KREATIVNO ŠTAMPANJE

Liste, planovi i ciljevi: organizujte se štampanjem

Od planera za obroke za štampu do dnevnika zahvalnosti, otkrijte kako da kreirate sopstvene organizacione alatke uz štampač Canon PIXMA i uz Creative Park.
Snimak odozgo na kojem je otvoreni organizacioni dnevnik zajedno sa ivičnim predlošcima iz usluge Creative Park i štampačem Canon PIXMA.

Organizovanje je česta novogodišnja odluka, ali mnogo toga možete da postignete uspostavljanjem strategija za organizovanje našeg užurbanog života tokom cele godine. Ne radi se samo o dnevnim planerima – uz malo kreativnog razmišljanja, moguće je iskoristiti snagu štampe za kreiranje raznih odličnih resursa koji će vam pomoći da se izborite sa mnogim životnim izazovima. 

To može biti jednostavno – poput listi za kupovinu ili planova obroka – koji će vam pomoći da zapamtite šta vam je sve potrebno u supermarketu, ili dnevnika zahvalnosti, koji vam omogućava da zabeležite sve stvari zbog kojih ste zahvalni. Ili možda dnevnik za praćenje raspoloženja, kako biste mogli da se osvrnete na ono što utiče na vaše mentalno zdravlje. 

Bez obzira na cilj, asortiman PIXMA štampača kompanije Canon može da vam pomogne da usavršite organizacione veštine i da u tom procesu pokažete kreativnost.

Zašto praviti liste, planove i ciljeve?

Žena sedi za drvenim stolom i piše u dnevniku, dok se pored nje nalazi topli napitak.

Kreator Temi Mening uživa u izdvajanju vremena za kreiranje organizacionih dnevnika. Ona smatra da sedenje u nedelju uveče sa toplim napitkom predstavlja savršenu priliku za organizovanje za narednu nedelju.

Žena koristi makaze za isecanje tematskih motiva preuzetih iz usluge Creative Park. Štampač Canon PIXMA stoji na stolu. 

Temi je eksperimentisala sa štampačem iz serije Canon PIXMA TS7450a i uslugom Creative Park kompanije Canon, istražujući nove načine za vizuelno poboljšavanje planera pomoću okvira i tematskih motiva.

Kreiranje lista, planova i ciljeva može da bude mnogo više od zapisivanja na brzinu i štikliranja. Temi Mening iz Portsmauta u Ujedinjenom Kraljevstvu otkrila je vođenje dnevnika kao pomoć u negovanju mentalnog zdravlja i izgradila je impresivnu bazu pratilaca na društvenim mrežama deleći svoje prelepo ilustrovane organizacione dnevnike. „To je bio način da budem produhovljena i da radim nešto u čemu uživam, dok uzrujane misli prenosim na papir“, objašnjava ona. Organizacioni dnevnici predstavljaju sredstvo za beleženje raznih životnih ciljeva i postignuća, od vežbanja koje ste obavili i hrane koju ste pojeli do knjiga koje želite da pročitate ili filmova koje želite da gledate.

Za Temi, vođenje dnevnika i planiranje sada je način života, a otkrila je da kreiranje sopstvenog dnevnika ili planera i mapiranje svega onoga što želite da postignete može da učini da ciljevi izgledaju manje obeshrabrujuće. „Ne bih tako efikasno funkcionisala bez toga“, kaže ona. „Važno je zato što me motiviše, čini me organizovanom, a ja uživam u produhovljenosti koju donose kreativnost, pravljenje prelepih stranica i postavki i inspirisanje drugih na isto to.“

Ovde deli savete i tehnike o tome kako možete da postanete efikasniji i kreativniji korišćenjem štampe.

Izbor teme

Žena iseca ilustraciju lista dok sedi za stolom. Na stolu se nalazi Canon štampač, sveske i olovke.

Ako prvi put pravite organizacioni dnevnik, Temi preporučuje da na stranice dodate omiljene ilustracije kako biste zaista personalizovali projekat. Temi je sama nacrtala ove motive sa listovima, ali takođe možete da koristite unapred napravljena dizajnerska rešenja iz usluge Creative Park – dostupne su stotine opcija.

Par ruku koje postavljaju nalepnice u vezi sa kafom iz usluge Canon Creative Park u dnevnik. Pored njih na stolu nalaze se različita odštampana dizajnerska rešenja, ružičasta tastatura i kancelarijski materijal.

Temi kaže da ključ uspešnog ličnog dnevnika leži u tome da „izaberete nešto što vam odgovara po stilu ili nešto što vas zanima“. Za ovaj projekat, Temi je izabrala temu sa kafom i jesenjim motivima, kombinujući rukom nacrtane kreacije sa predlošcima iz usluge Creative Park.

Temi često prilagođava dnevnike i potvrdne unose pomoću rukom nacrtanih ilustracija, ali možete i da potražite gotova dizajnerska rešenja koja ćete odštampati i dodati na stranice. Jednostavan način da pokažete svoj lični kreativni stil, kao što predlože Temi, jeste da izaberete temu za svaki mesec. To mogu biti živopisni predlošci, određene boje ili tematika, kao što je Temina tema sa kafom / jesenjim motivima za oktobar. „Koristim ih kao dekoraciju na svakoj stranici i provedem jedno veče raspoređujući ih za narednu nedelju“, kaže ona.

Postoji bezbroj predložaka, šablona i dizajnerskih rešenja za preuzimanje na veb stranici Creative Park i u aplikaciji Creative Park, koje možete da štampate u različitim veličinama na različitim tipovima papira kompatibilnim sa štampačima PIXMA. Možete da dodate okvire kako biste planove obroka učinili veselijim, dok su raznobojni papiri sa šarom odlični za primamljive ručno pravljene kalendare. Ako pokušate nešto i ne svidi vam se, lako možete da reciklirate stari dizajn i da počnete ponovo.

