CANON EOS R5

Povežite se

EOS R5 je jedan od najbolje povezanih fotoaparata koje smo do sada napravili, sa mogućnošću prebacivanja datoteka slika pomoću pametnog uređaja ili Wi-Fi mreže klijentima, na društvene mreže, pa čak i u informatički oblak pomoću naše usluge image.canon.

Povežite se

Izuzetno stabilno i brzo

EOS R5 može da uspostavlja brže i stabilnije bežične veze zahvaljujući ugrađenoj Wi-Fi funkciji sa dva opsega, 2,4 GHz i 5 GHz, kao i podršci za standarde 802.11a, b, g, n i 802.11ac. Uvek uključena Bluetooth veza male potrošnje energije održava fotoaparat povezanim sa pametnim uređajima, što vam omogućava da pregledate, uređujete i prebacujete slike pomoću telefona i tableta na lokaciji.

Fotoaparat može da koristi Wi-Fi za komunikaciju sa pametnim uređajima, otpremanje slika u informatički oblak pomoću portala image.canon ili direktno slanje na FTP.

Aplikacija Camera Connect

Započnite digitalni radni proces u pokretu, ne nego što se vratite sa snimanja. Pokrenite aplikaciju Canon Camera Connect na smartfonu ili tabletu, a EOS R5 će automatski uspostaviti Wi-Fi vezu, što korisnicima omogućava da pregledaju sadržaj memorijske kartice fotoaparata radi uređivanja pomoću aplikacije Canon Digital Photo Professional ili deljenja.

EOS R5 takođe možete da konfigurišete za automatsko prebacivanje slika kako bi se slike automatski slale na pametni uređaj dok ih snimate.

Aplikacija takođe omogućava fotografima da bežično upravljaju EOS R5 fotoaparatima – za fotografije i video. Birajte gde da fokusirate, podešavajte ekspoziciju i gledajte kroz objektiv fotoaparata uz daljinski prikaz uživo, što omogućava bežično snimanje iz nezgodnih uglova.

Canon Camera Connect

Povežite Canon fotoaparat sa Apple ili Android uređajem radi daljinskog snimanja i lakog deljenja fotografija.

image.canon

Nova usluga kompanije Canon za fotografije, image.canon, omogućava korisnicima da čuvaju neograničen broj fotografija, uključujući RAW datoteke, onlajn do 30 dana. Datoteke slika zatim možete da premestite u stalni prostor od 10 GB u usluzi image.canon, Google Drive, Adobe Creative Cloud1 ili u lokalno oflajn skladište.

EOS R5 je prvi EOS fotoaparat koji omogućava automatsko otpremanje slika u image.canon informatički oblak kako bi bile spremne i čekale vas na sinhronizovanom PC/Mac računaru kada se vratite sa snimanja.

Image.canon

Veoma jednostavno prebacivanje slika i filmova sa Canon fotoaparata na uređaje i u veb usluge.

FTP

Za profesionalne fotografe kojima je potrebno da brzo i bezbedno šalju fotografije direktno klijentima sa lokacije, EOS R5 ima ugrađeni FTP i FTPS pomoću ugrađene Wi-Fi veze. FTP postavke možete da konfigurišete u fotoaparatu ili oflajn pomoću softvera EOS Utility i da sačuvate do 10 unapred podešenih postavki radi trenutnog aktiviranja.

Za EOS R5 je dostupan opcioni Wi-Fi rukohvat WFT-R10, koji takođe ima gigabitnu Ethernet vezu za žične mrežne veze, kao i MIMO antene za duži Wi-Fi domet sa manje smetnji. Takođe je dostupno bezbedno prebacivanje slika uz SFTP.

Kada ocenite fotografije ili ih označite glasovnom beleškom, ti metapodaci mogu da se prenose zajedno sa datotekama slika – u pitanju su dragocene informacije za uređivače slika i zaposlene u agencijama.

Srodni članci

  1. Biće dostupno od sredine 2020.