ČLANAK

Canon EOS-1D X Mark III: Povežite se

Canon EOS-1D X Mark III

Brzo i lako se povežite, bez obzira na to da li koristite mrežu pored terena na sportskom stadionu ili punite priču sa smartfona sa drugog kraja sveta. Canon EOS-1D X Mark III vam omogućava da lakše nego ikada pre prebacite slike tamo gde želite – pre konkurencije.

Bežično umrežavanje

Canon EOS-1D X Mark III ima ugrađen Wi-Fi, što je idealno za komunikaciju sa pametnim uređajima i računarima, u studiju ili na lokaciji.

Smartfone i tablete sa instaliranim aplikacijama Camera Connect i Digital Photo Professional Express* možete da koristite za pregledanje, uređivanje, doterivanje i prebacivanje fotografija kada ste u pokretu. Takođe možete da ih koristite kao sofisticirani daljinski upravljač za fotoaparat koji vam omogućava da kadrirate na ekranu uređaja, menjate postavke fotoaparata i snimate fotografije i video. PC i Mac računari sa instaliranim softverom EOS Utility takođe mogu da se koriste za te zadatke.

Kada vam je potrebna jača bežična veza, opcioni bežični adapter WFT-E9 daje proširen domet i veću pouzdanost na „digitalno preopterećenim“ mestima poput fudbalskih stadiona. Podržava standard MIMO 802.11ac, koji koristi opsege od 5 GHz i 2,4 GHz za komunikaciju na razdaljinama do 150 metara, a omogućava i povezivanje sa bezbednim SFTP serverima.

* Zahteva da pametni uređaj ima Bluetooth verziju 4.0 (ili noviju). Takođe zahteva da pametni uređaj koristi operativni sistem iOS 11.4 (ili noviji) ili Android 5.0 (ili noviji)

Prikaz statusa FTP prenosa

Ovaj prikaz, koji su tražili fotoreporteri i sportski fotografi za slanje slika preko FTP-a, pokazuje koliko dugo će trajati slanje slika. To fotografima omogućava da donose informisane odluke u vezi sa tim da li da ostanu na trenutnoj lokaciji i završe prenos ili da potraže bržu vezu na drugom mestu.

Ethernet veze

Na velikim sportskim događajima širom sveta, fotografima je dostupna žična Ethernet veza pored terena ili staze kako bi mogli da šalu slike novinskim agencijama dok snimaju. Zbog toga smo Canon EOS-1D X Mark III opremili munjevito brzim gigabitnim Ethernet priključkom koji omogućava dvostruko brže prebacivanje podataka nego na modelu 1D X mark II.

Postavke za povezivanje sada su grupisane na odvojenoj kartici u meniju. Sada možete da sačuvate do 20 veza radi trenutnog naknadnog pristupa, uz odvojeno čuvanje podataka za pristup mreži i FTP serveru radi skraćivanja vremena koje je potrebno za podešavanje na novoj lokaciji. Agencije čak mogu fotografima elektronskim putem da šalju postavke za povezivanje, koje na fotoaparat mogu da se prebace pomoću memorijske kartice.

Ethernet veza sada podržava bezbedne SFTP protokole, koji sprečavaju presretanje slika.

Canon EOS-1D X Mark III


< Nazad na pregled modela Canon EOS-1D X Mark III

Srodni članci