Sustainable Imaging

Održiva obrada slike u kompaniji Canon

Maksimalno smanjivanje uticaja na životnu sredinu kroz naše operacije i klijente.

Upravljanje uticajem na životnu sredinu

Preuzimamo odgovornost za uticaj koji naše aktivnosti imaju na životnu sredinu, uz snažne sisteme, procese i smernice za upravljanje uticajem na životnu sredinu u našim operacijama i garantovanje smanjenja emisije CO2. Ovo obuhvata:


Canon EMEA povelju o životnoj sredini

Preuzmite PDF [75 KB] >


Ekološki prihvatljivi standardi nabavke

Pročitajte više >


Globalno ISO 14001 akreditovan sistem za upravljanje zaštitom životne sredine

Pročitajte više >

work-team-at-table-with-documents

Takanobu Nakamasu, Executive Vice President, Document Solutions Business Unit explains the importance of sustainability to Canon’s business, through a short video.

Sustainable video

Naš pristup radnom veku proizvoda

Pridržavamo se pristupa „Proizvodnja – Korišćenje – Recikliranje“ kada je u pitanju ekološka održivost, što nas navodi da proizvodima upravljamo na načine koji podržavaju kružnu ekonomiju – od dizajniranja do kraja radnog veka. Ovaj pristup takođe smanjuje emisiju gasova staklene bašte naših operacija i pomaže klijentima da je i oni smanje pomoću energetski efikasnih proizvoda.

Proizvodnja

Cilj nam je da smanjimo uticaj naših proizvoda na životnu sredinu od samog početka proizvodnog procesa, kako bi koristili manje novih sirovih materijala, bili energetski efikasniji i sprečili pojavu otpada tokom njihovog radnog veka. 

 • Postavljamo ciljeve za smanjenje emisije CO2 i koristimo metodologije za procenu tokom radnog veka (LCA).

  Preuzmite PDF [335 KB] >

 • Svoje proizvode dizajniramo tako da ispunjavaju zahteve primenljivih propisa, uz zakonom propisane ili manje količine svih opasnih supstanci navedenih u direktivi o zabrani opasnih supstanci (RoHS) i propisu za registraciju, procenu, autorizaciju i ograničavanje hemikalija (REACH).

  Pročitajte više >

 • Uzimamo u obzir emisiju buke i ozona za naše proizvode.

  Preuzmite PDF [187 KB] >

 • Smanjujemo količinu otpada u proizvodnim pogonima, a već smo u svim proizvodnim postrojenjima postigli uklanjanje otpada koji završava na deponijama.

  Pročitajte više >

 • Smanjujemo emisiju CO2 koja nastaje usled transporta tako što prelazimo na vidove transporta sa manjom emisijom CO2, izbegavamo neefikasnost tokom transporta i redizajniramo ambalažu kako bismo je učinili manjom.

  Pročitajte više >

 • Garantujemo odgovorno napravljenu i efikasnu ambalažu.

  Preuzmite PDF [186 KB] >

Korišćenje

Korisnici naših proizvoda, usluga i rešenja mogu da ostvare uštedu novca i da smanje svoj uticaj na životnu sredinu. Inovacije i poboljšanja omogućavaju našim proizvodima da troše manje energije i potrošnog materijala.

 • Neprestano radimo na unapređivanju energetske efikasnosti i smanjivanju količine energije koju troše naši proizvodi.

  Preuzmite PDF [199 KB] >


 • Poslovnim klijentima pomažemo da smanje potrošnju papira i potrošnog materijala korišćenjem naše opreme za obradu slike.

  Preuzmite PDF [261 KB] >


 • Implementiranjem usluge upravljanja štampanjem (MPS), naši klijenti mogu da postignu smanjenje uticaja na životnu sredinu do 60%.

  Pročitajte više >


 • Naš sistem e-Maintenance i efikasno zakazivanje poseta tehničara čine servisiranje efikasnijim, uz uštedu vremena, resursa i CO2

  Pročitajte više >

male-looking-at-3D-printer-in-constuction-shop

Recikliranje

Prirodnim resursima upravljamo na načine koji doprinose kružnoj ekonomiji, uz naglasak na povećanje prodaje repariranih uređaja. 

 • Promovišemo ponovno korišćenje i recikliranje isluženih proizvoda i delova.

  Preuzmite PDF [189 KB] >

 • Recikliramo kartridže sa tonerom, kartridže sa mastilom i bočice sa tonerom.

  Preuzmite PDF [201 KB] >

 • Učestvujemo u programima za recikliranje ambalaže i pomaže u finansiranju prikupljanja i recikliranja ambalažnog otpada.

  Preuzmite PDF [182 KB] >

 • Staramo se da svi naši procesi za recikliranje budu u skladu sa direktivom WEEE i drugim propisima u vezi sa odlaganjem otpada.

  Preuzmite PDF [199 KB] >