A green cutting mat with printed stickers resting on top, with a smartphone and tablet.

SAVETI ZA ŠTAMPANJE

Transformišite telefon i druge uređaje pomoću štampe

Svi volimo svoje smartfone, tablete i laptopove, ali oni izgledaju potpuno anonimno kada ih izvadimo iz kutuje. Srećom, to brzo možete da promenite pomoću omiljenih fotografija, dizajnerskih rešenja ili šablona, u kombinaciji sa Canon foto-papirom za višestruko lepljenje RP-101 i Canon PIXMA štampačem. A zbog toga što foto-papir za višestruko lepljenje potpuno opravdava svoje ime, izgled možete da menjate kad god poželite, pa čak i da ga uklapate sa garderobom.

Kada ulepšate telefon, tablet i laptop, sigurno ćete primetiti druge stvari oko sebe kojima bi dobro došlo malo prilagođavanja. Na primer, frižider možete da transformišete pomoću omiljenih fotografija odštampanih na foto-papiru za višestruko lepljenje, a možete čak i da isprobate magnetni foto-papir MG-101, koji je savršen za mnoge metalne predmete.

Šta vam je potrebno

Pravljenje otisaka

Canon magnetni foto-papir i foto-papir za višestruko lepljenje imaju format 4 x 6 inča (10,16 x 15,24 cm), koji je savršen za štampanje fotografija, ali možete i da ga isecate da biste pravili manje nalepnice i magnete prilagođenih oblika. Ako pametno osmislite raspored, pomoću jednog lista papira možete da napravite više nalepnica ili magneta.

Evo šta je potrebno da uradite:

1. Odaberite dizajnersko rešenje

A smartphone showing Creative Park, a tablet with printed stickers on it and a green cutting mat.
Bez obzira na to da li želite da štampate sopstvene slike ili grafiku iz usluge Creative Park da biste ukrasili uređaje, mogućnosti su bezgranične.

Porodične fotografije su odlične za nalepnice, ali možete da fotografišete i stvari poput dečijih crteža, rukom napisane beleške ili predmeta poput lišća ili cveća. Ako ne želite foto-realistični izgled, probajte da primenite efekat filtera na sliku na telefonu ili računaru.

Primamljiva dizajnerska rešenja takođe su dostupna za preuzimanje iz usluge Creative Park. Pronaći ćete asortiman lepih motiva i šablona zajedno sa generičkim šablonima za masku za smartfon, koje pažljivim isecanjem i poravnavanjem možete da prilagodite tako da pokrivaju poleđinu telefona ili postojeće maske.

2. Ubacite medije u štampač

Srodni članci
A tablet displays the Easy-PhotoPrint App while a printer rests on a table in the background.

SAVETI ZA ŠTAMPANJE

Aplikacija Easy-PhotoPrint Editor

Saznajte kako da ovladate zabavnom i intuitivnom aplikacijom Canon Easy-PhotoPrint Editor.

A woman wears a cotton tote bag, adorned with an iron-on transfer of a panda.

KREATIVNO ŠTAMPANJE

Osvežite garderobu

Majice sa porukama, prilagođeni cegeri… jednostavan vodič za štampanje na tekstilu.

A printout on a printer tray of an iron-on transfer of a polar bear, and different print applications: smartphone, cloth bag, T-shirt, party glasses

KREATIVNO ŠTAMPANJE

Oslobodite kreativnost pomoću štampe

Otkrijte kako da koristite papir, aplikacije i štampač kompanije Canon da biste transformisali dom i personalizovali sve, od telefona do frižidera.

A woman loading photo paper into a white Canon PIXMA printer.
Pre nego što napunite štampač, odaberite medij u skladu sa tim da li otiske želite da prikazujete kao magnete na frižideru ili nalepnice na laptopu.

Zatim je potrebno da odlučite koje medije želite da koristite i da ih ubacite u PIXMA štampač. Foto-papir za višestruko lepljenje je odličan izbor za ogroman opseg površina, uključujući osetljive električne predmete, dok je Canon magnetni foto-papir pogodan za mnoge metalne predmete. Pre nego što odlučite da dizajnersko rešenje odštampate na magnetnom foto-papiru, proverite da li na predmet koji želite da ukrasite može da se postavi magnet.

3. Odštampajte dizajnersko rešenje

A woman holding a printed photo of a flamingo graphic next to a Canon printer.
Wi-Fi mogućnosti serije Canon PIXMA vam omogućavaju da dizajnersko rešenje odštampate direktno sa smartfona.

