogućava da uređujete i štampate direktno sa raznih uređaja putem Wi-Fi veze.

Odlična opcija za prikazivanje dečijih crteža je Canon Photo Cube, koja ne samo da pruža pametan način za čuvanje fotografija i kvadratnih otisaka, već se može pretvoriti u zabavan porodični foto-album. Varijacije proizvoda Photo Cube takođe se isporučuju sa opcionim kartridžima sa mastilom (proverite kompatibilnost sa štampačem pre kupovine) i 40 listova kvadratnog foto-papira Plus Glossy II.

Najbolji štampači za pravljenje rukotvorina od papira

Štampač Canon PIXMA na drvenoj komodi. Ruka sklanja sa ležišta otiske stranica za bojenje.

Canon PIXMA TS7650i sadrži pigmentno crno mastilo koje pruža isti kvalitet i izdržljivost kao kod namenskih kancelarijskih štampača. Dugačka glava za štampanje omogućava brzo štampanje uz male početne troškove, pa odmah možete da počnete sa svojim kreativnim projektom znajući da ćete dobiti rezultate koji izgledaju odlično, i to po pristupačnoj ceni.

Za one koji uživaju u neograničenim mogućnostima pravljenja rukotvorina od papira, štampač sa dobrim povezivanjem, pristupom kreativnim aplikacijama, kompatibilnošću sa raznovrsnim medijima i velikom brzinom štampe predstavlja obaveznu stavku.

Štampači Canon PIXMA TS7640i i PIXMA TS7740i,, kao i serija Canon PIXMA TS9540, nude automatsko dvostrano štampanje, koje je idealno kada su obe strane papira prikazane – na primer, kod visećih ukrasa i diorama.

Wi-Fi veza uparena sa besplatnim aplikacijama kompanije Canon, uključujući Creative Park, podrazumeva da postoje hiljade predložaka za personalizovanje i štampanje pomoću jednog dugmeta. Slično kao kod modela Canon PIXMA TS7640i, serija PIXMA TS9540 ima brzinu štampanja od 15 slika u minuti za crno-bele otiske i 10 slika u minuti za štampanje u boji, pa možete odmah da započnete pravljenje rukotvorina.

Pored toga, serija PIXMA TS9540 ima 45 ugrađenih šablona za dodatne kreativne opcije i kompatibilna je sa papirom do 300 g/m2 (grama po kvadratnom metru) – što je idealno rešenje za robustnije rukotvorine, kao što su veći modeli i čestitke.

Najbolji softver za pravljenje rukotvorina

Ruka drži smartfon sa predloškom vrteške iz usluge Canon Creative Park na ekranu. U pozadini na radnom stolu se nalazi štampač Canon PIXMA.

Od papirnih igračaka i modela do raznobojnih visećih zastavica i ukrasa za tortu za proslave, aplikacija Canon Creative Park ima širok asortiman predložaka koji će inspirisati vašu sledeću sezonu pravljenja rukotvorina. Pregledajte veb stranicu na laptopu ili u aplikaciji na smartfonu i pronađite svoj sledeći umetnički projekat, a zatim ga pošaljite na Canon štampač i odmah počnite da ga sastavljate.

Monitor računara prikazuje softver Canon PosterArtist, sa velikim izborom predložaka postera.

Ako Canon štampač koristite za potrebe kućne kancelarije i za pravljenje rukotvorina, Canon PosterArtist vam pomaže da kombinujete ta dva uređaja tako što pruža veliki kreativni potencijal za dizajniranje i štampanje postera, flajera i drugih promotivnog materijala kod kuće.

Kompanija Canon nudi asortiman besplatnog softvera za proširenje vrsta projekata pravljenja rukotvorina i za podršku vašoj kreativnosti tokom celog procesa. Bez obzira na to da li je u pitanju jednostavna aktivnost tokom mirne večeri, porodični vikend projekat ili dizajn profesionalnog izgleda, tu je ponešto za pokretanje raznih vrsta kreativnih varnica.

Da biste uspostavili besprekornu vezu između pametnih uređaja i štampača, aplikacija Canon PRINT predstavlja ključnu alatku za veoma jednostavno štampanje, kopiranje i skeniranje, kao i proveru statusa štampača i svih problema u vezi sa održavanjem. Unapređuje proces i kompatibilan je sa raznim tipovima datoteka. Možete čak i da pristupate fotografijama i da ih štampate direktno sa društvenih mreža ili iz informatičkog oblaka. Funkcija snimanja i kopiranja na smartfonu vam omogućava i da koristite smartfon kao skener, što je odlično za skeniranje dečjih crteža radi čuvanja ili štampanja, popravljajući izobličenja u hodu.

Kreativci mogu da pronađu mnoštvo resursa za kreiranje raznih stvari, od ukrasa do iskačućih čestitki i igračaka u aplikaciji Canon Creative Park, za koju možete besplatno da se registrujete. Neki predlošci su jednostavni i ne zahtevaju makaze – što je idealno za mališane – dok su drugi napredniji, za iskusne kreativce koji se lako snalaze u izazovu.

