INSTANT ŠTAMPAČI

Sićušni fotoaparat-štampač koji oslobađa snimke: izrazite se pomoću Canon Zoemini S2

Modna blogerka Izi Manuel koristi Canon Zoemini S2 da bi unapredila svoj retro stil pomoću instant otisaka.
Tri fotoaparata-štampača Canon Zoemini S2 u beloj, zelenoj i roze-zlatnoj boji na stolu okruženi odećom i odštampanim selfijima.

Kada ste poslednji put pregledali slike na smartfonu? Postoji verovatnoća da vas tamo čekaju neka iznenađenja – susreti koje ste zaboravili i koji se iznenada ponovo pojave. „Na telefonu imam približno 24.000 fotografija“, kaže blogerka za održivu modu i životni stil Izi Manuel, koja obožava retro odeću. „Polovina su selfiji. Međutim, drugu polovinu čine uspomene koje bih volela više da viđam – Božićne večere ili nasumični noćni izlasci sa prijateljima sa univerziteta. Nije samo stvar u velikim događajima, već i u malim stvarima koje život čine posebnim, nešto što smo svi shvatili tokom pandemije virusa korona“, dodaje ona.

Danas svuda sa sobom nosimo smartfone i prenosive fotoaparate, pa snimamo više slika nego ikada pre. Milijarde fotografija se svake godine snimaju, ali mnoge od njih stoje na SD karticama ili u galerijama telefona i skupljaju digitalnu prašinu.

Žena leži na krevetu i smeje se dok gleda u smartfon.

Retro modna blogerka Izi Manuel koristila je Canon Zoemini S2 i Canon Zoemini da izrazi svoj stil dodanjem okvira i filtera za pravljenje personalizovanih otisaka.

Žena sedi na plavoj komodi, a njen Canon Zoemini S2 balansira na gomili knjiga u prednjem planu.

„Možete da povežete Canon Zoemini S2 na smartfon, da ga stavite u gomilu knjiga, na primer, da podesite tajmer, a zatim da vidite šta snimate pomoću telefona“, kaže Izi.

Odbacite sve debate na temu telefon nasuprot fotoaparata – te dve stvari mogu da rade zajedno. Nije vam potreban specijalni uređaj da biste koristili Canon Zoemini S2 i aplikaciju Canon Mini Print, a slike možete da preuzimate direktno u aplikaciju pomoću smartfona. Možete čak i da preuzimate slike sa digitalnog fotoaparata, kao što je Canon PowerShot G7 X Mark III, na smartfon i da štampate pomoću aplikacije na taj način. Takođe možete da pristupate snimcima sa Facebook-a, Instagram-a, Google fotografija, Dropbox-a ili iCloud-a pre štampanja u pokretu.

Korišćenjem prenosivih štampača kompanije Canon Izi nam pokazuje da možete da pokažete kreativnost, da udahnite novi život starim slikama i da pravite nove snimke koje ćete poželeti iznova da pregledate kao otiske da biste ih čuvali i cenili.

1. Prilagodite otiske

Žena dodaje ikone i filtere na sliku na smartfonu u aplikaciji Canon Mini Print.

Pomoću Bluetooth® veze možete da povežete aplikaciju Canon Mini Print sa nalozima na društvenim mrežama da biste preuzimali snimke i doterivali ih pomoću filtera, okvira i nalepnica u aplikaciji.

Žena pregleda različite ikone i nalepnice u aplikaciji Canon Mini Print.

Pored ikona i emotikona, možete da dodate tekst na Canon Zoemini S2 i Canon Zoemini otiske.

Izi pripada generaciji koja je rasla sa digitalnom tehnologijom, ali takođe ceni štampu i autentični izgled analognog. Vizuelno, taj retro izgled uparen je sa njenom ljubavi prema starinskoj i održivoj modi, a Canon Zoemini S2 predstavlja savršenu alatku za postizanje kombinacije modernog i retro.

Dostupan u raznim bojama, Canon Zoemini S2 je mali i intuitivan za korišćenje, sa tri režima – na otvorenom, uspravno i selfi – a omogućava pravljenje snimaka koji imaju živopisan, starinski stil sa opcijom dodavanja okvira. „Ima ogledalo sa prednje strane, sa prstenastim svetlom oko spoljne ivice, što je odlično za selfije“, kaže Izi.

Uz Canon Zoemini S2, takođe možete da proverite prikaz fotografije u realnom vremenu da biste bili sigurni da ste vi i vaši najbolji prijatelji oštro fokusirani pre štampanja.

Okviri, nalepnice, mnoštvo oblika i rasporeda – aplikacija Canon Mini Print pruža mnoštvo načina za personalizovanje slika.

„Nisam baš tehnički potkovana, ali je ova aplikacija bila zaista laka za korišćenje“, kaže Izi. „Filteri pružaju zaista fine efekte i obožavala sam da dodaju nalepnice za srcima i nasmejanim emotikonima na selfije koje sam snimila sa prijateljima kako bih odrazila ono što se dešava na slici na razigran način. Tako su slatki – podsećaju me na japansku ideju „kawaii“.

2. Koristite otiske za planiranje odevnih kombinacija

Žena u jarkom džemperu vadi jaknu iz ormana.

Kao modna blogerka, Izi ima orman pun različitih raznobojnih odevnih kombinacija koje koristi za snimanje i koje je sa uživanjem fotografisala pomoću Canon Zoemini S2.

Žena fotografiše sebe u ogledalu pomoću Canon Zoemini S2.

