Stabilizacija slike

Stabilizujte snimke, čak i kada vi niste stabilni

Stabilizator slike u telu (IBIS) koji se nalazi u modelu EOS R7 pruža izuzetno efektivnu stabilizaciju slike bez obzira na objektiv koji koristite. Međutim, sistem zaista pokazuje šta može kada dodate RF objektiv sa optičkom stabilizacijom slike.
Canon EOS R7 – prednost – novi nivo stabilizacije slike

Mehanički stabilizatori slike u telu i optički stabilizatori u objektivima funkcionišu zajedno zahvaljujući veoma brzom RF sistemu za montažu na fotoaparatu, za do 7 koraka zaštite od podrhtavanja fotoaparata sa objektivom RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM1, kao i najviši nivo2 stabilizacije slike na svetu sa 8 koraka3

A kada snimate pomoću objektiva bez stabilizacije slike (poput brzih objektiva sa fiksnom žižnom daljinom), široki sistem za montažu objektiva na EOS R sistemu omogućava modelu EOS R7 da i dalje pruža veoma efektivnu zaštitu od podrhtavanja fotoaparata.
Osa za korekciju
Objektiv Naginjanje / rotiranje X / Y Kotrljanje

EF

Bez stabilizacije slike Stabilizacija slike u telu Stabilizacija slike u telu Stabilizacija slike u telu
Optička stabilizacija Optička stabilizacija Stabilizacija slike u telu Stabilizacija slike u telu
Hybrid IS Optička stabilizacija Fotografije: optička stabilizacija slike
Video zapisi: stabilizacija slike u telu
Stabilizacija slike u telu
RF Bez stabilizacije slike Stabilizacija slike u telu Stabilizacija slike u telu Stabilizacija slike u telu
Optička stabilizacija Koordinirana kontrola4:
Optička stabilizacija slike + stabilizacija slike u telu
Stabilizacija slike u telu Stabilizacija slike u telu
Hybrid IS Koordinirana kontrola:
Optička stabilizacija slike + stabilizacija slike u telu
Fotografije: optička stabilizacija slike
Video zapisi: stabilizacija slike u telu
Stabilizacija slike u teluOvaj objedinjeni pristup stabilizaciji slike otvara svet novih kreativnih mogućnosti. Snimajte iz ruke uz brzine zatvarača od nekoliko sekundi kako biste zamutili subjekte u pokretu, a sve ostalo održali izuzetno oštrim – pristup koji bi inače zahtevao glomazni stativ.

Fotografi koji snimaju divlje životinje i sport i rade sa telefoto žižnim daljinama oduševiće se slobodom snimanja iz ruke (čak i pri slabom osvetljenju) – sa pouzdanjem da kolaborativna stabilizacija slike na modelu EOS R7 doprinosi postizanju najoštrijih mogućih rezultata.

Canon EOS R7 – poređenje stabilizacije slike

Poravnato

Naginjanje IBIS sistema u fotoaparatu takođe može da poravna slike i da ukloni nagnute horizonte na panoramskim fotografijama.

Canon EOS R7 – poređenje automatskog nivoa

Dostupan je i novi režim scene za panoramske snimke koji koristi stabilizaciju slike u telu kako bi kompenzovao pokrete njihanja usled pomeranja fotoaparata – bez obzira na to da li je to levo, desno, gore ili dole. Rezultat su panorame višeg kvaliteta sa manje pogrešnih poravnanja usled kretanja.

Canon EOS R7 – panoramski režim

Kada je u pitanju pomeranje (snimanje sa malom brzinom zatvarača dok pratite subjekat u pokretu, radi zamućenja pozadine), EOS R7 olakšava stvari. Izaberite režim scene Pomeranje i automatski fokus fotoaparata detektuje i prati vozilo, a stabilizator slike ispravlja efekte vertikalnog podrhtavanja fotoaparata tokom pomeranja. Kamera čak koristi prepoznavanje subjekta radi kompenzacije „podrhtavanja subjekta“, što vam pruža mnogo veću stopu uspešnosti.

Canon EOS R7 – režim pomeranja

Izuzetno glatki, stabilizovani video

Vodeća u klasi tehnologija kolaborativne stabilizacije slike na modelu EOS R7 takođe stabilizuje video, za svilenkasto gladak materijal koji izgleda kao da je snimljen pomoću slajdera ili stabilizatora. Takođe je moguće dodati treći tip stabilizacije slike – Movie Digital IS funkcioniše zajedno sa IBIS i OIS na modelu EOS R7, za još glatkiji rezultat.

 1. 7 koraka na osnovu CIPA standarda sa objektivom RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM pri žižnoj daljini od 150 mm.
 2. Među svim digitalnim fotoaparatima sa izmenjivim objektivima. Od 23. maja 2022. (istraživanje kompanije Canon). Performanse stabilizacije slike su iste kao na modelima EOS R3, EOS R5 i EOS R6.
 3. Smer rotiranja / naginjanja, na osnovu CIPA standarda, 8 koraka uz RF 24-105mm F4 L IS USM pri žižnoj daljini od 105 mm. Potrebno je ažurirati firmver objektiva, u zavisnosti od datuma kupovine.
 4. Od maja 2022. Osim RF600mm F11 IS STM i RF800mm F11 IS STM

Srodni članci

 • PREDNOST

  Automatski fokus nove generacije

  Modelu EOS R7 smo dodali veštačku inteligenciju sa temeljnim učenjem i tehnologiju iTR AF koju ćete pronaći u našim fotoaparatima EOS R3, EOS R5 i EOS R6.

 • PREDNOST

  Brzina i performanse

  Savršeni trenutak za fotografisanje može da traje samo delić sekunde, pa smo zato EOS R7 dizajnirali tako da bude izuzetno brz.

 • PREDNOST

  Kvalitet slike

  Bez obzira na to da li snimate fotografije ili video zapise, CMOS senzor od 32,5 MP i procesor slike DIGIC X u modelu EOS R7 daju zadivljujuće rezultate.

 • PREDNOST

  Vaš prelazak na fotoaparat bez ogledala

  Razmišljate o nadogradnji za Canon DSLR? Uz mnoštvo novih tehnologija, EOS R7 koji je sličan DSLR modelu omogućava intuitivno upravljanje uz ugodnu prepoznatljivost.

 • PREDNOST

  Povežite se sa publikom

  EOS R7 je povezani fotoaparat koji može da radi u kombinaciji sa smartfonom, tabletom ili računara uz aplikaciju Canon Camera Connect.

 • BILTEN

  Pronađite inspiraciju, registrujte se

  Nikada ne propustite najnovije ponude kompanije Canon, savete i uputstva, vesti i pozivnice za lokalne događaje.