Recikliranje

Canon program za recikliranje kartridža

Da li ste znali da je kompanija Canon bila prva koja je pokrenula program za recikliranje kartridža sa tonerom 1990?
Landscape

Canon program za recikliranje kartridža

Osnovne informacije

Canon program recikliranja kartridža pruža vam besplatan, jednostavan i ekološki prihvatljiv način za recikliranje praznih Canon kartridža.


Kompanija Canon je posvećena politici potpunog uklanjanja otpada koji završava na deponijama. Svaki element svakog vraćenog kartridža se ponovo koristi ili reciklira – bilo da je to kao komponenta u novom kartridžu, kao osnovni materijal u drugim industrijama ili kao zamena za fosilna goriva. Nijedan deo kartridža ne šalje se na deponije.

Globalni program kompanije Canon za recikliranje kartridža

Reciklirajte kartridže

Nudimo besplatni program za recikliranje originalnih Canon kartridža sa tonerom i inkdžet kartridža.

PRIČA DO SADA

Činjenice i cifre

Kompanija Canon doprinosi kružnoj ekonomiji kroz program za recikliranje kartridža sa tonerom u kompaniji Canon Bretagne u Francuskoj, dok se recikliranje kartridža za inkdžet štampače obavlja u Nemačkoj.
Canon Camera

ČINJENICE I CIFRE

Ušteđeno je više od 435.000 tona emisije CO2

Prikupljanje iskorišćenih kartridža sa tonerom obavljamo u 23 zemlje i regiona (uz kumulativnu prikupljenu količinu od oko 444.000 tona do kraja 2021.) za recikliranje na četiri lokacije, u Japanu, SAD, Evropi i Kini (recikliranje se obavlja u istom regionu gde se proizvod koristi). Zahvaljujući našim inicijativama za recikliranje tonera, do 2021. smo postigli kumulativno smanjenje korišćenja novih resursa od približno 314.000 tona. Takođe nudimo prilagođena rešenja za recikliranje boca sa tonerom i profesionalnog potrošnog materijala za štampu kompanije Canon.

ČINJENICE I CIFRE

Recikliranje inkdžet kartridža funkcioniše u 35 zemalja

Kompanija Canon takođe prikuplja i reciklira iskorišćene kartridže sa mastilom od 1996. Do kraja 2021. program kompanije Canon za prikupljanje bio je operativan u 35 zemalja i regiona širom sveta, a ukupna količina prikupljenih kartridža do kraja 2021. dostigla je 2.616 tona.

Canon Camera
Image of fast moving water over rocks

ČINJENICE I CIFRE

Smanjuje oslanjanje na sirove materijale

Kao rezultat tih radnji između 2008. i 2021, upotrebili smo 42.413 tona plastike sa iskorišćenih proizvoda za recikliranje u sirovine, kao i 33.619 tona proizvoda i delova direktno.

NAGRADE

Čast nam je što nam je odato priznanje sledećim nagradama:

Istorija recikliranja u kompaniji Canon

Istorija recikliranja kartridža

Možda će vas interesovati i…