ŠTAMPANJE I RUKOTVORINE

Izazov za rukotvorine od papira 3: rođendan u jesen

U trećem izdanju naše serije izazova za rukotvorine od papira otkrijte kako je dizajnerka Pipa Hiskok kreirala zabavne rođendanske ukrase.
Torta i manji kolači ukrašeni su dekoracijama od papira i poređani na stočiću pored foto-rekvizita, sa papirnim banerom koji visi u pozadini.
Asortiman rođendanskih ukrasa od papira, uključujući baner i brojne foto-rekvizite, poređan na stolu pored makaza, table za sečenje i pakovanja Canon papira.

Od banera do foto-rekvizita, Pipa je preuzela asortiman predložaka u sklopu izazova za pravljenje rukotvorina od papira. Ona više voli da pravi ukrase od papira koji se mogu reciklirati nego da kupuje plastične za jednokratnu upotrebu.

Rođendanska zabava uvek predstavlja veselu proslavu, bez obzira na vaše godine. Godišnja doba igraju ulogu u planiranju zabave – letnji rođendan može najbolje da se provede u bašti ili parku, dok je možda pametno da se okupljanje napravi kod kuće tokom jeseni, pošto je vreme malo hladnije. Rođendanske zabave za odrasle ne moraju da budu dosadne. Čak i ako napolju pada kiša, možete sami da napravite zabavnu atmosferu i da uživate sa voljenim osobama. Pronađite dete u sebi i eksperimentišite sa rukotvorinama iz usluge Canon Creative Park.

Uz izbor od više stotina predložaka, uključujući ukrase za torte, ukrase i zabavne igre, tema može da bude bilo šta, sve dok vam donosi dečiju radost. Kreiranje ukrasa za zabavu predstavlja pristupačan način za ukrašavanje, kao i jedinstven način za personalizovanje zabave. Zatim možete da reciklirate predloške od papira ili da ih sačuvate za buduće događaje.

Canon Creative Park je pun zabavnih predložaka za sve važne događaje – bez obzira na to da li je u pitanju 5, 25. ili 60. rođendan. „Bilo je zaista lako pronaći rukotvorine na temu rođendanske zabave“, kaže Pipa. „Sjajno je što imate informaciju o težini za svaki predložak i koliko dugo će trajati pravljenje, pa znate šta da očekujete.

„Uklanjanje plastike iz upotrebe mi je zaista važno, naročito kada je u pitanju nešto poput zabave. Na taj način možete da se zabavite, bez stvaranja otpada koji bi vam bio na savesti. Čak sam i neke od rukotvorina koje su preživele zabavu dala komšijama, kako bi bile još jednom upotrebljene pre recikliranja.“

Pipa je umetnica za papirne kolaže, a uvek je volela da pravi stvari rukama. „Uvek sam nešto pravila od kartona kao dete“, kaže ona. „U tome ima nešto što zaista fokusira moj um i što me opušta. Pored toga, ispunjava me zadovoljstvom što na kraju imam fizičku stvar koju mogu da upotrebim.

„Veoma mi je drago što sam učestvovala u ovom izazovu, zato što kombinuje moje omiljene stvari – pravljenje rukotvorina, organizovanje okupljanja i pravljenje specijalnih trenutaka i tortu – sve to bez upotrebe plastike.“

Pogledajte kako se Pipa suočila sa izazovom kroz najbolje savete za pravljenje rođendanskih ukrasa od papira.

Dizajner Pipa Hiskok osmehuje se dok iseca predložak za rukotvorinu od papira odštampan na štampaču Canon PIXMA pomoću aplikacije Canon Creative Park.

Upoznajte autorku

Ko: Pipa Hiskok

Šta: Dizajnerka i kreatorka kućnih predmeta i poklona

Takođe učestvuje: pas Rotko

Biranje predložaka

Ruka drži smartfon sa predloškom iz usluge Creative Park prikazanim na ekranu, dok štampač Canon PIXMA stoji na stolu.

Usluzi Canon Creative Park možete da pristupite pomoću smartfona, tableta ili laptopa i da birate među stotinama predložaka, kako bi vaše žurke uvek izgledale živopisno i zabavno. Potražite inspiraciju ili pretražujte pomoću ključnih reči da biste brzo pronašli ono što tražite.