Aplikacija Canon PRINT vam omogućava da dizajnersko rešenje štampate na kompatibilnim PIXMA štampačima direktno sa smartfona – ili možete da štampate sa računara ako želite. Ako vaš štampač podržava PIXMA Cloud Link kompanije Canon, možete da štampate direktno sa naloga na društvenim mrežama, uključujući Instagram i Facebook, pomoću aplikacije Canon PRINT.

4. Isecite dizajnersko rešenje

A printed graphic of a flamingo being cut out on a green cutting mat.
Proverite da li veličina otiska odgovara veličini smartfona. Ako ukrašavate veći predmet, poput laptopa ili tableta, možda nema potrebe ni za kakvim isecanjem, pa možete samo da počnete da ukrašavate.

Ako ste odštampali fotografiju preko celog lista papira, možete da pređete pravo na sledeći korak, ali ako je dizajnersko rešenje manje, biće potrebno da ga isečete. Kvalitetne oštre makaze idealne su za sečenje foto-papira za višestruko lepljenje, ali polako secite oko dizajnerskog rešenja da biste dobili urednu ivicu. Ako isecate masku za smartfon, setite se da proverite položaj i orijentaciju kamere i da isečete u skladu sa tim. Dobra ideja je da prvo napravite šablon od običnog papira ili kartona. Zatim možete da pređete olovkom po ivicama šablona pre nego što isečete otisak.

Skalpel je bolji izbor za sečenje Canon magnetnog foto-papira, ali koristite podlogu za sečenje, čistu dasku ili deblje novine da biste zaštitili površinu ispod. Metalni lenjir ili sličan predmet predstavlja zgodan vodič kada sečete ravne delove, a probajte da sečete glatkim, ravnomernim pokretima.

5. Odlepite i zalepite

A person peeling a printed sticker off the backing paper.
Pažljivo odlepite nalepnicu sa papira i zalepite je na uređaj. Ako koristite magnetni papir, nema potrebe za odlepljivanjem – samo postavite na odgovarajuću površinu.

Sada je vreme da odlepite poleđinu foto-papira za višestruko lepljenje i da nalepnicu primenite na smartfon ili uređaj. Započnite od jednog ugla ili ivice nalepnice, pa pažljivo odlepite poleđinu i primenite je jednim sporim pokretom. Ovde može da vam pomogne lenjir da biste ravno odlepili i zalepili, uz ravnomerno napredovanje preko nalepnice.

Magnetni foto-papir nema poleđinu, pa je spreman za postavljanje čim ga isečete.

6. Ponovno postavljanje

A woman applying a cut-out printed sticker to the back of her smartphone.
Oba medija mogu višestruko da se postavljaju i ne ostavljaju tragove, pa magnete možete da premeštate sa frižidera na radijator, kao i da promenite novu nalepnicu na smartfonu kad god poželite.

Jedna od sjajnih stvari u vezi sa korišćenjem Canon foto-papira za višestruko lepljenje RP-101 i magnetnog foto-papira MG-101 je to što otiske možete da premeštate i da stalno osvežavate uređaje bez ostavljanja lepljivih tragova. Možete da imate novi izgled za svaki dan u nedelji.

Napisala Angela Nikolson

*Kompatibilnost foto-papira za višestruko lepljenje RP-101: serija TS/TR/G, MG7700, MG7500, MG7100, MG6800, MG6600, MG6400, MG5700, MG5600, MG5500, MG3600, MG3500, MG3000, MG2900, MG2500, serija MG2400, MX530, MX490, serija MX470, serija iP2800, iP110
Kompatibilnost magnetnog foto-papira MG-101: serija TS/TR/G, MG7700, MG7500, MG7100, MG6800, MG6600, MG6400, MG5700, MG5600, MG5500, MG3600, MG3500, MG3000, MG2900, MG2500, serija MG2400, MX530, MX490, serija MX470, serija iP8700, iP2800, iP110, serija iX6800

Slični proizvodi

Slični proizvodi

Slični proizvodi

Preporučene aplikacije

Srodni članci

Get Inspired predstavlja ključni izvor korisnih fotografskih saveta, vodiča za kupovinu i informativnih intervjua – sve što vam je potrebno da biste pronašli najbolji fotoaparat ili najbolji štampač i pretvorili sledeću kreativnu ideju u stvarnost.

Povratak na sve savete i tehnike