KREATIVNO ŠTAMPANJE

Ulepšajte dom ukrasima koji se lako prave

Postupni vodič za štampanje i sklapanje sopstvenih ukrasa za dom pomoću štampača Canon PIXMA G6040.
Štampač Canon PIXMA G6040 i Canon magnetni foto-papir na stolu, pored rukotvorina od papira, u koje spadaju ukras za vrtešku u obliku dinosaurusa, glava jednoroga i nalepnice sa mačkama.

Dom je tamo gde je srce – i mesto u kojem mnogi od nas provode sve više vremena. Kako vreme postaje hladnije i noći postaju duže, počinjemo da razmišljamo o stvaranju udobnog utočišta ispunjenog ličnim detaljima. Možete da počnete da obilazite prodavnice da biste kupili luckaste ornamente ili neobične ukrase kako biste u uređenje doma uneli lične detalje – ali zašto se ne biste oprobali u pravljenju sopstvenih?

Zahvaljujući ogromnom asortimanu šablona koji su dostupni u aplikaciji Creative Park i na Creative Park veb stranici, kao i pametnoj tehnologiji koju koriste bežični PIXMA štampači kompanije Canon, možete sami da pravite ekonomične ukrase za dom. Za ovo uputstvo smo koristili štampač Canon PIXMA G6040. U pitanju je popularan izbor za kućnu kancelariju, ali takođe može da se koristi kao centrala za štampanje za celu porodicu i idealan je za kreiranje kvalitetnih šablona za projekte pravljenja rukotvorina od papira.

Creative Park aplikacija i veb stranica pružaju asortiman praktičnih i primamljivih ukrasa za svaku prostoriju u kući. Zašto ne biste sami odštampali i sklopili ram za slike, odnosno napravili vazu ili kutiju za sitnice za praznu policu ili sims? Možete da ulepšate dečiju sobu pomoću 3D glave jednoroga, šarene vrteške sa donosaurusima ili da odštampate grafikon rasta sa životinjama kako biste pratili njihovu visinu – dostupno je mnoštvo zabavnih opcija koje vam omogućavaju da pokažete kreativnost.

Zidna skulptura od papira u obliku jednoroga u dečijoj sobi.

Štampanje i pravljenje rukotvorina predstavlja odličan način za oživljavanje doma pomoću predmeta koje volite.

1. Istražite dizajnerska rešenja

Štampač PIXMA G6040 i magnetni foto-papir pored table za sečenje, sa šablonima za vrtešku sa dinosaurusima od papira.

Asortiman šablona u aplikaciji Creative Park trebalo bi da vam pruži sasvim dovoljno inspiracije.

Creative Park obiluje idejama za ukrašavanje doma, ili možete da preuzmete jednostavnu za korišćenje aplikaciju Creative Park sa portala App Store ili Google Play. Treba vam samo Canon ID i podržani Canon štampač.

Šabloni u aplikaciji su sortirani u kategorije, a intuitivni dizajn olakšava pronalaženje odeljka kojeg tražite. Opcija „Room décor“ (Ukrašavanje doma) pod „Category“ (Kategorija) uključuje biljke, viseće ukrase, nalepnice za zid, banere i vrteške. Na veb stranici Creative Park dostupan je odeljak „Home and Living“ (Kuća i život) sa kategorijama koje uključuju „Plants“ (Biljke), „Ornaments/Accessories“ (Ukrasi/dodaci) i „Hanging decoration“ (Viseći ukrasi). Možete i da isprobate alatku „Search“ (Pretraga) da biste pronašli ono što tražite.

2. Preuzmite šablon

Muškarac koristi telefon za bežično štampanje na štampaču PIXMA G6040.

Kada povežete aplikaciju Creative Park sa Canon PIXMA štampačem, možete da izaberete dizajnersko rešenje i da ga odštampate sa telefona.

Kada pronađete šablon koji vam se sviđa, možete da kliknete na zvezdicu da biste ga sačuvali u meniju „Favourites“ (Omiljeno) ili da kliknete na karticu „Edit“ (Uređivanje) da biste ga preuzeli. Tokom procesa preuzimanja od vas će se takođe tražiti da izaberete veličinu papira. Čuvajte projekte kako budete radili na njima (sačuvane stavke se nalaze u meniju „Your Items“ (Vaše stavke)).

Svaki šablon dolazi sa jasnim uputstvima koja možete da pratite na ekranu ili da ih odštampate na listu običnog papira.

3. Izaberite papir

Muškarac ubacuje papir u štampač Canon PIXMA G6040 na radnoj površini u kuhinji.

Visokokvalitetni i izdržljivi mat foto-papir ili dvostrani mat papir idealan je za projekte pravljenja rukotvorina. Često je za šablone potrebno više od jednog lista – naročito za one složenije. Zadnje ležište štampača Canon PIXMA G6040 omogućava ubacivanje medija za rukotvorine.

Pogledajte opciju „Recommendations by paper type“ (Preporuke po tipu papira) na kartici „Category“ (Kategorija) u aplikaciji Creative Park da biste videli šta je u ponudi.

4. Proverite nivoe mastila i odštampajte

Dopunjivi kartridž sa mastilom na štampaču Canon PIXMA G6040.

Bočice koje su lake za rukovanje olakšavaju dopunjavanje kartridža sa mastilom na MegaTank Canon PIXMA G6040.

