Recikliranje

Canon program za recikliranje kartridža

Da li ste znali da je kompanija Canon bila prva koja je pokrenula program za recikliranje kartridža sa tonerom 1990?
Landscape

Canon program za recikliranje kartridža

Osnovne informacije

Canon program recikliranja kartridža pruža vam besplatan, jednostavan i ekološki prihvatljiv način za recikliranje praznih Canon kartridža.


Kompanija Canon je posvećena politici potpunog uklanjanja otpada koji završava na deponijama. Svaki element svakog vraćenog kartridža se ponovo koristi ili reciklira – bilo da je to kao komponenta u novom kartridžu, kao osnovni materijal u drugim industrijama ili kao zamena za fosilna goriva. Nijedan deo kartridža ne šalje se na deponije.

Globalni program kompanije Canon za recikliranje kartridža

Reciklirajte kartridže

Nudimo besplatni program za recikliranje originalnih Canon kartridža sa tonerom i inkdžet kartridža.

 • TONER

  Reciklirajte Canon kartridže sa tonerom

  Saznajte više o našem besplatnom i jednostavnom programu za recikliranje originalnih Canon kartridža sa tonerom.

 • INKDŽET

  Reciklirajte Canon inkdžet kartridže

  Saznajte više o našem besplatnom i jednostavnom programu za recikliranje originalnih Canon inkdžet kartridža.

PRIČA DO SADA

Činjenice i cifre

Kompanija Canon doprinosi kružnoj ekonomiji kroz program za recikliranje kartridža sa tonerom u kompaniji Canon Bretagne u Francuskoj, dok se recikliranje kartridža za inkdžet štampače obavlja u Nemačkoj.
Canon Camera

ČINJENICE I CIFRE

Ušteđeno je više od 435.000 tona emisije CO2

Prikupljanje iskorišćenih kartridža sa tonerom obavljamo u 23 zemlje i regiona (uz kumulativnu prikupljenu količinu od oko 444.000 tona do kraja 2021.) za recikliranje na četiri lokacije, u Japanu, SAD, Evropi i Kini (recikliranje se obavlja u istom regionu gde se proizvod koristi). Zahvaljujući našim inicijativama za recikliranje tonera, do 2021. smo postigli kumulativno smanjenje korišćenja novih resursa od približno 314.000 tona. Takođe nudimo prilagođena rešenja za recikliranje boca sa tonerom i profesionalnog potrošnog materijala za štampu kompanije Canon.

ČINJENICE I CIFRE

Recikliranje inkdžet kartridža funkcioniše u 35 zemalja

Kompanija Canon takođe prikuplja i reciklira iskorišćene kartridže sa mastilom od 1996. Do kraja 2021. program kompanije Canon za prikupljanje bio je operativan u 35 zemalja i regiona širom sveta, a ukupna količina prikupljenih kartridža do kraja 2021. dostigla je 2.616 tona.

Canon Camera
Image of fast moving water over rocks

ČINJENICE I CIFRE

Smanjuje oslanjanje na sirove materijale

Kao rezultat tih radnji između 2008. i 2021, upotrebili smo 42.413 tona plastike sa iskorišćenih proizvoda za recikliranje u sirovine, kao i 33.619 tona proizvoda i delova direktno.

NAGRADE

Čast nam je što nam je odato priznanje sledećim nagradama:

 • 2021.

  Uži izbor za nagradu za bolje društvo

  Najveće nagrade za održivost u Ujedinjenom Kraljevstvu prepoznaju izuzetnost u čitavom spektru ekoloških preduzeća

 • 2021.

  EcoVadis zlatno

  EcoVadis ocene procenjuju kompanije u nekoliko oblasti koje su ključne za ispunjavanje održivih ciljeva, uključujući uticaj na životnu sredinu, rad i ljudska prava, etiku i održivu nabavku.

 • 2021.

  Finalista za nagradu Lideri ekološkog poslovanja CE

  Lideri ekološkog poslovanja CE nagrađuje preduzeća koja promovišu ekološke poslovne principe i čiste tehnologije

 • 2019.

  Edie CE – finalista

  Edie nagrade za lidere u pogledu održivosti predstavljaju najveće i najprestižnije nagrade za održivost u Ujedinjenom Kraljevstvu, koje priznaju izuzetnost u čitavom spektru ekoloških preduzeća

Istorija recikliranja u kompaniji Canon

Istorija recikliranja kartridža

 • trees

  1982–1992.

  Prvi program za recikliranje na svetu

  Kompanija Canon je 1982. predstavila prve lične mašine za kopiranje na svetu sa sistemom kartridža „sve-u-jednom“. Osam godina kasnije, 1990. je pokrenut Canon program za recikliranje kartridža sa tonerom u SAD, Japanu i Nemačkoj. Kompanija Canon je 1992. započela recikliranje plastike u zatvorenom krugu i dobila je glavnu nagradu na globalnoj dodeli nagrada za očuvanje životne sredine.

 • 1997–2002.

  Razvoj programa recikliranja

  Kompanija Canon je 1997. počela da reciklira kartridže sa mastilom u Canon Bretagne u Francuskoj, a 2 godine kasnije, 1999. program recikliranja je pokrenut u još tri evropske zemlje. Kompanija Canon je 2002. proširila program na 10 zemalja u Evropi.

 • 2003–2009.

  Proširenje opcija za vraćanje kartridža

  2003. je kompanija Canon ostvarila cilj „bez otpada na deponijama“ za recikliranje kartridža sa tonerom. Program za recikliranje je 2008. proširen na 12 zemalja, a pokrenut je onlajn proces vraćanja kartridža. Tokom iste godine količina prikupljenih kartridža dostiže 200.000 tona. Sledeće godine, 2009. Finska i Švedska pokreću količinsko recikliranje kartridža.

 • 2011–2013.

  Broj vraćenih kartridža dostiže 300.000 tona

  2011. je broj evropskih zemalja u kojima kompanija Canon nudi program za recikliranje kartridža sa tonerom povećan na 18. Sledeće godine, 2012. globalna količina prikupljenih kartridža sa tonerom dostiže 300.000 tona. Canon Bretagne je 2013. predstavila potpuno novi proces recikliranja materijala.