A child sat at a table with a parent creating colourful papercrafts using a Canon printer.

ŠTAMPANJE I RUKOTVORINE

Edukujte i zabavite decu uz Creative Park rukotvorine od papira

Bez obzira na to da li je kišni dan i potrebno vam je nešto čime ćete zabaviti decu ili ste predugo u zatvorenom i potreban vam je umetnički „ventil“ za angažovanje i edukovanje uma, pravljenje rukotvorina od papira može da pomogne. U pitanju je odlična zabava za celu porodicu, sa terapeutskim dejstvom, a može zaista da pomogne i u održavanju pažnje. Creative Park kompanije Canon predstavlja besplatni, svestrani onlajn resurs koji svakome sa Canon štampačem omogućava da preuzima stotine uzbudljivih projekata za pravljenje rukotvorina od papira. Konkretno, odeljak Zabava sa porodicom sadrži mnoštvo stimulativnih opcija, uključujući igre, grafikone za nagrađivanje, lavirinte, pomoćna sredstva za matematiku, višejezične alfabete – da navedemo samo neke – pa uključite štampač i hajde da počnemo.

Potrebno vam je:

  • Štampač – saznajte koji štampač vam odgovara
  • Papir
  • Makaze / radni nož
  • Lepak u stiku i lepak za drvo
  • Lenjir ili kvadratni šablon
  • Olovka
  • Predmet sa oštrim vrhom
  • Čačkalica
  • Pinceta

Društvene igre

A colourful, customisable printed board game, with papercrafted characters on a tabletop.
Neka deca puste mašti na volju uz ovu avanturističku društvenu igru, prilagođenu pitanjima i izazovima koje sami postavljate.

Svi vole društvene igre, a Sugoroku vam pruža priliku da kreirate sopstvenu. U ovoj avanturističkoj društvenoj igri, do osam životinja istraživača prolazi kroz razna staništa kako bi pronašle kovčeg sa blagom koji ih čeka na kraju. Uz desetine praznih mesta, roditelji (ili deca) mogu da kreiraju personalizovane korake i uputstva za jedinstven doživljaj igranja. Zašto ne biste dodali kviz pitanja ili matematičke probleme koje će deca rešavati, i na taj način uneli edukativni element u zabavu?

Savet za pravljenje rukotvorina: za štampanje igre možete da koristite običan papir, odnosno da isprobate mat foto-papir ako želite da vam duže traje.

Pravljenje lutaka

Paper fortune tellers puppets that resemble fictional characters.
Uz kviz pitanja i šifrovane poruke, ove lutke-proroci iz bajke raspaliće dečiju maštu.

Ljubitelje bajki će oduševiti ovaj trio lutaka od papira koje predstavljaju Crvenkapu, njenu baku i velikog zlog vuka. Kada ih isečete i savijete prema jednostavnim uputstvima, ove lutke možete da prilagodite pitanjima, zagonetkama i šalama.

Savet za pravljenje rukotvorina: Neka dete koristi pincetu za uzimanje i postavljanje malih delova – to neće dovesti samo do finije završne obrade, već će doprineti i razvoju fine motorike.

Vetrenjača u duginim bojama

A papercraft colourful windmill.
Isprobajte jednostavna dizajnerska rešenja poput ove vetrenjače u duginim bojama, za zabavne načine za animiranje dece.

Pored toga što su veoma zabavne, rukotvorine od papira iz usluge Creative Park takođe mogu da predstavljaju interaktivan način za deljenje znanja sa detetom. Na primer, ova vetrenjača u duginim bojama ne služi samo za igranje na vetru, već može da se koristi i kao edukativna alatka za objašnjavanje kako funkcioniše snaga vetra i koji su osnovni principi prenosa energije.

Savet za pravljenje rukotvorina: obavezno savijajte i nabirajte duž linija za savijanje i dodajte veoma važne obline pre lepljenja.

Sjajne kutije

Papercraft boxes folded to resemble sweet treats.
Ne razmišljajte u okvirima normi uz raznobojne kutije za čuvanje dragocenosti, u usluzi Creative Park.

Odložite bilo šta, od dragocenosti do sitnica, u ove praktične kutije za čuvanje u različitim varijantama, kao što su kapkejkovi, sladoled, voće, pa čak i vozila. Nakon što deca naprave i napune kutije, predložite im da ih pretvore u poklone za drage osobe ili da ih sačuvaju za sebe.

Savet za pravljenje rukotvorina: Upotrebite osušenu hemijsku olovku, olovku za označavanje ili drugi špicasti predmet i lenjir da biste naglasili linije, za oštrije i urednije savijanje.

Umirujuće bojenje

A printed colouring in page showing spot the difference.
Bojenje doprinosi rasplamsavanju mašte i poboljšavanju koncentracije. Dok igre poput uočavanja razlika predstavljaju zabavan način za zanimaciju.

Bojenje je jedna od aktivnosti za decu koja ih najviše umiruje i podstiče kreativnost. Usredsređuje um na sadašnjost i doprinosi potiskivanju anksioznih i stresnih misli. Pored mnoštva sjajnih listova za bojenje – uključujući ovog dinosaurusa za mlađu decu – Creative Park obuhvata zabavnu i raznovrsnu kolekciju zadataka za uočavanje razlika, lavirinata i listova za spajanje tačaka koji će zabaviti decu i pomoći im u održavanju pažnje.

Savet za pravljenje rukotvorina: Posetite odeljak „Igra“ u usluzi Creative Park, u kategoriji „Edukativno“, i otkrićete širok izbor otisaka.

Napisala Natali Denton

Srodni članci
Create a papercraft safari

KREATIVNO ŠTAMPANJE

Kreirajte papirni safari

Odštampajte sopstvenu porodičnu aktivnost sa životinjskom temom uz Creative Park kompanije Canon i pronađite inspiraciju u prirodi.

Print family life story

KREATIVNO ŠTAMPANJE

Odštampajte životnu priču svoje porodice

Štampajte i pravite rukotvorine od slika dragocenih porodičnih trenutaka.

Create your own family treasure hunt

KREATIVNO ŠTAMPANJE

Napravite porodični lov na blago

Otkrijte kako možete da koristite štampač PIXMA i malo mašte da biste napravili uzbudljivu avanturu.

Slični proizvodi

Slični proizvodi

Slični proizvodi

Slični proizvodi

Preporučene aplikacije

Srodni članci

Get Inspired predstavlja ključni izvor korisnih fotografskih saveta, vodiča za kupovinu i informativnih intervjua – sve što vam je potrebno da biste pronašli najbolji fotoaparat ili najbolji štampač i pretvorili sledeću kreativnu ideju u stvarnost.

Povratak na sve savete i tehnike