KREATIVNO ŠTAMPANJE

Ideje za rukotvorine za sva godišnja doba

Neka vaša kreativnost teče tokom cele godine uz SELPHY Square QX10 vašim QX10 i ova uputstva koje pruža influenser za rukotvorine Jesus Sauvage.
Four images printed on SELPHY Square QX10 laying on the patterned surface.

SELPHY Square QX10 daje kvadratne otiske visokog kvaliteta, idealne za fotografije sa smartfona – može i da vam pomogne da pravite originalne kreacije.

Bez obzira da li je Uskrs, letnji praznici, Noć veštica ili Božić, zadivite voljene osobe dekoracijama i odštampajte fotografije koje vam najviše znače.

Kreativni influenser @JesusSauvage je sastavio neke savete koji će vam pomoći da oduševite porodicu i prijatelje. U samo nekoliko jednostavnih koraka, ova uputstva će vam pomoći da kreirate dekoracije i poklone koji će sigurno impresionirati.

Otvorite galeriju fotografija, pokrenite štampač za smartfon SELPHY Square QX10, napunite ga kvadratnim samolepljivim papirom i pronađite inspiraciju!

 1. Pošaljite sopstvene razglednice sa odmora
 2. Prisetite se omiljenih trenutaka
 3. Igrajte maškare
 4. Ručno napravite Božićne dekoracije
 5. Napravite uskršnji lov na blago
 6. Poklonite personalizovani buket

1. Pošaljite sopstvene razglednice sa odmora

Praznici stižu. Nemojte samo da prikupljate uspomene u galeriji fotografija, delite putovanja sa voljenim osobama i pošaljite im poruku sa ličnim pečatom. Ovu ideju možete da iskoristite i za venčanje, zahvalnice ili objave rođenja. Influenser @JesusSauvage pokazuje kako da sami napravite jedinstvene i kreativne razglednice:

 1. Odštampajte fotografije pomoću štampača SELPHY Square QX10. Personalizujte ih dodavanjem teksta i okvira u aplikaciji SELPHY Photo Layout da biste ih učinili još posebnijim.
 2. Savijte list kvadratnog papira u oblik koverte. Dodajte adresu i pečat.
 3. Napunite kovertu lišćem, lokalnim cvećem ili drugim predmetima koji vas podsećaju na odmor ili proslavu, a zatim dodajte fotografije.
 4. Zapečatite kovertu pomoću jedne od odštampanih fotografija – imajte na umu da ima lepljivu zadnju stranu, pa to možete da obavite lako i bez nereda.

Ubacite u poštansko sanduče da biste porodici i prijateljima poslali malo „sunca“!

2. Prisetite se omiljenih trenutaka

Uspomene znače mnogo više kada se odštampaju. Na najbolji način iskoristite dane provedene u zatvorenom na kraju godine i iskoristite priliku da kreirate foto-album pun avantura. @JesusSauvage koristi SELPHY Square QX10 za čuvanje omiljenih fotografija iz protekle godine u visokom kvalitetu. Pratite njeno uputstvo i prepustite se uspomenama:

 1. Odštampajte fotografije pomoću štampača SELPHY Square QX10 i dodajte kreativni obrt pomoću aplikacije SELPHY Photo Layout.
 2. Isecite list paus papira da biste pokrili i odvojili svaku fotografiju.
 3. Pokrijte gornju fotografiju na gomili i napišite naslov foto-albuma na prednjoj strani.
 4. Izbušite rupu u gornjem uglu gomile i spojite fotografije pomoću prstena za povezivanje.

Ne dozvolite da vas kišni dan rastuži!

3. Igrajte maškare

Od kostima do dekoracije, Noć veštica je vreme u godini kada treba da oslobodite svoj kreativni duh. Sami napravite dekoracije za Noć veštica i podelite svoju kreativnost sa porodicom i prijateljima. @JesusSauvage nam pokazuje kako da kreiramo personalizovanu girlandu za Noć veštica:

 1. Izaberite fotografije voljenih osoba, prebacite ih u crno-belo u aplikaciji i odštampajte ih pomoću štampača SELPHY Square QX10.
 2. Koristeći crni papir i papir u boji, isecite neke tematske oblike za Noć veštica (kao što su slepi miševi i šeširi za veštice). Za inspiraciju koristite aplikaciju Creative Park.
 3. Zalepite oblike na fotografije prijatelja i članova porodice kako biste kreirali zabavne dekoracije.
 4. Probušite rupu u gornjim uglovima fotografija i provucite traku kroz njih da biste kreirali smešnu girlandu.
Želimo vam sablasnu Noć veštica!

