A woman carries a tote bag which has been customised with a panda motif from Creative Park with Canon's iron-on transfers.

KREATIVNO ŠTAMPANJE

Prilagodite garderobu uz Canon PIXMA štampanje na tekstilu

Ako imate sliku ili dizajnersko rešenje koje vam se sviđa, lako možete da ga dodate na majicu, ceger ili jastuk ili bilo koju drugu tkaninu pomoću Canon medija za nanošenje otisaka peglom i kompatibilnog Canon PIXMA štampača. Možda ste član sportske ekipe ili želite da odštampate prilagođenu odeću za neki događaj? Možda želite da pravite personalizovane poklone za prijatelje ili čak da kreirate zidnu umetnost od tkanine? Sve što zamislite možete da pretvorite u realnost. A ako vam nedostaje ideja, Creative Park pruža asortiman zanimljivih dizajnerskih rešenja koja možete besplatno da preuzmete.

Nanošenje otisaka peglom je izuzetno jednostavno, a uskoro ćete otkriti da postoji mnogo stvari koje izgledaju bolje kada se malo prilagode.

A sheet of iron-on transfers on a printer tray next to a smartphone and a t-shirt.
U usluzi Creative Park ćete pronaći mnoštvo dizajnerskih rešenja za nanošenje otisaka peglom, uključujući ovu slatku roli-poli porodicu pingvina.

Potrebno vam je:

  • Kompatibilni* Canon PIXMA štampač
  • Canon mediji za nanošenje otisaka peglom (dostupni su za svetle ili tamne tkanine)
  • Vaše omiljeno dizajnersko rešenje
  • Majica / ceger / tekstil po izboru (materijal bi trebalo da bude min. 50% pamuk; da može da se pere u mašini na 30°C)
  • Makaze
  • Daska za peglanje i pegla

Nanošenje dizajnerskog rešenja

Canon mediji za nanošenje otisaka peglom dostupni su u formatu A4, pa možete da kreirate velika dizajnerska rešenja. Ako imate manje motive, možete da smestite nekoliko na isti dokument u šablonu pločica da biste najefikasnije iskoristili papir za nanošenje. Kada dizajnersko rešenje bude spremno, pratite sledeće jednostavne korake:

1. Ubacite medije u štampač

A woman loads a sheet of iron-on transfer paper into a Canon PIXMA TS5350 printer.
Prilagođavamo tamnu majicu, pa smo za ovaj projekat izabrali papir za nanošenje otisaka peglom na tamne tkanine.

Izaberite odgovarajući papir za nanošenje otisaka. Postoje dve verzije, jedna za svetle tkanine i druga za tamne tkanine, što znači da će boje biti lepe i svetle, bez obzira na to da li dizajnersko rešenje planirate da nanesete na tamne zavese, svetao jastuk, teksas jaknu ili belu majicu. Obe verzije najbolje rezultate daju na prirodnim tkaninama, kao što je pamuk.

2. Odštampajte dizajnersko rešenje

Srodni članci
A printout on a printer tray of an iron-on transfer of a polar bear, different print applications, smartphone, cloth bag, t-shirt and party glasses.

KREATIVNO ŠTAMPANJE

Oslobodite kreativnost pomoću štampe

Otkrijte kako da koristite papir, aplikacije i štampač kompanije Canon da biste transformisali dom i personalizovali sve, od telefona do frižidera.

12-otmm-d96c300bba32e96612a9c59d2860579ff950ba8b-img-file

KREATIVNO ŠTAMPANJE

Štampajte vezene šare

Lako možete da pravite primamljivu odeću i umetničke predmete za zid uz odštampane vezene šare.

A Canon printer prints a sheet of paper with three heart designs on it. Around it are coloured pencils, a pack of transfer paper and a white t-shirt with a heart transfer on it.

KREATIVNA PRODUHOVLJENOST

Pokažite osećanja

Pridružite se razgovoru o mentalnom zdravlju pomoću ovih elegantnih i inspirativnih dizajnerskih rešenja.

A woman sits at a table holding a smartphone next to a Canon PIXMA TS5350 printer.
Štampajte direktno sa računara, smartfona ili tableta.

