Izlazna slika – EOS-1D X Mark II

Munjevito brzo upravljanje slikama

Maksimalno produžite vreme snimanja. Maksimalno skratite sve ostalo.

eos-1d-x

Ugrađeni GPS

EOS-1D X Mark II pruža ugrađenu mogućnost povezivanja sa GPS (SAD), GLONASS (Rusija) i Quasi-Zenith Satellite Michibiki (Japan) satelitima za globalno pozicioniranje radi poboljšane GPS preciznosti i brzog pronalaženja signala1. Fotoaparat dodaje informacije za geografsko označavanje (geografska dužina, geografska širina, nadmorska visina i koordinisano univerzalno vreme (UTC)) u metapodatke slika, što je korisno za agencije i fotografe kojima je potrebno da automatski identifikuju vreme i mesto snimanja.

GPS sistem će takođe automatski podesiti vreme na satu fotoaparata na osnovu podataka sa satelita, dok funkcija evidencije omogućava korisniku da prati korake sa fotoaparatom koje može da doda u sisteme za mapiranje. GPS informacije takođe je moguće zabeležiti za video zapise na početku snimanja.

1 GP-E1 i GP-E2 kompanije Canon, kao i GPS uređaji nezavisnih proizvođača sa podrškom za Bluetooth nisu kompatibilni.

eos-1d-x

Isecanje i slanje

Funkcija isecanja i menjanja veličine tokom reprodukcije dodatno proširuje opseg mogućnosti modela EOS-1D X Mark II. Ove dve funkcije dodate su kao odgovor na zahteve za mogućnošću menjanja kompozicije nakon snimanja i lakog menjanja veličine slika radi trenutnog deljenja. Fotografi mogu da isecaju slike na format za objavljivanje i da ih brzo šalju urednicima i foto-redakcijama.

eos-1d-x

WFT-E8 sa podrškom za standard IEEE 802.11ac

Pružite modelu EOS-1D X Mark II širi asortiman opcija za povezivanje pomoću odašiljača za bežični prenos podataka WFT-E8. Brzi bežični LAN prenos, opcija poboljšanog FTPS prenosa i mogućnosti daljinskog snimanja čine WFT-E8 obaveznom dodatnom opremom za EOS-1D X Mark II.

Prebacujte podatke sa udaljenosti do 150 m uz veliku brzinu zahvaljujući podršci za standard IEEE 802.11ac (opseg od 5 GHz) koji podržava približno 2,5x bržu komunikaciju u odnosu na IEEE 802.11n. Upravljajte postavkama fotoaparata poput fokusa, brzine zatvarača, prikaza uživo i reprodukcije tokom daljinskog snimanja pomoću opcije WFT server ili aplikacije Canon Camera Connect.

Broj postavki za mrežnu vezu koje je moguće sačuvati u modelu EOS-1D X Mark II povećan je sa 5 (kod modela EOS-1D X) na 20, dok je broj koji je moguće sačuvati na memorijsku karticu i dalje 10.

Saznajte više

eos-1d-x
eos-1d-x

Brzo povezivanje

SuperSpeed USB 3.0 priključak omogućava brzo prebacivanje slika na računar. EOS-1D X Mark II, kao i EOS-1D X, fotografima takođe pruža mogućnost prebacivanja slika preko mreže putem ugrađene Ethernet priključnice ili putem opcionog odašiljača za bežični prenos podataka WFT-E8/WFT-E6.

Aplikacija Camera Connect kompanije Canon

Aplikacija Camera Connect kompanije Canon omogućava vam da, pomoću uređaja WFT-E8 ili WFT-E6, povežete EOS-1D X Mark II sa smartfonom ili tabletom (iOS ili Android) radi daljinskog snimanja, pregledanja, ocenjivanja, prebacivanja i deljenja slika kada fotoaparat ne možete da držite u ruci, npr. iza gola na fudbalskoj utakmici, radi trenutnog slanja foto-redakcijama ili upotrebe na društvenim mrežama. Camera Connect vam takođe omogućava da snimate i prebacujete datoteke MP4 video zapisa snimljene pomoću modela EOS-1D X Mark II.

Connect-App