Za svoju rođendansku zabavu, Pipa je odlučila da pretraži Canon Creative Park pomoću ključnih reči „birthday“ i „party“, i uspela je da pronađe širok izbor primamljivih predložaka. „Želela sam velike ukrase za zid da bismo imali lepu pozadinu za mnoštvo smešnih fotografija, pa su girlanda „happy birthday“ i foto-rekviziti bili očigledni izbor“, kaže Pipa.

Kada se odlučila za veće elemente, Pipa je razmotrila detalje, a šta je rođendan bez torte? „Naravno da je bilo torte, pa su mini ukrasi za tortu bili savršeni“, nastavlja ona. „Bilo je potrebno samo ih iseći, presaviti i zalepiti preko kanapa, pa okačiti na zid ili zavezati za drvene čačkalice za tortu.“

Savetujući one koji ovako nešto rade prvi put, Pipa kaže da za početak izaberete nekoliko primamljivih ali jednostavnih ukrasa, kao što je girlanda ili baner sa imenom, kao i da proverite oznaku težine za svaki predložak. „Stvari poput rođendanskog ukrasnog banera ostavljaju odličan utisak na zabavi i veoma su lake za pravljenje“, kaže ona.

Štampanje predložaka

Otisak Canon Creative Park predloška izlazi iz štampača Canon PIXMA.

Iako je Pipa koristila različite predloške za ukrašavanje prostora i kreiranje foto-rekvizita za korišćenje tokom zabave, naročito se radovala pravljenju nečeg velikog, što će odmah ostaviti upečatljiv utisak. Ovaj baner sa natpisom „happy birthday“ bio je jednostavan za isecanje i povezivanje kanapom.

Par ruku obeležava Canon Creative Park predložak pre savijanja.

Neki predlošci su složeniji od drugih. Ako pravite rukotvorine od papira sa porodicom, postoji mnoštvo jednostavnih predložaka koje mogu da iseku roditelji i da ih lako sastave mala deca, dok starija deca i odrasli prionu na izazovnije predloške.

„Neki od predložaka bili su brzi i jednostavni, a neki su bili izazovniji i zahtevali su više vremena i koncentracije, ali sam uživala u pravljenju svih“, kaže Pipa. „Bilo je veoma lepo provesti vreme u pravljenju rukotvorina uz šolju čaja, a dobila sam zaista šarene ukrase za zabavu.“

Pipa je podesila štampač Canon PIXMA na kućnoj Wi-Fi mreži, a zatim se povezala pomoću smartfona i aplikacije Canon Creative Park. Na taj način je jednostavno mogla da pretraži željene predloške i samo da klikne na opciju za štampanje.

Kada je odštampala izabrane predloške, Pipa je isekla sve modele. Zatim je bilo vreme za ključnu fazu obeležavanja pre savijanja papirnih predložaka. Time se obezbeđuje da konačni proizvod ostane snažan i čvrst. Nakon što obeležite i savijete predloške, zalepite sve preostale odeljke u skladu sa priloženim uputstvima i setite se da ostavite kreacije od papira da se potpuno osuše pre nego što ih upotrebite kao ukrase.

Sastavljanje ukrasa

Pogled preko ramena na kojem Pipa iseca fotografiju svog lica odštampanu na sjajnom Canon foto-papiru.

Pipa je isekla fotografije sebe i svog psa Rotka kako bi ih zalepila na čačkalice. Takođe možete da koristite Creative Park predloške da biste dodali lični pečat zabavnom izletu ili dekoraciji stola za zabavu uz večeru.

Ruka stavlja čačkalicu sa slikom Pipine glave u gornju stranu kolačića.

Pipa živi u Bristolu u Ujedinjenom Kraljevstvu i uglavnom radi od kuće, sa Rotkom kao pratiocem u kućnoj kancelariji. Odštampala je fotografiju Rotka i svog lica na foto-papiru Canon Plus Glossy II i postavila ih na čačkalice pomoću biorazgradive trake pre nego što ih je stavila na kolačiće.

