Canon PowerShot ZOOM

Canon PowerShot ZOOM u poređenju sa…

… smartfonima, kompaktnim fotoaparatima i dvogledima.
CANON POWERSHOT ZOOM

PowerShot ZOOM predstavlja potpuno novu vrstu fotoaparata kompanije Canon, sa snažnim telefoto objektivom u sićušnom telu, pa vi dobijate nove načine da značajno približite omiljene subjekte i da zabeležite više detalja nego pomoću mnogih smartfona.

Uz koračni zum od 100 mm, 400 mm i 800 mm¹ u telu koje nije veće od računarskog miša, PowerShot ZOOM pruža jedinstven doživljaj snimanja. Džepnih je dimenzija i ugodnije leži u ruci od smartfona, ali omogućava snimanje bogatih, detaljnih slika i Full HD filmova sa udaljenim subjektima. Uz odličnu Wi-Fi i Bluetooth vezu, praktično USB-C punjenje, snažnu stabilizaciju slike i impresivno uzastopno snimanje brzinom od 10 kadrova u sekundi, savršen je za snimanje porodične zabave, sportskih događaja i divljih životinja u bašti uz „potpuno automatski“ rad bez muke.

Slike snimljene pomoću fotoaparata PowerShot ZOOM

Slike snimljene pomoću fotoaparata PowerShot ZOOM

Slike snimljene pomoću fotoaparata PowerShot ZOOM

Prava snaga telefoto objektiva u sićušnom džepnom telu

PowerShot ZOOM je više poput džepnog teleskopa koji snima fotografije i Full HD video pomoću koračnog zuma koji čine dve optičke žižne daljine – 100 mm ili 400 mm – uz digitalni konvertor od 2x koji produžava do 800 mm. Trenutna promena postavke zuma obavlja se trenutno pomoću jednog prekidača u realnom vremenu, pa možete da približavate udaljene predmete bez potrebe da skidate oko sa izuzetno jasnog tražila koje je upotrebljivije po snažnom dnevnom svetlu zato što nema odbleska na ekranu, za razliku od telefona.

Zato ostavite telefon u džepu sledeći put kada budete želeli da zabeležite udaljeni trenutak. Smartfoni, iako mogu da daju odlične rezultate na manjim razdaljinama, često prave kompromise kada je u pitanju snimanje slika na većim razdaljinama. Neki smartfoni mogu da reklamiraju mogućnosti snimanja sa snažnim zumom, ali usled male debljine za snimanje slika i video zapisa na većim razdaljinama koriste kombinaciju alternativnih tehnologija, kao što su digitalni zum, hibridni zum i savijeni optički dizajn. To znači da je stabilizacija slike ograničena i da uglavnom ne daje kvalitet slike koji je inače moguće dobiti pomoću namenskog fotoaparata sa originalnim Canon objektivom.

PowerShot Zoom možete udobno da koristite i jednom rukom. Nema potrebe da odlučujete koju aplikaciju za snimanje ćete koristiti na smartfonu, kao ni da koristite nezgodno zumiranje pomoću dva prsta prilikom kadriranja, čime rizikujete da potpuno propustite trenutak; PowerShot ZOOM vas rešava svih tih muka i reaguje u treptaju oka kako biste zabeležili svaki teško uhvatljivi trenutak.

Baš kao što držite smartfon u džepu, PowerShot ZOOM možete da držite na istom mestu zato što je lagan i mali, pa vas neće sputavati poput standardnog fotoaparata. A kada ga izvadite, držite ga na ručnom zglobu pomoću priložene trake za praktično držanje. Kada budete spremni da delite, lako ga povežite sa aplikacijom Canon Connect.

CANON POWERSHOT ZOOM

Slike se preuzimaju pomoću aplikacije Canon Camera Connect na kompatibilnom smartfonu, za veću fleksibilnost kada je u pitanju deljenje slika na društvenim mrežama.

Manja, lakša i jednostavnija alternativa kompaktnom zum fotoaparatu

Putni zum fotoaparati pružaju veoma snažan telefoto doseg i zaista odličan kvalitet slike, ali njihove veće dimenzije i težina znače da nisu uvek praktični – mnogi od njih ne staju u džep. Kada ste u šetnji i ne želite da nosite nepotrebnu opremu sa sobom ili vam je potrebno nešto što je prelepo diskretno, ali vas približava trenutku, PowerShot ZOOM predstavlja savršeno rešenje zato što je brz i omogućava trenutno zumiranje kako biste lako zabeležili udaljene subjekte i detalje. Samo ga uključite, kadrirajte i snimajte zahvaljujući intuitivnim menijima i jednostavnom rasporedu dugmadi.

CANON POWERSHOT ZOOM

Brzina je ono po čemu se PowerShot ZOOM zaista ističe. Zbog toga što je potpuno automatski, možete samo da uperite i da snimate bez brige o najboljim postavkama. Moćni DIGIC 8 procesor u ovom fotoaparatu razmišlja umesto vas, pa vi slobodno možete da uživate u trenutku i da snimate izuzetno detaljne slike i Full HD filmove pomoću CMOS senzora od 12 MP. A zahvaljujući brzini uzastopnog snimanja od 10 kadrova u sekundi, izvanredan je za snimanje životinja ili dece koja se igraju bez ometanja, u parku ili kod kuće.