„Usluga Creative Park mi omogućava da pretražujem širok asortiman unapred napravljenih dizajnerskih rešenja i da ih brzo preuzmem spremne za štampanje kroz aplikaciju Canon PRINT ili direktno pomoću aplikacije Creative Park“, objašnjava Temi. „Zaljubila sam se u zidni komplet kao u kafiću – obožavam smeli, moderni dizajn i mnoštvo ilustracija. Takođe sam koristila dizajnerska rešenja za pariski kavez za ptice za ukrašavanje kuhinje.“

Štampanje, skeniranje i kopiranje 

Štampač Canon PIXMA stoji na stolu i štampa listu za kupovinu.

Štampač iz serije Canon PIXMA TS7450a – koji ima ugrađeni skener i omogućava vam da veoma brzo kopirate više listova – omogućio je Temi da brzo napravi duplikate omiljenih dizajnerskih rešenja i ubrza proces.

Žena koristi olovku za dodavanje stavke na prelepo dizajniranu listu za kupovinu pričvršćenu za frižider.

Liste za kupovinu predstavljaju jednostavan način za preuzimanje kontrole nad nedeljnom rutinom. Uz Canon magnetni foto-papir, liste možete da postavljate na frižider. Na taj način više nikada nećete zaboraviti važnu stavku.

Opcija skeniranja na seriji PIXMA TS7450a odlična je za umnožavanje stranica, pa ne morate svake nedelje da kreirate potpuno novu tabelu ako nemate vremena. Ovu funkciju takođe možete da koristite za kreiranje kopija sopstvenih dizajnerskih rešenja i ilustracija, koje zatim možete da odštampate u više primeraka da biste ih dodavali projektima.

Uz pomoć aplikacije Canon PRINT, takođe možete da štampate dizajnerska rešenja direktno sa smartfona sa željenim veličinama, postavkama i tipom papira. Iako su Temina dizajnerska rešenja uglavnom odštampana na Canon mat foto-papiru, Canon magnetni foto-papir je idealan za postavljanje lista na magnetne površine u domu.

Posvećivanje procesu

Canon štampač, tablet i razni kancelarijski materijal na drvenom stolu. Iznad stola na zidu, razglednice i beleške su zakačene na metalnu zidnu vešalicu. 

Ništa ne može da nadmaši doživljaj postignuća i uživanja rada sa papirom i planerima, stvarajući prelepe rasporede rukama“, kaže Temi.

Snimak odozgo na kojem je drveni sto sa otvorenim organizacionim dnevnikom koji otkriva dnevne liste obaveza i motive sa listovima i šoljom.

Ne morate ni da čuvate svoje kreacije za sebe. Mogu da predstavljaju jedinstvene poklone za prijatelje i voljene osobe, koji takođe žele da budu organizovani.

Lepota pravljenja dnevnika kod kuće pomoću proizvoda kao što je serija Canon PIXMA TS7450a je u tome da svako može da proba. „Mogućnost štampanja svih tih dizajnerskih rešenja odlična je ako želite da uštedite vreme i da uživate u kreativnosti uz biblioteku preuzimanja koja vam je na raspolaganju“, kaže Temi.

Ona takođe navodi da je najbolji način da se posvetite planovima to da organizovanje pretvorite u rutinu. „Kreiram stranice dnevnika sa svojim ilustracijama i dizajnerskim rešenjima svake nedelje uveče, tako da budem spremna za narednu nedelju. Napravim šolju čaja, opustim se za stolom i uživam u procesu.“

Za razliku od prosečnog kupljenog planera, ručno pravljene organizacione alatke pružaju priliku da istražite kreativne i pristupačne ishode, pružajući osećaj vrednosti dnevnim, mesečnim i godišnjim planovima. Ne radi se ni samo o gotovom proizvodu; možete da uživate u procesu i da se u budućnosti osvrnete na sve što ste postigli.


Napisao: Rouan Dejvis

Slični proizvodi

 • Kućni štampači

  PIXMA TS7450a Series

  Elegantni višenamenski uređaj za poznavaoce tehnologije, sa asortimanom kreativnih tretmana za štampanje, kao i mehanizmom za automatsko dvostrano uvlačenje dokumenata koji pojednostavljuje proces kopiranja i skeniranja više različitih listova.
 • Inkdžet štampači

  Matte Photo Paper MP-101

  Mat foto-papir daje fotografije, grafiku i tekst visokog kvaliteta sa mat završnom obradom. Pogodan je i za kreativnije namene, kao što je kreiranje čestitki, prikaza i rukotvorina od papira.
 • Inkdžet štampači

  Magnetic Photo Paper MG-101

  Učinite otiske fotografija kreativnijim i interaktivnijim uz magnetni foto-papir MG-101 kompanije Canon.
 • Srodni članci

 • SAVETI ZA ŠTAMPANJE

  Saveti za štampanje za povratak u školu

  Pronađite kreativne načine da se organizujete za školsku godinu pomoću Canon štampača.

 • KREATIVNO ŠTAMPANJE

  Personalizujte gadžete

  Kreirajte prilagođene nalepnice za telefon i druge tehničke uređaje pomoću prenosivih Canon štampača.

 • ŠTAMPANJE

  Najbolji štampači za studente

  Svakom studentu je potreban štampač – otkrijte najpristupačnije opcije u skladu sa svojim potrebama.

 • ŠTAMPANJE

  Najbolji štampači za kućne kancelarije

  Učinite rad od kuće izuzetno jednostavnim uz štampače Canon PIXMA i MAXIFY.