Video hibrid

San kreatora sadržaja. Jedan fotoaparat za fotografije i video

Havijer Kortez snima baletana u pozorištu pomoću fotoaparata Canon EOS R6

Havijer Kortez u akciji dok snima baletana na probi u pozorištu Massimo na Siciliji. ® Teatro Massimo.

Pored fotografija vrhunskog kvaliteta, EOS R6 snima izvanredan video. Snimajte u rezolucijama do 4K/60p ili do 120p kada snimate Full HD materijal – sve to uz Dual Pixel CMOS AF koji pruža uzastopno automatsko fokusiranje sa praćenjem. Koristite napredne tehnologije ovog fotoaparata da biste zabeležili veliki dinamički opseg i prelepe boje.

Canon EOS R6 u rukama u prirodi

Snimajte iz ruke i u potpunosti iskoristite prednost snažne kombinacije stabilizatora slike u objektivu i telu na modelu EOS R6.

Snimanje baletana okruženog stubovima na otvorenom u prirodi

Snimajte 4K 60p da biste zabeležili gracioznost i fluidnost baleta, uz izvanredne detalje i prirodne boje.

Canon EOS R6 koji se drži nisko i snima plesača koji sedi na podu

Ekran sa promenljivim uglom pomaže pri kadriranju snimka kada snimate iz niskog ugla, za upečatljiv efekat. ® Teatro Massimo.

Kreirajte izgled i doživljaj kakve želite

EOS R6 može da snima video sa različitim rezolucijama i brzinama u kadrovima, u zavisnosti od izgleda i doživljaja koje želite da postignete.

Pomoću 4K UHD rezolucije filmadžije mogu da zabeleže izvanrednu jasnoću i detalje, kao i da odaberu neku od dostupnih brzinu u kadrovima:
• 23,98p za kinematografski izgled i doživljaj
• 25p i 30p za normalnu reprodukciju
• 50p i 60p za glatku reprodukciju kretanja dinamičnih subjekata ili za kreiranje efekata usporenog kretanja upola brzine

Kada snimate u Full HD rezoluciji, dostupne su dodatne opcije:
• 100p i 120p za još glatkiju reprodukciju subjekata koji se veoma brzo kreću, kao i za ekstremne efekte usporenog kretanja pri četvrtini normalne brzine.*

Pored standardnog tajmera intervala za fotografije, EOS R6 takođe podržava snimanje 4K i Full HD filmova sa ubrzanim protokom vremena. To videografima omogućava da beleže promene u sceni mnogo sporije od uobičajenog, kao i da ih upoređuju sa materijalom u realnom vremenu i usporenim materijalom.

* Zvuk se ne snima kada snimate u Full HD 100/120p

Havijer snima dvoje baletana u pozorištu pomoću Canon EOS R6

Havijer snima baletane i pokazuje izvanredne mogućnosti modela EOS R6 za snimanje filmova, kao i stabilizaciju slike sa 8 koraka. ® Teatro Massimo.

Profesionalni kvalitet slike

EOS R6 pruža opciju snimanja uz Canon Log 1, za rezultate koji održavaju detalje i istaknutim delovima i senkama prilikom snimanja u uslovima sa visokim kontrastom. Materijal snimljen uz Canon Log 1 lako se doteruje u radnim procesima uređivanja u post-produkciji, što olakšava primenu određenog izgleda ili profila boja, kao i uklapanje boja sa materijalom snimljenim u istom formatu pomoću drugih kamera.

EOS R6 sada podržava kodek H.265, uz tradicionalniji H.264. Ovo omogućava 10-bitno 4:2:2 snimanje za izvanredan kvalitet slike, uz interno snimanje na SD memorijske kartice ili eksterno na snimač pomoću mikro HDMI izlaza.

Manipulisanje dinamičkim opsegom

Kada snimate u uslovima sa visokim kontrastom, režim za snimanje HDR filmova na modelu EOS R6 naizmenično beleži kadrove koji su podeksponirani i pravilno eksponirani, pa ih kombinuje u jedan kadar koji automatski održava detalje u svetlim istaknutim oblastima. A to nije sve.

EOS R6 sada takođe podržava HDR PQ snimanje za video i za fotografije. Ovaj režim sa velikim dinamičkim opsegom koristi perceptualni kvantizer, za materijal koji izgleda zadivljujuće kada se gleda na kompatibilnim HDR ekranima.

Fotoaparat snima HDR PQ u formatu koji je usklađen sa BT.2100 (PQ) HDR specifikacijom i sa H.265 komprimovanjem, pa može da se uređuje u kompatibilnom softveru.

Baletan zauzima pozu okružen stubovima na otvorenom

„Canon EOS R6 mi omogućava da unapredim učinak kao kinematograf.“

Dual Pixel CMOS AF II

Naš ažurirani sistem Dual Pixel CMOS AF II omogućava glatko i pouzdano uzastopno fokusiranje u svim režimima snimanja. Takođe ima detekciju lica i oka koja je dostupna u celom kadru*, pa je idealna za dinamično snimanje. Ovaj sistem takođe može da prepoznaje mačke, pse i ptice, kao i da ih lako prati u kadru, uz podešavanje fokusa radi održavanja oštrine.

Takođe lako možete da kreirate prelaze sa privlačenjem fokusa koji premeštaju oblast u fokusu sa jednog mesta na drugo, a sa njom i pažnju publike. U pitanju je elegantan profesionalni efekat koji lako možete da postignete pomoću modela EOS R6. Samo dodirnite ekran fotoaparata (ili ekran povezanog pametnog uređaja), a fotoaparat će glatko ponovo fokusirati – brzinom koju ste naveli pomoću sistema menija.