Ako prvi put koristite štampač, potrebno je da proverite da li ima mastila. Sistem MegaTank kompanije Canon, koji je prisutan na svim PIXMA štampačima iz serije G, osmišljen je tako da pruža impresivno visok učinak, uz malu cenu po stranici, što znači da možete do mile volje da pokazujete kreativnost bez brige da će vam nestati mastila. Integrisani kartridž sa mastilom okrenut ka napred olakšava praćenje nivoa mastila. Da biste dopunili kartridž, samo otvorite poklopac sa prednje strane štampača i ubacite odgovarajuću bocu sa mastilom u otvor – automatski će se zaustaviti kada se napuni. Kartridže možete da dopunite čim vidite da se nivoi mastila smanjuju.

Za druge tipove Canon PIXMA inkdžet štampača, umetnite odgovarajuće kartridže sa mastilom tokom procesa podešavanja.

Da biste povezali aplikaciju Creative Park sa kompatibilnim Canon PIXMA štampačem, idite u „Main Menu“ (Glavni meni) i izaberite „Add Printer“ (Dodaj štampač) u odeljku „Settings“ (Postavke). Kada proverite nivoe mastila i ubacite odgovarajući papir, spremni ste da pritisnete „Print“ (Odštampaj).

5. Isecite i presavijte radi oblikovanja

Muškarac iseca sliku narandžastog dinosaurusa za viseću vrtešku.

Ovaj dizajn u obliku dinosaurusa je odštampan u asortimanu jarkih boja. Da bi vaše kreacije dugo ostale živopisne i jasne, držite ih dalje od direktnog sunčevog svetla.

Muškarac kači noge na narandžastog dinosaurusa od papira.

Pomoću podloge za sečenje i makaza ili peroreza pažljivo isecite različite oblike, pa ih presavijte prema uputstvima.

Za ovaj deo vam je potrebna mirna ruka i malo strpljenja – naročito za složenije šablone. Trebalo bi da oštre makaze budu dovoljne za jednostavne šablone, ali se za složenije delove preporučuju podloga za sečenje i perorez. Pratite uputstva za šablon da biste bili sigurni da pravilno savijate i preklapate papir.

6. Zalepite ili sastavite

Osoba drži dinosaurusa od papira pored štampača Canon PIXMA G6040.

Neke od šablona možete jednostavno da presavijete, ali vam je za druge potreban lepak za papir.

Ako pravite ukras koji zahteva lepljenje umesto jednostavnog savijanja, treba vam snažan lepak za papir. Pre nanošenja lepka presavijte i ispeglajte ivice da biste dobili uredniji rezultat. Spajalice mogu da budu korisne za fiksiranje presavijanja dok čekate da se lepak osuši.

7. Pronađite najbolje mesto u domu

Muškarac kači vrtešku sa dinosaurusima od papira u dečijoj sobi.

Kada završite sa projektom za pravljenje rukotvorina od papira, možete da pokažete svoja dela i da ih izložite u domu.

Sada ste spremni da okačite ukrase ili da ih postavite na najbolje mesto u domu. Možete da koristite čiode da biste ukrase okačili na plafon ili da biste fiksirali laganije ukrase koji se kače na zid pomoću lepljive mase za višekratnu upotrebu. Da biste bili sigurni da će boje ostati svetle i jasne, sklonite ih sa direktnog sunčevog svetla.

Inspirisao vas je ovaj projekat? Prilike za ukrašavanje doma se ne završavaju ovde. Od čestitki i kalendara do otisaka i postera, zabavna i intuitivna aplikacija Easy-PhotoPrint Editor omogućava vam da zaista pokažete kreativnost pomoću omiljenih fotografija.

Canon PIXMA G6040

Canon PIXMA G6040 predstavlja isplativu i efikasnu opciju za štampanje. Koristi Canon MegaTank sistem za štampanje – dopunjivi kartridži sa mastilom koji se lako dopunjavaju i pružaju male troškove korišćenja. Kada koristite kvalitet štampe za fotografije, mastilo u boji u modelu PIXMA G6040 može da pruži do 2.200** fotografija visokog kvaliteta. Canon PIXMA G6040 je kompatibilan sa mnoštvom kreativnih Canon aplikacija, uključujući Creative Park, Canon PRINT i Canon Easy-PhotoPrint Editor. Takođe možete da koristite PIXMA Cloud Link da biste štampali slike sa naloga za usluge informatičkog oblaka, kao što su Google Photos, Facebook i Instagram.

Napisale Kler Gilo i Andrea Bol

* Ako vaš štampač nije podržan, pogledajte veb stranicu Creative Park.
** Učinak predstavlja procenjenu vrednost na osnovu metoda za pojedinačno testiranje kompanije Canon, uz upotrebu grafikona ISO/IEC 29103 i simulaciju uzastopnog štampanja sa zamenskim kartridžima sa mastilom nakon početnog podešavanja.

Srodni članci

 • KREATIVNO ŠTAMPANJE

  Dekoracije za sto od papira

  Pravite prelepe dekoracije za sto za sve prilike pomoću usluge Creative Park.

 • KREATIVNO ŠTAMPANJE

  Jednostavni biofilni ukrasi

  Kombinujte prirodu i dizajn kako biste u svom domu kreirali umirujuće prostore.

 • KREATIVNO ŠTAMPANJE

  Najbolji saveti za prikazivanje otisaka

  Otkrijte kako da svoj dom promenite pomoću prelepih porodičnih fotografija.

 • ŠTAMPANJE I RUKOTVORINE

  Umetničke rukotvorine od papira

  Umetnik Zek Meklaflin je pronašao inspiraciju u predlošku vodomara iz usluge Canon Creative Park.