Pipa je upotrebila fotografije za pravljenje zabavnih, personalizovanih zastavica na čačkalicama, za stavljanje u kolačiće. Ovo je odličan način da zabavu učinite jedinstvenom. To možete da uradite i za veridbu, sa fotografijama srećnog para, odnosno da upotrebite omiljene snimke sa odmora ili portrete kućnih ljubimaca. „Već sam pravila ukrase za kolačiće, ali nikada nisam za njih koristila fotografije“, kaže ona. „Bilo je zaista zabavno tražiti slike gostiju koje ću odštampati.“ Čak preporučuje da ih pravite sa prijateljima te iste noći, kako bi sami mogli da izaberu fotografiju.

Pipa je odštampala omiljene fotografije na foto-papiru Canon Plus Glossy II pomoću štampača PIXMA, isekla je slike a zatim je jednostavno postavila fotografije na čačkalice pomoću biorazgradive trake. Možete da ih učinite dvostranim tako što ćete odštampati dve kopije fotografija ili možete na poleđini da napišete zabavnu poruku ili ime.

Ne zaboravite, lako možete da dodate lični pečat postojećim predlošcima iz aplikacije Canon Creative Park pomoću crteža, pa čak i trake, šta god vaše umetničko srce želi. „Rođendanske ukrase bilo je lako personalizovati izborom prelepog jarkoneonskog kanapa za kačenje“, kaže Pipa.

Možete čak i da se okupite sa prijateljima i da kreirate ručno pravljene poklone ili, ako želite da stvari prenesete na viši nivo, možete da pokušate da napravite složene, umetničke modele rukotvorina od papira.

Pokrenite zabavu!

Četiri osobe se osmehuju dok poziraju sa foto-rekvizitima od papira napravljenim pomoću usluge Canon Creative Park i štampača PIXMA.

Pipa i njeni prijatelji napravili su i koristili rođendanske foto-rekvizite na zabavi, ali možete da izaberete Canon Creative Park foto-rekvizite sa sportskom ili prazničnom temom.

Pipa i njeni prijatelji su se zabavili na proslavi rođendana. „Sjajno smo se proveli i na kraju smo napravili smešne fotografije pomoću papirnih foto-rekvizita i maski“, kaže ona.

Svima su se takođe svidele personalizovane čačkalice sa foto-zastavama. One su poslužile kao mali jedinstveni pokloni koji mogu ponovo da se koriste na drugim proslavama. „Čačkalice sa fotografijama na kolačićima nasmejale su sve goste, a nakon zabave sam mogla da im pošaljem kolače za kod kuće“, kaže ona.

Pipa kaže da bi ponovo pravila Canon Creative Park predloške. „Projekti pravljenja rukotvorina su bili zabavni i na kraju sam dobila više neobičnih i personalizovanih ukrasa po mnogo nižoj ceni nego da sam kupila gotove“, kaže ona. „Činjenica da se na kraju sve može reciklirati čini stvari još boljim!“

Uz Creative Park, planiranje i organizovanje rođendanske zabave može da predstavlja zabavnu i kreativnu aktivnost za deljenje sa porodicom i prijateljima, bez obzira na starost. Na kraju krajeva, stari smo samo onoliko koliko to osećamo, pa samo napred – pretražite Creative Park i oslobodite dete u sebi.

Ako vam se sviđa ideja kombinovanja rukotvorina i ukrasa od alternativa plastici, obratite pažnju na naš poslednji izazov za rukotvorine od papira koji će za temu imati zimsku proslavu i pogledajte šta možete da napravite ove godine sa Creative Park šablonima. Pogledajte našu Pinterest stranicu za inspiraciju i ne zaboravite da delite svoje kreacije pomoću heš oznake #MadeWithPIXMA.

Snimak odozgo Canon fotoaparata koji se nalazi na vrhu štampača PIXMA, sa kolažem fotografija u pozadini.

CANON KLUB

Ekskluzivna zajednica za autore poput vas. Realizujte svoju strast uz podršku, inspiraciju, pogodnosti i još toga. Pridruživanje je lako. Kupite proizvod. Registrujte se. Pridružite se Canon klubu.
Tamzin Wilks

Srodni proizvodi

Srodni članci