4. Sami napravite božićnu dekoraciju

Nema ništa bolje od porodične aktivnosti za početak Božićne sezone. @JesusSauvage vam pokazuje kako da kreirate nezaboravne dekoracije za Božićnu jelku pomoću štampača SELPHY Square QX10:

 1. Izaberite omiljene fotografije i odštampajte ih pomoću štampača SELPHY Square QX10.
 2. Isecite kvadrate od papira u boji, malo veće od fotografija, zatim ih umotajte pomoću dve trake u kontrastnoj boji i zalepite ih na sredinu kvadrata.
 3. Skinite poleđinu samolepljivog foto-papira i zalepite fotografiju na sredinu, preko traka.
 4. Probušite rupu u jednom od gornjih uglova, napravite omču pomoću strune, provucite je kroz otvor i vežite je.
 5. Isecite veliki komad trake i vežite ga u mašnu, pa ga zalepite pod uglom tako što ćete prekriti otvor/vešalicu.
 6. Uvrnite i zalepite oba kraja trake na zadnju stranu lista da biste kreirali lep efekat okvira.
 7. Dodajte zlatne perle ili druge elemente završne obrade da biste rezultat učinili zaista posebnim. Okačite ih na božićnu jelku ili venac.
Srećan Božić!

5. Napravite lov na uskršnje blago

Kreiranje jedinstvenog uskršnjeg doživljaja nikada nije bilo lakše; oživite uspomene iz detinjstva tako što ćete organizovati lov na uskršnja jaja za mališane.

Ukrasite jaja i napravite četiri scene na osnovu izabrane teme koje vode do blaga; pratite video uputstvo koje prikazuje gusarsku temu i pogledajte postupni vodič u nastavku:

 1. Ukrasite jaja (možete da upotrebite Creative Park za ideje koje odgovaraju vašoj temi) i sakrijte ih u bašti ili lokalnom parku neposredno pre lova.
 2. Napravite fotografiju svakog mesta sa blagom.
 3. Odštampajte fotografije pomoću štampača SELPHY Square QX10.
 4. Nacrtajte mapu na papiru formata A4 i zalepite odštampane fotografije na kojima su prikazana mesto sa blagom.
Deca će to obožavati!

6. Poklonite personalizovani buket

Buketi su savršen dodatak ručno pravljenim dečijim poklonima, bez obzira da li su za Dan majki, posetu baki i deki ili rođendansku zabavu. Influenser za rukotvorine @JesusSauvage nam pokazuje kako da ih učinimo ličnijim za samo nekoliko minuta:

 1. Napravite držače fotografija tako što ćete iseći žicu i jedan kraj saviti u omču. Pobrinite se da bude iste dužine kao cveće u buketu.
 2. Odštampajte omiljene porodične fotografije sa smartfona pomoću štampača SELPHY Square QX10 i aplikacije SELPHY Photo Layout.
 3. Stavite fotografije između omči od žice i dodajte ih u buket.
 4. Da biste bili sigurni da se buket neće raspasti, odštampajte drugu fotografiju i zalepite je na papir ili foliju koja drži cveće. Čak možete i da dodate personalizovanu poruku u aplikaciji!
Iznenadite voljenu osobu specijalnim poklonom.

Ostanite inspirisani cele godine i omogućite da vaša kreativnost teče uz SELPHY Square QX10 i ova uputstva koje pruža influenser za rukotvorine Jesus Sauvage.


Napisali: Jesus Sauvage, Bouchra Ghermoul, Claire Kaleta.

Srodni proizvodi

Srodni članci

 • KREATIVNO ŠTAMPANJE

  Ideje za štampanje za Noć veštica

  Sezonske ideje za zabavne i sablasne ukrase, kostime, poslastice i još toga.

 • ŠTAMPANJE I RUKOTVORINE

  Prepustite se prazničnom raspoloženju uz foto-dekoracije

  U drugom projektu SELPHY zanatskog kluba, Dujgu Turgut Gokpinar deli svoje iskustvo korišćenja štampača Canon SELPHY Square QX10.

 • ŠTAMPANJE I RUKOTVORINE

  Pravljenje kutije iznenađenja

  Lini Trin deli svoju papirnu kutiju iznenađenja napravljenu pomoću štampača Canon SELPHY CP1500.

 • KREATIVNO ŠTAMPANJE

  Zimski izazov u pravljenju rukotvorina od papira

  Od ukrasa za vrh novogodišnje jelke do snežnih pahulja i kugli – napravite prazničnu dekoraciju od papira pomoću štampača PIXMA i aplikacije Creative Park.