Snažan je poput dvogleda, ali mnogo svestraniji

Iako ste možda razmišljali da kupite neki od zadivljujućih dvogleda kompanije Canon sa stabilizacijom slike, PowerShot ZOOM pruža uporediv telefoto doseg, uz mogućnosti snimanja fotografija i Full HD videa, kao i dodatne odlične funkcije koji ga čine nezamenljivim saputnikom za avanture na otvorenom. Na primer, možete da uspostavite vezu sa telefonom da biste geografski označavali slike koje ste snimili na avanturi u prirodi, pa čak i delili prikaz uživo kako bi drugi mogli da vide ono što i vi, dok vi ostajete usredsređeni na snimanje bogatih, detaljnih slika. Pored toga, takođe možete da delite uspomene na licu mesta. Savršen je za sportske dane u školi, opušteno posmatranje divljih životinja i snimanje teško uhvatljivih trenutaka sa pticama i divljim životinjama u bašti – ovaj fotoaparat može da se pohvali brzinom i malom težinom, uz tri različita stepena uvećanja koja možete trenutno da izaberete i veoma kratko vreme pokretanja, pa bukvalno možete da ga uzmete i počnete da snimate kad god vam zatreba.

PowerShot ZOOM
Muškarac uspostavlja vezu i deli slike snimljene pomoću Canon PowerShot ZOOM sa mobilnim uređajem

Zaključak

Kao što ste shvatili, PowerShot ZOOM može da postigne viši kvalitet sa razdaljine od većine smartfona, kao i da snima ono što posmatrate, za razliku od dvogleda. Povezuje se sa telefonom i približava vas subjektu na nove i uzbudljive načine, što vam omogućava da istovremeno doživite trenutak i da ga zabeležite. Zahvaljujući intuitivnim funkcijama i trenutnom pokretanju, u pitanju je savršen džepni teleskop koji vam je uvek nadohvat ruke.

Pregled prednosti

• Zum u 3 koraka sa odličnim optičkim uvećanjem2 omogućava vam da zabeležite trenutke čak i sa nekoliko stotina metara.
• Snimajte Full HD ili pravite fotografije od 12 MP da biste dobili odlične rezultate zahvaljujući optičkom stabilizatoru slike u 4 ose, uz manje zamaranje oka sa optičkom stabilizacijom i tražilom od 2,36 MP.
• Snimajte divlje životinje na dinamične načine zahvaljujući uzastopnom snimanju od 10 kadrova u sekundi, kao što je fotografisanje ptica radi prikazivanja krila u letu.
• Uz male dimenzije, USB-C punjenje3 i izdašno vreme rada, idealan je za držanje u džepu ili na ručnom zglobu, za trenutke sa porodicom ili u prirodi koje ne smete da propustite.
• Uz potpuno automatsku kontrolu, ovaj fotoaparat vam proširuje vidike sa prelepom jednostavnošću. Jasan prikaz i svetlom tražilu i lako menjanje osnovnih postavki u jednostavnom meniju.
• Delite prikaz uživo sa fotoaparata i čuvajte uspomene pomoću aplikacije Canon Camera Connect. Uspostavite Wi-Fi vezu i geografski označavajte slike pomoću Bluetooth®4 veze sa smartfonom.

Slični proizvodi

  1. Navedene žižne daljine su 35 mm ekvivalenti.
  2. Uvećanje je 1,2x / 4,8x / 9,6x na 100 / 400 / 800 mm, tim redosledom, ovde navedene žižne daljine su 35 mm ekvivalenti, a 800 mm je 2x digitalni zum optičke žižne daljine 400 mm
  3. Punjač se ne isporučuje sa fotoaparatom. Minimalni zahtev za punjenje je izvor napajanja sa USB PD podrškom koji pruža najmanje 5 V, 1,5 A sa USB-C izlazom i pomoću priloženog USB-C na USB-C kabla. Kada snimate video ili fotografije, fotoaparat se samo napaja, bez punjenja interne baterije. Vreme punjenja sa Canon PD-E1 je približno 1 sat 50 min.
  4. Opremljen je Bluetooth® tehnologijom male potrošnje energije. Bluetooth® slovna oznaka i logotipi su zaštićeni trgovački znakovi u vlasništvu kompanije Bluetooth SIG, Inc. i svako korišćenje tih znakova od strane kompanije Canon Europe Ltd. obavlja se pod licencom. Drugi trgovački znakovi i trgovačke oznake vlasništvo su odgovarajućih kompanija. Wi-Fi® j registrovani zaštićeni trgovački znak kompanije Wi-Fi Alliance.
    Bluetooth® slovna oznaka i logotipi su registrovani zaštićeni trgovački znakovi u vlasništvu kompanije Bluetooth SIG, Inc. i svako korišćenje tih znakova od strane kompanije Canon Inc. obavlja se pod licencom. Drugi trgovački znakovi i trgovačke oznake vlasništvo su odgovarajućih kompanija.