Pravljenje otisaka sa različitim odevnim kombinacijama omogućilo je Izi da kreira različite kombinacije odeće i prikaže svoj stil.

Kada Izi obavlja posao modne blogerke, prenosivi štampači kompanije Canon pokazali su se kao odlične alatke za planiranje izgleda. „Ako imam veliko snimanje na kojem ću nositi nekoliko različitih odevnih kombinacija, unapred mogu da se snimim u svim odevnim kombinacijama i da ih odštampam kako bih precizno znala šta ću nositi“, kaže ona. Canon Zoemini S2 ima automatski tajmer, što zaista olakšava taj proces i, uz elegantan, tanak izgled, dodaje Izi, predstavlja pravi modni dodatak. „Metalik efekat i boje su tako lepi. Dok sam na snimanju držim ga u ruci kao rekvizit!“

Bez obzira na vašu strast, fotoaparat-štampač Canon Zoemini S2 je oživljava. „Možete da fotografišete svoju baštu ili omiljeno mesto u prirodi tokom cele godine da biste pokazali kako se menja sa godišnjim dobima“, kaže Izi.

3. Kreativno izložite snimke

Žena prikazuje otiske na žičanoj tabli.

Podjednako pogodni za deljenje kao snimci za društvene mreže, Canon Zoemini S2 otiske možete da odštampate prijateljima kao uspomene na prijateljstvo.

Osoba drži sliku dok izlazi iz Canon Zoemini štampača.

Bele ivice koje možete da dodate na Canon Zoemini S2 daju fotkama nostalgičan, analogni izgled, u skladu sa retro temom koju koristi Izi. Možete da dodajete okvire u aplikaciji Canon Mini Print kada koristite Canon Zoemini, što takođe možete da obavite u fotoaparatu uz Canon Zoemini S2 pomoću dugmeta za vraćanje nazad.

„Kada sam bila na univerzitetu, imala sam ceo zid prekriven kolažom fotografija mojih prijatelja“, seća se Izi. Štampač Canon Zoemini i Canon Zoemini S2 izuzetno olakšavaju ovo i pretvaranje digitalnih snimaka u izdržljive, samolepljive otiske formata 2 x 3 inča za nekoliko minuta. Svaka fotografija se štampa pomoću tehnologije ZINK™, pa je otporna na fleke, cepanje i vodu. Takođe možete da koristite alatku za kolaž da biste kreirali lepljive postere napravljene od četiri ili devet pločica sa slikama. Zahvaljujući prenosivim štampačima kompanije Canon, možete da budete spontani uz trenutno snimanje i štampanje slika.

Ova mogućnost, pored njihove prenosivosti, čini ih odličnim dodatkom za zabave ili venčanja – kao da imate ličnu kabinu za fotografisanje. „Možete da napravite vremensku liniju događaja u realnom vremenu ili da podelite priču o svojoj godini tako što ćete napraviti dva snimka mesečno“, kaže Izi. Kada ih odštampate, možete da organizujete slike kao umetnička dela ili priče u spomenarima, na zidovima ili bilo gde drugo, od vrata frižidera do rođendanskih čestitki.

Osoba stavlja plavi Canon Zoemini S2 u ručnu torbu.

Približno iste veličine kao smartfon, fotoaparat-štampač Canon Zoemini S2 jednostavno možete da ubacite u ručnu torbicu ili džep i da ga ponesete sa sobom gde god da krenete, za maksimalnu spontanost.

Osoba pravi selfi pomoću modela Canon Zoemini S II, uz korišćenje ogledala i prstenastog svetla.

Ogledalo i prstenasto svetlo sa prednje strane Canon Zoemini S2 čine ga idealnim za snimanje savršenih selfija.

Mogućnost da na slikama zapišete tekst i da ih štampate u pokretu ima druge prednosti, kao što Izi objašnjava. „Takođe može da bude korisno za pravljenje vizuelnih beleški dok sam u pokretu. Koristila bih ga na sličan način kao Pinterest, ali bez potrebe da stalno gledam u ekran. Ako prođem pored nečega što me inspiriše, mogla bih da fotografišem, sačuvam otisak u džepu, a zatim ga pogledam kada kupujem retro odeću kako bih mogla da oponašam isti izgled na pristupačniji i održiviji način.

„Nikada nemojte da se stidite da fotografišete. Ako postoji jedna stvar koju smo naučili tokom proteklih godinu i po, to je da morate da iskoristite svaku priliku koju možete.“ Opremljeni višenamenskim fotoaparatom-štampačem kao što je Canon Zoemini S2 ili uz kombinaciju fotoaparata i štampača, poput smartfona ili fotoaparata za vlogovanja i štampača Canon Zoemini, možete da pretvorite svakodnevne trenutke u magične uspomene. Jedina granica gde će vas otisci odvesti je vaša mašta.

Saznajte kako da podelite kreativnost i oslobodite svoju priču.Napisala Rejčel Segal Hamilton

Srodni proizvodi

  • Kućni štampači

    Canon Zoemini 2

    Trenutno štampajte sa smartfona uvek i svuda pomoću džepnog štampača Zoemini 2 koji se napaja pomoću baterije.
  • Instant fotoaparati i džepni štampači

    Canon Zoemini S2

    Podignite selfije na viši nivo pomoću džepnog fotoaparata-štampača sa ogledalom, prstenastim svetlom, daljinskim okidačem i prikazom uživo.

Srodni članci