Profil kompanije Canon Europe

Canon Europe je regionalna prodajna i marketinška organizacija kompanije Canon Inc. koja je zastupljena u 116 zemalja i zapošljava 19.000 ljudi širom Evrope, Bliskog istoka i Afrike (EMEA). Osnovana je 1937. sa specifičnim ciljem pravljenja potrošačkih fotoaparata najboljeg kvaliteta; neiscrpna strast kompanije Canon prema snazi slike dovela je do širenja tehnologije na mnoga druga tržišta i zauzimanja globalne liderske pozicije na polju potrošačkih i poslovnih rešenja za snimanje slike.

Njena rešenja obuhvataju proizvode, od digitalnih kompaktnih i SLR fotoaparata, preko objektiva za emitovanje i prenosivih rendgenskih mašina, do višefunkcionalnih i štampača u proizvodnji. Sve to uz podršku u vidu asortimana usluga dodate vrednosti.


Kompanija Canon značajno ulaže u istraživanje i razvoj kako bi ponudila najbogatije i najinovativnije proizvode i usluge radi zadovoljavanja kreativnih potreba klijenata. Od fotografa amatera do profesionalnih štamparija, Canon svakom klijentu omogućava da ostvari strast prema slici.

Korporativna filozofija kompanije Canon je Kyosei – „zajednički život i rad za opšte dobro“. U regionu EMEA, Canon Europe teži održivom rastu poslovanja, uz usredsređenost na smanjivanje sopstvenog uticaja na životnu sredinu i pružanje podrške klijentima kako bi i oni smanjili taj uticaj pomoću proizvoda, rešenja i usluga kompanije Canon. Kompanija Canon dobila je globalni sertifikat ISO 14001, koji ukazuje na vrhunski standard u vezi sa odnosom prema životnoj sredini.