ŠTAMPANJE I RUKOTVORINE

Personalizujte stvari ovog Božića i sami štampajte čestitke

Organizujte praznično snimanje, pa pratite naš jednostavni postupni vodič za kreiranje sopstvenih božićnih čestitki.
Kod kuće odštampana božićna čestitka pored ručno pravljenih ukrasa i Canon dvostrani mat papir postavljen na tkaninu sa motivom božićne jelke.

Slanje personalizovane božićne čestitke predstavlja lep gest, a i zabavnije je od odlaska u prodavnicu. Kreiranje prilagođene čestitke je lako – potrebna vam je samo fotografija koju želite da delite, Canon PIXMA štampač (na primer, serija Canon PIXMA TS5350) i pakovanje Canon dvostranog mat-papira.

Ako započinjete sa postojećom fotografijom, otpremite je u aplikaciju Easy-PhotoPrint Editor da biste je dodali u šablon i ukrasili tekstom i grafikom. Ako snimate novu sliku, zašto ne biste uključili porodicu i prijatelje u svečanim džemperima? Ili uradite ono što smo i mi na ovom snimku i napravite božićno snimanje portreta sa kućnim ljubimcima. Koju god opciju da odaberete, ovih sedam jednostavnih koraka vam omogućavaju da lakše kreirate i odštampate sopstvenu personalizovanu božićnu čestitku.

Kod kuće odštampana božićna čestitka pored ručno pravljenih ukrasa i ornamenta u obliku božićne jelke.

Vaš Canon PIXMA štampač nije samo koristan za štampanje personalizovanih božićnih čestitki, već možete da ga koristite i za pravljenje ukrasa i dodataka za snimanje.

1. Stilizujte fotografiju

Žena peglom nanosi otisak na sivi džemper.

Ako planirate da uključite porodicu i prijatelje u praznično snimanje, zašto im ne biste napravili personalizovane božićne džempere?

Žena drži sivi džemper ukrašen prazničnim motivom pingvina, nanesenim peglom.

Mediji za nanošenje otisaka peglom kompanije Canon dostupni su u formatu A4, pa možete da pravite velika dizajnerska rešenja ili da smestite više manjih motiva na isti dokument u obliku pločica.

Ako odlučite da sami snimite fotografiju, zašto se ne biste oprobali u kreiranju praznične pozadine? Creative Park obiluje šablonima za božićne ukrase koje možete da preuzmete – dostupno je sve, od venaca i banera do pahuljica i ornamenata u obliku Deda Mraza. Mnoštvo prazničnih dizajnerskih ideja takođe ćete pronaći u aplikaciji Creative Park, koja je dostupna za iOS i Android – samo je preuzmite sa App Store ili Google Play. Da biste štampali iz aplikacije Creative Park, biće potrebno da povežete kompatibilni Canon PIXMA inkdžet štampač – pogledajte listu podržanih modela štampača*.

Ako odlučite da uključite porodicu i prijatelje, obucite ih u skladu sa prilikom u božićnu duksericu sa kod kuće odštampanim motivima. Mediji za nanošenje otisaka peglom kompanije Canon dostupni su za svetle tkanine ili tamne tkanine, u zavisnosti od toga da li planirate da dizajnersko rešenje nanesete na belu majicu ili tamnu trenerku ili duksericu sa kapuljačom. Obe verzije najbolje rezultate daju na prirodnim tkaninama, kao što je pamuk. Samo odštampajte dizajnersko rešenje na papiru za nanošenje otiska, isecite ga i peglom ga nanesite na tkaninu – detaljnije informacije potražite u uputstvima.

Sada ste stilizovali praznični snimak, pa ste spremni da snimite fotografiju. Najbolji kvalitet slike ćete dobiti ako za snimanje koristite Canon fotoaparat – Canon EOS 850D ili Canon EOS M50 predstavlja idealan izbor – ali, ako želite, možete da koristite telefon. Poslužiće svaka fotografija koja vam se sviđa.

2. Izaberite šablon za čestitku

Žena prolazi kroz šablone za božićne čestitke u aplikaciji Easy-PhotoPrint Editor na smartfonu.

U aplikaciji Easy-PhotoPrint Editor ćete pronaći asortiman dizajnerskih rešenja za božićne čestitke.

Aplikacija Easy-PhotoPrint Editor sadrži izbor šablona za božićne čestitke. Samo otvorite aplikaciju i na početnom ekranu izaberite „Cards“ (Kartice) da biste videli dostupne varijante. Ako izbor želite da suzite na šablone koji su namenski dizajnirani za unapred savijeni dvostrani mat papir, dodirnite dugme „Filter’“ u gornjem levom uglu ekrana, pa izaberite „Half-fold“ (Polusavijanje) pod opcijom „Format kartice“. Pronađite čestitke sa oznakom „Christmas“ (Božić) ili „Season's Greetings“ (Srećni praznici). Kada pronađete onu koja vam se sviđa, dodirnite da biste je preuzeli i izaberite 7"x10" pod „Paper Size“ (Veličina papira).