* Samo sa kompatibilnim objektivima. Možda neće biti moguće da premestite AF okvir na ivicu ekrana u nekim scenama i sa nekim subjektima.

EOS R6 koristi „zebre“ – prugaste šablone koji se prikazuju preko stvari na ekranu i upozoravaju vas na to da se neki objekat ili oblast približava određenom nivou osvetljenosti i potencijalnom preeksponiranju. Možete da ih podesite tako da se aktiviraju na različitim nivoima osvetljenosti pomoću opcija u glavnom meniju modela EOS R6.

Baletan zauzima pozu okružen stubovima na otvorenom

Usredsredite se na ono što je najvažnije

Zahvaljujući naprednom Dual Pixel CMOS AF II automatskom fokusu, EOS R6 identifikuje i prati pokretne objekte kao nijedan fotoaparat bez ogledala do sada.
Fotoaparat Canon EOS R6 u ruci

® Teatro Massimo.

Alatke koje će vam pomoći pri fokusiranju
Kada ručno fokusirate, EOS R6 pruža mnoštvo alatki koje vam pomažu pri postizanju kritične oštrine i rezultata koje očekujete.

Isticanje fokusa
Ivice delova scene koji su u fokusu ističu se bojom koju vi izaberete.
Uvećavanje fokusa
Uvećavanjem slike, prvo 5x, pa 10x, možete bolje da sagledate scenu i da procenite fokus.
Dual Pixel CMOS AF pomoć
Prvi put viđena na našoj kameri Cinema EOS C300 Mark II, tehnologija Dual Pixel CMOS AF u fotoaparatu EOS R6 meri razdaljinu do subjekta pomoću Dual Pixel algoritama i prikazuje indikator koji pokazuje da li je subjekat u fokusu.

Vremena snimanja

EOS R6 pruža snažne mogućnosti za snimanje filmova i fotografija u kompaktnom telu. Pri najvišim brzinama u kadrovima i rezolucijama neizbežno se generiše toplota usled rezolucije, brzine u kadrovima i mogućnosti automatskog fokusa. Ispod su navedena približna vremena snimanja za dostupne rezolucije i brzine u kadrovima u okruženju sa temperaturom od 23 °C / 73 °F, uz hladni start.

4K 60p
- 94% širine senzora: 30 minuta
- APS-C isečeno (5,1K oversemplovano): 35 minuta*1

4K 30p
- 94% širine senzora: nije ograničeno zagrevanjem
- APS-C isečeno (5,1K oversemplovano): 40 minuta*1
*1 Snimanje je ograničeno na 29 minuta 59 sekundi. Ukazuje na vreme kada snimanje može odmah da se nastavi

Ako fotoaparat dostigne temperaturno ograničenje, preporučuje se da isključite fotoaparat kako bi se ohladio.
Ispod su navedena približna vremena oporavka za okruženje sa temperaturom od 23 °C / 73 °F, ali na njih utiču razni faktori, kao što su ambijentalna temperatura, uzastopni rad fotoaparata i izabrana rezolucija snimanja. Vreme do ponovne dostupnosti punog vremena snimanja razlikuje se u zavisnosti od ambijentalne temperature.

4K 60p
- Hlađenje od 10 minuta pruža približno 5 minuta snimanja

„KINEMATOGRAFIJA IMA MOĆ DA VAS POVEDE NA PUTOVANJE“

Torba sa opremom Havijera Korteza

Ključna oprema za profesionalno snimanje filmova.

Havijer Kortez drži fotoaparat Canon EOS R6

Fotoaparati

EOS R6

Šta god da snimate i kako god da snimate, EOS R6 vam omogućava da pokažete kreativnost na načine za koje niste verovali da su mogući.

Saznajte više

Objektivi

Canon RF 24-70mm F2.8L IS USM

Jedan od modela iz Canon tria osnovnih profesionalnih RF zum objektiva – ovaj objektiv može da se pohvali velikim otvorom blende i stabilizacijom slike, uz Nano USM motor za tiho fokusiranje.

Saznajte više

Objektivi

Canon RF 15-35mm F2.8L IS USM

Najbrži ultraširokougaoni zum objektiv kompanije Canon, sa Nano USM motorom, stabilizacijom slike u 5 koraka i 3 asferična i 2 UD elementa, za zadivljujuću oštrinu. Vanda kaže da joj pomaže da pravi „prelepe i neverovatno oštre slike“.

Saznajte više

Canon RF 50mm F1.2L USM

Objektiv koji postavlja nove standarde na polju fotografskih performansi, uz vrhunsku oštrinu, dodatnu kreativnu kontrolu i performanse pri slabom osvetljenju koje su prosto neverovatne.

Saznajte više

Srodni članci

Istražite ove članke da biste otkrili kako Canon EOS R6 pruža izvanredne performanse u toliko oblasti.

 • RUKOVANJE I POVEZIVANJE

  Dizajnirano od strane kompanije Canon, za vas

  Aspekti dizajna modela EOS R6 pružiće vam ohrabrujuće poznat doživljaj od prvog trenutka.

 • BRZINA

  EOS R6 – tiho uzastopno snimanje

  Koristite EOS R6 za uzastopno i tiho snimanje brzinom do zadivljujućih 20 kadrova u sekundi.

 • AUTOMATSKI FOKUS

  Usredsredite se na ono što je najvažnije

  Zahvaljujući naprednom Dual Pixel CMOS AF II automatskom fokusu, EOS R6 identifikuje i prati pokretne subjekte kao nijedan fotoaparat bez ogledala do sada.

 • KVALITET SLIKE I STABILIZACIJA

  Odličan kvalitet slike, u ne tako idealnim uslovima

  Srce modela EOS R6 čine tehnologije koje deli sa našim vrhunskim fotoaparatom EOS-1D X Mark lll.