Objektivi za EOS R

Canon RF 85mm F1.2L USM DS

Prevaziđite detalje i zabeležite suštinu subjekta pomoću objektiva koji pruža izvanredne performanse i pouzdanost, uz specijalni optički premaz koji prenosi „bokeh“ u potpuno novu dimenziju.

Odličan objektiv za...

 • Portreti

  Koristite plitki fokus i izvanrednu oštrinu da biste istakli nove detalje i dodali dimenziju portretima, zahvaljujući izvanrednom optičkom inženjeringu, naprednim premazima objektiva i tehnologiji RF sistema za montažu.

 • Ulična fotografija

  Ostanite diskretni i zadržite kontrolu na ulici zahvaljujući brzom fokusiranju pomoću USM motora visokih performansi koji garantuje da će objektiv fiksirati subjekat i da nikada nećete propustiti trenutak.

 • Slabo osvetljenje

  Nastavite da snimate dugo nakon što sunce zađe zahvaljujući brzom i širokom maksimalnom otvoru blende f/1,2 koji omogućava beleženje svakog detalja, uz vrhunsku oštrinu od ivice do ivice.

Odličan je za portrete

Uz žižnu daljinu od 85 mm, ovo je idealan objektiv za upečatljive portrete, za elegantne i detaljne rezultate sa prijatnom perspektivom i bez izobličenja.

Vrhunski „bokeh“ uz zadivljujuću optičku preciznost

Uz vrhunski „bokeh“ zahvaljujući jedinstvenom DS premazu kompanije Canon, kao i blendi F1,2 sa 9 krilaca, ovaj objektiv je izvanredan za snimanje kreativnih slika.

Napredni elementi objektiva i premazi

Specijalna Blue Spectrum Refractive (BR) optika koja poništava aberacije boja koristi se u objektivu, a zaobljeni asferični element i ASC premaz sprečavaju odblesak i pojavu senki.

Razlika koju pruža glatko defokusiranje

RF 85mm F1.2L USM DS je jedinstveni objektiv visokih performansi koji pruža kombinaciju prelepo glatke pozadine van fokusa („bokeh“) i izuzetno velikog otvora blende, za zadivljujuće portrete.

 • Snimljeno pomoću RF 85mm F1.2L USM

  Žižna daljina od 85 mm idealna je za portrete, a široki maksimalni otvor blende omogućava lako stavljanje istaknutih delova izvan fokusa; prikazuju se kao jasno definisani svetlosni diskovi.

 • Snimljeno pomoću RF 85mm F1.2L DS USM

  Prednost DS efekta je najprimetnija na najvećem otvoru blende, a smanjuje se sa smanjivanjem otvora blende. Istaknuti delovi izvan fokusa prikazuju se kao mekani svetlosni diskovi, što je trenutno prepoznatljivo kao karakteristika DS objektiva.

Oštrina sa stilom

Prevaziđite detalje i zabeležite suštinu subjekta pomoću objektiva koji pruža izvanredne performanse i pouzdanost. Pogledajte kako funkcioniše DS premaz, ne samo pri slabom osvetljenju, uz vrhunski glatki „bokeh“ kada pozadina ima kreativni potencijal.

 • Snimljeno pomoću RF 85mm F1.2L USM

  Sa normalnim RF objektivom od 85 mm, istaknuti delovi su zamućeni, ali zadržavaju nivo detalja koji može da bude nepoželjan na suptilnim portretima.

 • Snimljeno pomoću RF 85mm F1.2L USM DS

  DS premaz sa DS efektom koristi se na dva elementa, na različitim lokacijama u objektivu, čime se postiže mnogo mekše i glatkije defokusiranje. To je naročito primetno ovde, uz svetlo koje u tačkama prolazi kroz drveće iza subjekta.

Kako funkcioniše DS premaz

DS (Defocus Smoothing – Glatko defokusiranje) premaz daje mekan i jedinstven efekat defokusiranja, gde se originalno oštri premaz na defokusiranoj slici dodatno zamućuje uz izvanrednu glatkoću. Kompanija Canon postigla je ovaj efekat korišćenjem iste optike kao u modelu RF 85mm F1.2L USM i tehnologije nanošenja hemijskih isparenja sa ciljem kontrolisanja količine svetla koje ulazi u objektiv.

 • RF 85mm F1.2L USM

  Zahvaljujući velikom otvoru blende F1,2, ovaj objektiv daje odlične rezultate pri slabom osvetljenju, uz neverovatnu oštrinu i kreativni izraz, kao i prijatan „bokeh“ bez gubitka kvaliteta slike.

 • RF 85mm F1.2L DS USM

  DS premaz sa DS efektom koristi se na dva elementa, na različitim lokacijama u objektivu, čime se postiže meko i glatko defokusiranje. Međutim, premaz za rezultat ima smanjenje propusnosti svetla, pa je T vrednost T2,2.

Brzi USM motor i kontrolni prsten oko objektiva

Zahvaljujući velikoj brzini RF sistema za montažu, RF 85mm F1.2L USM brzo fiksira subjekat, dok kontrolni prsten oko objektiva pruža dodatnu kontrolu nad postavkama.

Realizujte kreativnu viziju

EOS R sistem nasleđuje sve prednosti EOS sistema, a pored sopstvenog asortimana objektiva, pruža punu kompatibilnost sa postojećom EF i EF-S optikom pomoću adaptera, kao i kompatibilnost sa asortimanom Speedlite bliceva i dodatne opreme.

Specifikacije

 • DS premaz

  Glatko stavljanje van fokusa daje izvanredan „bokeh“

 • BR optika

  Za vrhunsku kontrolu nad aberacijama

 • Asferični i UD elementi

  Za izvanrednu oštrinu slike

 • Ultrazvučni motor

  Za gladak, brz i skoro nečujan rad

 • ASC (Air Sphere premaz)

  Za sprečavanje odbleska i pojave senki

 • Kontrolni prsten oko objektiva

  Za dodatnu kontrolu nad ISO osetljivošću, blendom i zatvaračem

Pre prvog korišćenja DS objektiva

1 In order to use this lens with the EOS R or EOS RP, a compatible version of firmware is required. Download the latest camera firmware from the Canon web site and install it on your camera.


2 Since the transmittance of the lens periphery decreases due to the DS coating, brightness of the lens at maximum aperture is about 1⅓ stops darker than f/1.2. By updating the camera to the latest firmware, exposure control in AE will be performed appropriately.

Šta je u pakovanju

Sve što vam je potrebno za vrhunsko kreativno snimanje portreta

 • RF 85mm F1.2L USM DS

 • Zonerica ET-89

 • Poklopac objektiva E-82II

 • Poklopac za zaštitu objektiva od prašine RF

 • Mekana torbica LP1424

Ruke koje drže fotoaparat Canon EOS R i objektiv Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM.

Želite li da vam pomognemo da odaberete sledeći objektiv?

Naša alatka za biranje objektiva povešće vas kroz naš asortiman i pomoći vam da pronađete savršen objektiv za svoje potrebe i EOS fotoaparat koji posedujete.

U rukama profesionalaca…

Otkrijte kako se RF 85mm F1.2L USM i RF 85mm F1.2L DS USM ponašaju u širokom opsegu situacija za snimanje u rukama Canon profesionalaca.

Telefoto objektivi

Telefoto objektiv vam omogućava da snimate sport, divlje životinje i događaje sa razdaljine, bez ometanja akcije. Istražite Canon telefoto objektive i proverite gde će vas kreativnost odvesti.
Saznajte više

Srodni proizvodi