Za one koji žele da svoje veštine primene na pravljenje promotivnog materijala, Canon PosterArtist je intuitivna alatka koja oživljava postere, reklamne natpise i druga dizajnerska rešenja. Bilo da pravite reklamni natpis za svoju firmu, letke za školsku predstavu ili menije za događaj, ova alatka vam pruža pristup automatski generisanim dizajnerskim predlozima, predlošcima i milionima besplatnih fotografija koje će vam omogućiti da postignete profesionalni izgled. Softver je kompatibilan sa asortimanom Canon štampača, što obuhvata serije imagePROGRAF, PIXMA, MAXIFY i i-SENSYS.

Canon takođe ima namenske opcije za fotografije. Canon Easy-PhotoPrint Editor kompatibilan je sa štampačima serija PIXMA i MAXIFY i omogućava vam da kreirate kolaže, kalendare,dizajn papira za pakovanje i još mnogo toga. Na fotografije možete da dodate i oblačiće za razgovor, simbole, tekst i okvire.

Za kompatibilne štampače Canon SELPHY, aplikacija SELPHY Photo Layout nudi savete za raspored i dizajn i omogućava vam da dodajete filtere, okvire, pa čak i QR kodove4. Omogućava vam da štampate prilagođene fotografije, nalepnice i obeleživače direktno iz jedne aplikacije za mobilne uređaje – samo skenirajte QR kôd štampača da biste trenutno uspostavili Wi-Fi vezu.

Uz toliko načina da se izraze, kreativci će otvoriti potpuno novi svet zahvaljujući štampačima i kreativnim aplikacijama kompanije Canon. Ako tek počinjete da se bavite pravljenjem rukotvorina i tražite inspiraciju za brze i jednostavne projekte, želite da inspirišete svoju decu interaktivnim projektima ili se profesionalno bavite pravljenjem rukotvorina i želite da unapredite proces na nove načine, sada je odličan trenutak da to počnete.Napisala Kat Halsted

 1. PIXMA Print Plan dostupan je samo za stanovnike Austrije, Belgije, Danske, Finske, Francuske, Nemačke, Italije, Norveške, Holandije, Španije, Švedske, Švajcarske, Republike Irske i Ujedinjenog Kraljevstva.
 2. Na osnovu uštede na prosečnoj ceni po stranici u poređenju sa originalnim standardnim mastilima koja se prodaju za 20 najboljih višenamenskih inkdžet štampača u zapadnoj Evropi (Key Point Intelligence studija – januar 2022). Cena po stranici (CPP) za mesečnu pretplatu na Canon PIXMA Print Plan (plan od 200 stranica), bez dodatnih stranica, u poređenju sa cenom po stranici da biste štampali ISO/IEC 24711 stranice na 20 najboljih inkdžet štampača u boji sa cenom ispod 200 evra, korišćenjem kartridža sa standardnim kapacitetom. Prosečna cena po stranici koja se koristi za utvrđivanje procentualne uštede u odnosu na cenu po stranici za Canon PIXMA Print Plan (plan od 200 stranica). Potrošnja mastila i cene zasnovane su na informacijama sa veb stranica proizvođača u Nemačkoj. Prodajne cene mastila nisu uzete u obzir za ovu studiju. Keypoint Intelligence studija iz januara 2022. koju je naručila kompanija Canon, na osnovu javno dostupnih informacija od januara 2022. Štampači su izabrani po jediničnoj prodaji u „IDC Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker – Final Historical 2021Q4, Western Europe“.
 3. Brzina štampanja fotografija zasnovana je na podrazumevanoj postavci (pomoću ISO/JIS-SCID N2), na foto-papiru Plus Glossy II i ne podrazumeva vreme koje je potrebno za obradu podataka na matičnom računaru.
 4. Informacije o svim dostupnim funkcijama potražite na stranici za određeni model.

Srodni proizvodi

 • PIXMA TS7750i

  Kućni štampači

  PIXMA TS7750i

  Brzi štampač visokog kvaliteta koji se neprimetno uklapa u vaš kućni život zahvaljujući kompaktnoj veličini i unapređenoj upotrebljivosti.
 • PIXMA TS7650i

  Kućni štampači

  PIXMA TS7650i

  Brzi štampač visokog kvaliteta koji se neprimetno uklapa u vaš kućni život zahvaljujući kompaktnoj veličini i unapređenoj upotrebljivosti.
 • Kućni štampači

  Serija PIXMA TS9550

  Otkrijte kako bežično povezivanje, mehanizam za automatsko uvlačenje dokumenata kapaciteta 20 listova i podrška za A3 format mogu da odgovore na sve vaše poslovne potrebe.
 • Kućni štampači

  PIXMA TS7450a Series

  Elegantni višenamenski uređaj za poznavaoce tehnologije, sa asortimanom kreativnih tretmana za štampanje, kao i mehanizmom za automatsko dvostrano uvlačenje dokumenata koji pojednostavljuje proces kopiranja i skeniranja više različitih listova.
 • Kućni štampači

  SELPHY CP1500

  Uz ovaj kompaktan foto-štampač za samo par sekundi možete da napravite živopisne i veoma dugotrajne otiske.
 • Inkdžet štampači

  Matte Photo Paper MP-101

  Mat foto-papir daje fotografije, grafiku i tekst visokog kvaliteta sa mat završnom obradom. Pogodan je i za kreativnije namene, kao što je kreiranje čestitki, prikaza i rukotvorina od papira.

Srodni članci