FLEKSIBILNIJE

Priča je vaša, ispričajte je na svoj način

Snimajte neverovatne video zapise pomoću istog fotoaparata koji koristite za izvanredne fotografije. EOS R10 je izuzetno sposoban kreator sadržaja, što vam omogućava da ispričate priču pomoću statičnih ili pokretnih slika.
Canon EOS R10 – prednost – veća fleksibilnost

Prosto neverovatno: 4K koji prkosi očekivanjima

Dokumentujte putovanja prepuna akcije uz vrhunski 4K/30p video, koji se dobija oversemplovanjem 6K izlaza sa senzoru od 24,2 MP u modelu EOS R10. Rezultati su prosto izvanredni: upečatljiva oštrina i jasnoća uz smele, prirodne boje. Materijal izgleda neverovatno kada se reprodukuje na 4K televizoru, a takođe ga je moguće isecati tokom uređivanja bez gubitka kvaliteta ako planirate da ga izlaz bude u Full HD rezoluciji.

Dostupno je i 4K/60p1 snimanje za svilenkasto glatku reprodukciju pokretnih objekata i materijal koji može da se uspori prilikom uređivanja, za prelepe usporene efekte koji će sigurno impresionirati publiku. U stvari, kada se snima u Full HD rezoluciji, mogu da se koriste brzine smenjivanja kadrova do 120p, čime se otkrivaju još suptilnije nijanse pokreta. To je odlična opcija za dinamičnu akciju, od sportskog dana u školi do fudbalske utakmice vašeg tima.

Za subjekte koji se sporo kreću i scene koje se postepeno menjaju, EOS R10 ima 4K i Full HD režime sa ubrzanim protokom vremena koji daju sjajne rezultate. Tu je i HDR PQ kompatibilnost za dodatnu fleksibilnost u postprodukciji.

Canon EOS R10 – fleksibilnost

Preuzmite kontrolu

Kada snimate životna istraživanja u obliku video zapisa, EOS R10 može da radi onoliko automatski ili ručno koliko želite. Oni koji žele da preuzmu kontrolu oduševiće se funkcijama kao što su isticanje fokusa, koja identifikuje kritičnu oštrinu, kao i tzv. „zebrama“ – oblastima scene koje su previše eksponirane i označene karakterističnom šarom zebre.

Možete duže da snimate uz EOS R10 nego pomoću drugih hibridnih fotoaparata – u stvari, do 2 sata2. To je odlično za snimanje događaja uživo poput svirki ili pozorišnih predstava, odnosno za snimanje intervjua, kada je potrebno da ostavite fotoaparat da snima dok postavljate pitanja.

Savršen balans

Jedna od stvari koje EOS R10 čini tako sposobnim svestranim uređajem je idealan balans između brzine, rezolucije i performansi pri slabom osvetljenju. Od prostranih pejzaža okupanih zlatnim svetlom do spontanih uličnih portreta snimljenih u sumrak, ovo je fotoaparat koji možete da koristite za sve.

Senzor od 24,2 MP i procesor DIGIC X omogućavaju fotoaparatu da pruža vrhunske performanse u svim uslovima osvetljenja zahvaljujući standardnom opsegu ISO osetljivosti od ISO 100 do ISO 32.000 (proširivo je do ISO 52.100). Dostupan je čak i ugrađeni blic za malu dodatnu pomoć ako vam je potrebna.

Canon EOS R10 – savršen balans

Prilikom snimanja fotografija korisnici mogu da čuvaju slike kao JPEG datoteke ili HEIF datoteke. A ako želite vrhunski kvalitet slike, možete da snimate i RAW datoteke, što pruža puno potencijala za dodatnu kreativnost u postprodukciji.

 • Standardni RAW je 14-bitna datoteka sa svim podacima koje beleži senzor – sve što vam je potrebno za kreiranje zapanjujućih umetničkih dela prilikom uređivanja.
 • CRAW (ili Kompaktni RAW) zauzima manje prostora na memorijskoj kartici fotoaparata, uz zanemariv pad kvaliteta slike.
 • Rafalni RAW režim omogućava uzastopno snimanje brzinom do 30 kadrova u sekundi sa isecanjem od 75 procenata, a rezultati se čuvaju u jednoj datoteci. Pojedinačne slike moguće je naknadno izdvojiti pomoću našeg softvera Digital Photo Professional (DPP).
 • Dual Pixel RAW omogućava podešavanje određenih karakteristika slike nakon snimanja, kao što su „bokeh“, senke i tačka oštrine.

RAW datoteke sa modela EOS R10 mogu da se uređuju i obrađuju pomoću računarskog softvera kao što je DPP, u fotoaparatu pomoću procesora DIGIC X ili u image.canon informatičkom oblaku3, 4 neuronske mašine za vrhunski kvalitet slike.

Canon Digital Photo Professional

Digital Photo Professional

 1. Režim snimanja 4K 60p iseca se na 64% horizontalne oblasti.
 2. Maks. dostupno vreme snimanja video zapisa: Normalno: 2 sata Video zapisi sa velikom brzinom smenjivanja kadrova (Full HD, 120/100 kadrova u sekundi): 30 min Ako interna temperatura fotoaparata postane previsoka, vreme snimanja se skraćuje. 4K 30p HQ: približno 50 min. Ako počinjete od +23 °C.
 3. Usluga će biti pokrenuta krajem jula 2022, a biće potrebno ažuriranje firmvera fotoaparata.
 4. Nije moguće razviti RAW fotografije snimljene u rafalnom RAW režimu. Obrada RAW fotografija u informatičkom oblaku je usluga koja se plaća. Neophodno je obaviti kupovinu plana putem planova usluga u aplikaciji Canon Imaging. Više detalja potražite na: https://sas.image.canon

Srodni članci

 • PREDNOST

  Doživite novu vrstu automatskog fokusa

  Koristili smo tehnologiju veštačke inteligencije sa temeljnim učenjem i hiljade realnih slika kako bismo naučili Canon EOS R10 da prepoznaje ljude, životinje i vozila – da ih održava u oštrom i preciznom fokusu dok prolaze kroz kadar.

 • PREDNOST

  Snimanje trenutaka u deliću sekunde

  Život se odvija prilično brzo, pa će vam biti potreban fotoaparat sa velikom brzinom kako biste zabeležili neponovljive trenutke

 • PREDNOST

  Vidite. Snimite.

  Bez obzira da li prelazite sa smartfona ili sa DSLR fotoaparata, Canon EOS R10 vam omogućava da brzo počnete da radite, uz kreativno snimanje na načine koji vam do sada nisu bili dostupni.

 • PREDNOST

  Super-povezani fotoaparat

  EOS kvalitet i praktičnost smartfona – savršena kombinacija za sve one koji žele da snimaju sadržaj za društvene mreže, da ga uređuju u pokretu ili da daljinski upravljaju fotoaparatom. Bilo da ste bloger, influenser ili jednostavno volite da delite slike sa porodicom i prijateljima, nikada nije bilo lakše da svoj kreativni materijal prebacite onlajn.

 • BILTEN

  Pronađite inspiraciju, registrujte se

  Nikada ne propustite najnovije ponude kompanije Canon, savete i uputstva, vesti i pozivnice za lokalne događaje.