A person printing on a Canon PIXMA printer from a tablet using the Canon Easy-PhotoPrint Editor App.

SAVETI ZA ŠTAMPANJE

Oslobodite novi kreativni potencijal pomoću aplikacije Easy-PhotoPrint Editor kompanije Canon

Tehnologija vam omogućava da veoma lako snimate hiljade digitalnih slika tokom godina, a da nikada ne izgubite previše vremena na njihovo uređivanje. Ali, šta bi bilo kada biste mogli da uživate u svim tim slikama u „stvarnom“ svetu? Aplikacija Canon Easy-PhotoPrint Editor predstavlja jednostavan način da pretvorite omiljene fotografije u elegantne otiske ili jedinstvene poklone na izuzetno kreativan i personalizovan način – ne samo da štampanje čini jednostavnim, već i zabavnim.

Ova aplikacija je kompatibilna sa mnogim Canon štampačima, uključujući one iz PIXMA asortimana. Može da se koristi na raznim uređajima, uključujući smartfone i tablete (iOS i Android), a postoji i verzija za PC i Mac računare. Da biste brzo povezali štampač sa aplikacijom, kliknite na ikonu štampača u gornjem uglu početnog ekrana, pa izaberite svoj Canon štampač sa liste „Dostupni štampači“.

A flat lay image of a hand holding a smartphone, an envelope, calendar, note paper and printed pictures.
Kreirajte prilagođene otiske, čestitke i postere za školu ili kao poklon za članove porodice. Aplikaciju takođe možete da koristite za uređivanje fotografija pre otpremanja na društvene mreže.

Izbor slika

A person uses the Canon Easy-PhotoPrint Editor App.
Možete da birate slike sa raznih platformi za čuvanje, uključujući društvene mreže, odnosno iz galerije kamere na smartfonu.

Kada je u pitanju izbor slika sa kojima želite da radite, aplikacija Canon Easy-PhotoPrint Editor nudi mnoštvo opcija. Slike i dokumente možete da birate direktno sa uređaja (kliknite na „Pregledaj“) ili sa raznih popularnih spoljnih usluga informatičkog oblaka i društvenih mreža, uključujući image.canon, Dropbox, Facebook, Google Drive, Instagram i OneDrive. Ova korisna konfiguracija znatno štedi vreme ako imate više slika sačuvanih na različitim platformama.

Ako ste počeli da radite na šablonu i želite kasnije da mu se vratite, samo pritisnite „Sačuvaj“ i biće dodat na karticu „Vaše stavke“ na početnom ekranu. Radi brzog i lakog pristupa, takođe možete da dodate omiljene šablone u meni „Omiljeni“, tako što ćete kliknuti na simbol zvezde. Alatka za filtriranje šablona (dostupna za svaku postavku u glavnom meniju) takođe znatno štedi vreme i omogućava vam da birate šablone na osnovu mnoštva kategorija, uključujući veličinu papira i broj slika.

Prilagođavanje slika

A flat lay image of a PIXMA printer, printing out holiday pictures, surrounded by other printed pictures.
Zahvaljujući aplikaciji Canon Easy-PhotoPrint Editor, možete da prilagođavate slike i da pravite personalizovane čestitke za praznike i proslave.

Canon Easy-PhotoPrint Editor je intuitivna i jednostavna aplikacija za korišćenje i svideće se svima koji uživaju u kreativnom procesu, bili mladi ili stari. Dostupne su razne opcije za štampanje i prilagođavanje fotografija, a sve ih je moguće izabrati sa početnog ekrana.

Za brz i lak način štampanja pojedinačnih slika, izaberite „Fotografije“. Zatim imate opciju da isečete sliku ili da dodate elegantni efekat filtera. Ako želite dodatno da prilagodite slike, preporučujemo da izaberete „Photo Layout“, pošto vam to omogućava da dodajete specijalne efekte, poput menjanja boje pozadine, uključujući tekst, dodavanje okvira i korišćenje kreativne alatke „Pečati“ (te opcije su takođe dostupne za mnoge druge šablone). Alatka „Pečati“ obuhvata razne grafičke ikone, poput strelica, balončića za govor, životinja, brojeva i simbola, pa možete da dodajete jedinstvena, umetnička rešenja svakoj foto-montaži.

Kreiranje kolaža

Aplikacija Canon Easy-PhotoPrint Editor napravljena je za celu porodicu – a opcija Kolaž vam omogućava da sakupite uspomene sa specijalnog događaja u obliku jedinstvenog kolaža, u kojem možete da uživate sami ili da ga poklonite.

Možete da birate dizajnerska rešenja za ukrasni papir na kojem može da se štampa i da ih prilagođavate dekorativnim pečatima, tekstom i slikama, za prilagođenu završnu obradu. Ako koristite šablon za višestruko lepljenje, obavezno opozovite izbor u polju „Dodaj istu sliku u sve okvire“ ako želite različite slike. Imajte na umu da nalepnice možete da prilagodite pomoću okvira, pečata, teksta i boja pozadine, da biste dobili jedinstvenu završnu obradu.

Poslovna i lična administracija

A fridge with pictures, posters, notes and magnets stuck to it.
Možete da kreirate i da štampate postere od omiljenih fotografija – dostupan je veliki izbor dizajnerskih rešenja u skladu sa događajem ili poslovnom aktivnošću.

Canon Easy-PhotoPrint Editor ne služi samo za porodične fotografije i zabavne foto-projekte, već možete da je koristite i za poslovnu i ličnu administraciju. Na primer, postoje predlošci za postere, uključujući prodajna i bezbednosna dizajnerska rešenja, koje možete da prilagođavate svojim poslovnim potrebama. Tu je i opcija za štampanje fotografija za dokumenta, dizajniranje vizitkarti ili pravljenje kalendara pomoću šablona za 1, 6 ili 12 meseci.

Zahvaljujući tehnologiji smartfona i inventivnim aplikacijama, kao što je Canon Easy-PhotoPrint Editor, štampanje slika može da bude zabavan i kreativan proces. U pitanju je odlična alatka za svakodnevno korišćenje, bez obzira na to da li se koristi u poslovne ili lične svrhe. Uz Canon PIXMA štampač, ovaj metod štampanja ne samo da će vam uštedeti vreme, već vam i omogućiti da specijalne digitalne trenutke pretvorite u sjajne proizvode u kojima svi mogu da uživaju.

Napisala Kler Gilo

Srodni članci
The ink levels showing on a setting bar of a Canon printer.

SAVETI ZA ŠTAMPANJE

Najčešća pitanja u vezi sa štampačem, mastilom i papirom

Canon stručnjak Suhaib Hussain daje odgovore na najčešća pitanja o tehnologiji štampača, mastilu i papiru.

Slični proizvodi

Slični proizvodi

Slični proizvodi

Srodni članci

Get Inspired predstavlja ključni izvor korisnih fotografskih saveta, vodiča za kupovinu i informativnih intervjua – sve što vam je potrebno da biste pronašli najbolji fotoaparat ili najbolji štampač i pretvorili sledeću kreativnu ideju u stvarnost.

Povratak na sve savete i tehnike