RF 85mm F1.2L USM DS
Blank-Rect Image

Canon RF 85mm F1.2L USM DS

Prevaziđite detalje i zabeležite suštinu subjekta pomoću objektiva koji pruža izvanredne performanse i pouzdanost, uz specijalni optički premaz koji prenosi „bokeh“ u potpuno novu dimenziju.

Galerija

Oštrina sa stilom – za zaista upečatljive portrete

Definišite i doterajte kreativnu viziju pomoću ovog specijalizovanog objektiva za portrete iz serije L koji pruža zadivljujuću oštrinu, AF visokih performansi, legendarni kvalitet izrade i novi DS premaz za vrhunski, svilenkasto glatki „bokeh“.

Prikaži punu specifikaciju

Features & Benefits

Odličan objektiv za...

Great for portraits

Odličan je za portrete

Uz žižnu daljinu od 85 mm, ovo je idealan objektiv za upečatljive portrete, za elegantne i detaljne rezultate sa prijatnom perspektivom i bez izobličenja.

Superb bokeh with stunning optical precision

Vrhunski „bokeh“ uz zadivljujuću optičku preciznost

Uz vrhunski „bokeh“ zahvaljujući jedinstvenom DS premazu kompanije Canon, kao i blendi F1,2 sa 9 krilaca, ovaj objektiv je izvanredan za snimanje kreativnih slika.

Advanced lens elements and coatings

Napredni elementi objektiva i premazi

Specijalna Blue Spectrum Refractive (BR) optika koja poništava aberacije boja koristi se u objektivu, a zaobljeni asferični element i ASC premaz sprečavaju odblesak i pojavu senki.

Razlika koju pruža glatko defokusiranje

RF 85mm F1.2L USM DS je jedinstveni objektiv visokih performansi koji pruža kombinaciju prelepo glatke pozadine van fokusa („bokeh“) i izuzetno velikog otvora blende, za zadivljujuće portrete.

Oštrina sa stilom

Prevaziđite detalje i zabeležite suštinu subjekta pomoću objektiva koji pruža izvanredne performanse i pouzdanost. Pogledajte kako funkcioniše DS premaz, ne samo pri slabom osvetljenju, uz vrhunski glatki „bokeh“ kada pozadina ima kreativni potencijal.

Kako funkcioniše DS premaz

DS (Defocus Smoothing – Glatko defokusiranje) premaz daje mekan i jedinstven efekat defokusiranja, gde se originalno oštri premaz na defokusiranoj slici dodatno zamućuje uz izvanrednu glatkoću. Kompanija Canon postigla je ovaj efekat korišćenjem iste optike kao u modelu RF 85mm F1.2L USM i tehnologije nanošenja hemijskih isparenja sa ciljem kontrolisanja količine svetla koje ulazi u objektiv.

Fast USM motor and Lens Control Ring

Brzi USM motor i kontrolni prsten oko objektiva

Zahvaljujući velikoj brzini RF sistema za montažu, RF 85mm F1.2L USM brzo fiksira subjekat, dok kontrolni prsten oko objektiva pruža dodatnu kontrolu nad postavkama.

Realizujte kreativnu viziju

EOS R sistem nasleđuje sve prednosti EOS sistema, a pored sopstvenog asortimana objektiva, pruža punu kompatibilnost sa postojećom EF i EF-S optikom pomoću adaptera, kao i kompatibilnost sa asortimanom Speedlite bliceva i dodatne opreme.

Pogledajte video zapis

Specifikacije

DS premaz

Glatko stavljanje van fokusa daje izvanredan „bokeh“

BR optika

Za vrhunsku kontrolu nad aberacijama

Asferični i UD elementi

Za izvanrednu oštrinu slike

Ultrazvučni motor

Za gladak, brz i skoro nečujan rad

ASC (Air Sphere premaz)

Za sprečavanje odbleska i pojave senki

Kontrolni prsten oko objektiva

Za dodatnu kontrolu nad ISO osetljivošću, blendom i zatvaračem

Prikaži punu specifikaciju

Specifications

Pre prvog korišćenja DS objektiva

1 Da biste koristili ovaj objektiv sa EOS R ili EOS RP, potrebna je kompatibilna verzija firmvera. Preuzmite najnoviju verziju firmvera za fotoaparat sa veb stranice kompanije Canon i instalirajte ga na fotoaparat.

2 Pošto se prenos na periferiji objektiva smanjuje usled DS premaza, svetlina objektiva pri maksimalnom otvoru blende je za približno 1⅓ koraka tamnija od f/1,2. Kada ažurirate fotoaparat na najnoviji firmver, kontrola ekspozicije u režimu obavljaće se pravilno.

WITB

Šta je u pakovanju

Sve što vam je potrebno za vrhunsko kreativno snimanje portreta

RF 85mm F1.2L USM DS

Zonerica ET-89

Poklopac objektiva E-82II

Poklopac za zaštitu objektiva od prašine RF

Mekana torbica LP1424

U rukama profesionalaca…

Otkrijte kako se RF 85mm F1.2L USM i RF 85mm F1.2L DS USM ponašaju u širokom opsegu situacija za snimanje u rukama Canon profesionalaca.

Pogledajte sve članke
Telephoto lens range packshots

Telefoto objektivi

Telefoto objektiv vam omogućava da snimate sport, divlje životinje i događaje sa razdaljine, bez ometanja akcije. Istražite Canon telefoto objektive i proverite gde će vas kreativnost odvesti.

Saznajte više

Srodni proizvodi