3. Uvezite sliku

Aplikacija Easy-PhotoPrint Editor vam omogućava da sliku izaberete sa raznih lokacija za čuvanje, uključujući galeriju kamere telefona, image.canon, Dropbox, Facebook, Google Drive, Instagram, OneDrive ili Google Slike, pa lako možete da pronađete omiljeno mesto. Ako prvi put koristite aplikaciju za povezivanje na sistem za onlajn čuvanje, potrebno je da unesete podatke za prijavljivanje. Pregledajte slike i izaberite one koje želite da koristite, pa dodirnite „Next“ (Sledeće) da biste ih uvukli u odabrani raspored čestitke.

4. Uredite čestitku

Osoba koristi smartfon za uređivanje dizajna za božićnu čestitku u aplikaciji Easy-PhotoPrint Editor.

Čestitku možete da prilagodite u aplikaciji Easy-PhotoPrint Editor – lako možete da dodajete zabavne pečate, dodatne slike ili personalizovanu poruku.

U dnu ekrana se nalazi kolekcija jednostavnih za korišćenje alatki za dodavanje dodatnih slika ili prebacivanje na drugi šablon. Takođe možete da primenjujete prekrivke, kao što su balončići ili zvezde za unos teksta, odnosno u skladu sa prazničnom temom, pahulje ili božićni venac. Tu je i opcija za dodavanje teksta kako biste dodali ličnu poruku za porodicu i prijatelje.

5. Ubacite papir u štampač

Žena u božićnom džemperu stavlja papir u Canon PIXMA štampač.

Kada budete spremni da odštampate ono što ste dizajnirali, u štampač ubacite dvostrani mat papir.

Kada budete zadovoljni dizajnom čestitke, vreme je da u štampač ubacite dvostrani mat papir. Primetićete da su listovi unapred naborani kako bi čestitke bile uredno presavijene. Pakovanje papira takođe sadrži koverte za gotove čestitke.

6. Odštampajte čestitku

Personalizovana božićna čestitka izlazi iz Canon PIXMA štampača serije TS5350.

Štampač iz serije Canon PIXMA TS5350 predstavlja idealnu alatku za rukotvorine i kreacije – a možete da štampate direktno sa smartfona.

Žena savija ručno pravljenu božićnu čestitku.

Dvostrani mat papir kompanije Canon daje čestitkama profesionalnu završnu obradu i unapred je naboran radi glatkog savijanja.

Kada budete spremni da odštampate svoju kreaciju, dodirnite „Next“ (Sledeće) u gornjem desnom uglu ekrana. Ako prvi put koristite aplikaciju Easy-PhotoPrint Editor sa štampačem iz serije Canon PIXMA TS5350, pratite uputstva na ekranu da biste povezali aplikaciju sa štampačem. Kada aplikacija pronađe i poveže se sa štampačem, izaberite „Print“ (Odštampaj).

7. Savijte je i pošaljite

Žena stavlja kod kuće odštampanu čestitku u belu kovertu.

Dvostrani mat papir se isporučuje sa kovertama, pa je vaša kod kuće odštampana čestitka spremna za slanje.

Pažljivo savijte čestitku po naboru, pa unutra napišite posvetu, zatvorite čestitku u priloženu kovertu i ubacite je u sanduče za poštu. Sada možete da se opustite i razmislite o sledećem projektu rukotvorina za praznike.

Napisala Angela Nikolson

* Ako vaš štampač nije podržan, pogledajte veb stranicu Creative Park.

Srodni članci

 • PORTRETI KUĆNIH LJUBIMACA

  Zabavni i praznični portreti kućnih ljubimaca

  Jednostavni saveti, trikovi i tehnike za pravljenje upečatljivih fotografija kućnih ljubimaca ovog Božića.

 • Pokažite porodične trenutke pomoću foto-kalendara

  KREATIVNO ŠTAMPANJE

  Kreirajte foto-kalendar

  Prilagodite i kreirajte foto-kalendar pun dragocenih uspomena.

 • ŠTAMPANJE RUKOTVORINA

  Štampajte i pravite rukotvorine ovog Božića

  Sami pravite božićne poklone, dekoracije i igre za ovogodišnju prazničnu sezonu.

 • KREATIVNO ŠTAMPANJE

  Dekoracije za sto od papira

  Pravite prelepe dekoracije za sto za sve prilike pomoću usluge Creative Park.