Odštampajte dizajnersko rešenje na papiru za nanošenje otisaka. Možete da odštampate sa računara, pa čak i direktno sa smartfona ili tableta pomoću aplikacije Creative Park. Lako možete da odštampate svaki put kada dobijete inspiraciju.

3. Isecite dizajnersko rešenje

A woman uses a pair of scissors to cut around an iron-on transfer design.
Možete da ostavite okvir oko dizajnerskog rešenja ili da opsečete po ivicama.

Delovi medija za nanošenje na kojima nije štampano videće se u finalnom dizajnu, pa pomoću oštrih makaza uredno isecite oko slike na papiru za nanošenje da biste napravili lep okvir, ili pažljivo opsecite odštampani deo, uz što preciznije praćenje ivice.

4. Odlepite i postavite

A woman stands at an ironing board and peels the backing off an iron-on transfer. A dark t-shirt is on the ironing board.
Pomoću nekoliko špenadli obeležite željenu lokaciju, ali nemojte da zakačite dizajnersko rešenje za majicu.

Odlepite zadnju stranu papira za nanošenje otisaka i postavite dizajnersko rešenje na tkaninu. Ako otisak nanosite na majicu, vredi da je prvo probate i da pomoću ogledala (ili pomoćnika) odredite najbolju lokaciju za dizajnersko rešenje. Ako koristite nekoliko malih dizajnerskih rešenja i ne želite ujednačen raspored, probajte da bacite nekoliko kockica ili novčića na tkaninu da biste izabrali nasumične pozicije.

5. Nanošenje peglom

A woman irons an iron-on transfer onto a dark t-shirt.
U pakovanju papira za nanošenje otisaka peglom na tamne tkanine dobijate dva lista pergamenta, koja štite papir za nanošenje dok prelazite peglom preko njega.

Stavite tkaninu na dasku za peglanje sa papirima za nanošenje na odabranim mestima i uklonite špenadle za obeležavanje. Zatim pronađite list pergamenta koji ste dobili sa medijima za nanošenje otisaka peglom i postavite ga preko dizajnerskog rešenja. Vreme je za uzbudljivi deo – nanošenje dizajnerskog rešenja na tkaninu. Peglom pređite preko pergamenta, uz primenu ujednačenog pritiska kako bi se dizajnersko rešenja sa papira nanelo na materijal. Nakon nanošenja na materijal, dizajnerska rešenja mogu da se peru u mašini, pa možete iznova da nosite odevni predmet.

6. Isplanirajte sledeći projekat

A man wears a dark t-shirt customised with an iron-on transfer of a family of penguins.
Sada ste otkrili koliko je lako, možete da počnete da planirate sledeći projekat…

Nakon što kreirate prvi personalizovani predmet, počeće da vam se ukazuje mnoštvo prilika za osvežavanje garderobe ili modnih dodataka. Zašto ne biste naručili još papira – mogućnosti su neograničene!

* Kompatibilnost za papir za nanošenje otisaka peglom na svetle tkanine LF-101: PRO-100/PRO-100S, serija TS (osim serije TS31xx / TS20x), serija TR (osim serije TR45xx), serija MG77xx / MG75xx / MG68xx / MG67xx / MG57xx / MG56xx / MG36xx, serija iX68xx

Kompatibilnost za papir za nanošenje otisaka peglom na tamne tkanine DF-101: PRO-100/PRO-100S, serija TS (osim serije TS31xx / TS20x), serija TR (osim serije TR45xx), serija G (osim serije GM40xx / GM20xx), serija MG77xx / MG75xx / MG67xx, serija iP87xx / iX68xx


Napisala Angela Nikolson

Slični proizvodi

Slični proizvodi

Slični proizvodi

Srodni članci

Get Inspired predstavlja ključni izvor korisnih fotografskih saveta, vodiča za kupovinu i informativnih intervjua – sve što vam je potrebno da biste pronašli najbolji fotoaparat ili najbolji štampač i pretvorili sledeću kreativnu ideju u stvarnost.

Povratak na sve savete i tehnike