PTZ REŠENJA

Bolje se povežite, strimujte više: nova 4K funkcija za PTZ kamere kompanije Canon

Kompanija Canon uživa u brzom uspehu u sektoru udaljenih PTZ (pomeranje, naginjanje, zum) kamera, pa je radi učvršćavanja reputacije lidera na tržištu predstavila novi upravljački program za veb kameru – biće uskoro dostupan za preuzimanje – koji donosi dodatne funkcije i mogućnosti povezivanja za PTZ kamere. Pored ovog novog softvera, takođe su implementirana dva nova protokola u PTZ asortiman – protokoli SRT i FreeD – radi veoma jednostavne integracije u radne procese za emitovanje i VR/AR.

Bolje se povežite, strimujte više: nova 4K funkcija za PTZ kamere kompanije Canon

Enhanced connectivity and quality via LAN on CR-N500, CR-N300, CR-X300

Tržište koje se brzo razvija

Potražnja za udaljenim kamerama za strimovanje događaja uživo, kao i video konferencije u kancelarijskim i korporativnim okruženjima, dramatično je porasla od početka pandemije. Mnogi sektori prihvatili su nove mogućnosti koje pruža PTZ infrastruktura, uključujući visoko obrazovanje, koncerte, pozorište i hramove.

Zahvaljujući novom Canon upravljačkom programu za veb kameru1, koji je dostupan za operativni sistem Windows, lako je podesiti PTZ kamere za strimovanje visokog kvaliteta, funkciju veb kamere, opcije za korišćenje dužih kablova uz LAN mrežu, automatsko prepoznavanje kamere i mogućnost registrovanja više kamera.

4K 30p izlaz
Putem LAN mreže i novog USB upravljačkog programa, korisnici sada mogu da koriste modele CR-N300, CR-N500 i CR-X300 za strimovanje videa do 4K 30p2, uz dodatnu fleksibilnost pozicioniranja kamere kada je povezana sa računarom.

Automatsko prepoznavanje kamere
Novi softver će detektovati kompatibilne Canon PTZ kamere koje su na istoj mreži kao i računar. To omogućava jednostavno podešavanje kamera i korisnicima daje opciju da identifikuju kamere koje žele da se registruju u softveru.

Registrovanje više kamera
Možete da registrujete do pet kamera u softveru, pa u zavisnosti od instalacije lako možete da izaberete koju kameru želite da koristite sa računara.

USB-C v LAN

4K 30p2 kvalitet slike sada predstavlja realnu opciju zahvaljujući LAN izlazu. USB je ograničen zbog maksimalne dužine kabla (obično 3 m). Sa druge strane, LAN veza omogućava korišćenje mnogo dužeg kabla, što je čini idealnom za veće prostore u profesionalnom AV prostoru. Uzmimo, na primer, univerzitet: umesto da budete ograničeni na USB vezu od 3 m između laptopa i PTZ kamere, zahvaljujući novom upravljačkom programu kompanije Canon za veb kameru, korisnici mogu da je instaliraju iza velikog auditorijuma bez žrtvovanja pouzdanosti ili kvaliteta.

Predstavljamo dva nova protokola: SRT i FreeD

U Canon PTZ asortiman takođe su stigla dva nova protokola koji omogućavaju lako i besprekorno integrisanje u radne procese koji se znatno oslanjaju na emitovanje i VR/AR. Firmver će biti dostupan za preuzimanje kasnije tokom 2022. i biće kompatibilan sa PTZ kamerama CR-N300 i CR-N500.

SRT
SRT (Secure Reliable Transport) protokol predstavlja protokol za prenos video zapisa koji je stekao visoku reputaciju na tržištu udaljene produkcije i omogućava bezbedan prenos videa uz visoki kvalitet i malo kašnjenje, čak i u nepredvidivim mrežnim uslovima. U pitanju je široko rasprostranjeni protokol u industriji emitovanja i trenutno je primenljiv za Canon PTZ kamere CR-N300 i CR-N500.

FreeD
Protokol FreeD je u širokoj upotrebi u virtuelnim studijima i VR/AR produkcijama. Modeli CR-N500 i CR-N300 kompanije Canon sada mogu lako da se integrišu u virtuelne produkcije, kao što su vesti, vremenska prognoza, sportski događaji i događaji uživo, zahvaljujući ovom protokolu, što im omogućava da u realnom vremenu direktno prenose pomeranje/naginjanje/zum, fokus i blendu, kao i položaj PTZ kamere u virtuelnu platformu kao što je Unreal Engine.

AŽURIRANJE FIRMVERA ZA NOVE APLIKACIJE ZA AUTOMATSKO PRAĆENJE I AUTOMATSKO PONAVLJANJE

Canon CR-N700 sada podržava dve aplikacije za automatsko praćenje i automatsko ponavljanje. Ovo ažuriranje firmvera je neophodno za instaliranje novih funkcija aplikacija. Ove dve aplikacije biće dostupne kod vašeg prodavca uz dodatnu naplatu kasnije tokom 2023.

 • Automatsko praćenje

  Aplikacija za automatsko praćenje RA-AT001. Otključajte potencijal da automatski pratite glavnog govornika dok se kreće po bini. Optimizujte efikasnost produkcije za predavanja, korporativne događaje, hramove, nastupe uživo i emitovanje.

 • Automatsko ponavljanje

  Aplikacija za automatsko ponavljanje RA-AL001. Programirajte ponavljajuće pokrete pomeranja, naginjanja i zumiranja kamere kako biste pratili ponavljajuću akciju uživo, postojano i precizno. Sa stilom snimajte nastupe uživo i muzičke nastupe.

Rešenje za sve tipove scenarija

Otkrijte kako Canon PTZ rešenja mogu da se koriste za širok opseg primena zahvaljujući našoj odličnoj tehnologiji snimanja slike.

 • Emitovanje i TV studiji

  Emitovanje i TV studiji

 • Događaji uživo i muzički događaji

  Događaji uživo i muzički događaji

 • Korporativni događaji i prezentacije

  Korporativni događaji i prezentacije

 • Više obrazovanje

  Više obrazovanje

 • Hram, crkva

  Hramovi

 • Emitovanje na otvorenom i sportsko emitovanje

  Emitovanje na otvorenom i sportsko emitovanje

 • Slični proizvodi

  Kada je nadzor zaista važan, asortiman mrežnih kamera kompanije Canon nudi rešenje. Kompaktne, a sa izuzetnim učinkom, daju izvanredan kvalitet slike, čak i u uslovima slabog osvetljenja u kojima su rizici po bezbednost pojačani.

  • PTZ kamere

   CR-N500

   Uz optički zum od 15x, mogućnosti 4K UHD snimanja i Dual Pixel Auto Focus, CR-N500 omogućava preciznu kontrolu i besprekorno IP strimovanje uz izvanredne rezultate.
  • PTZ kamere

   CR-N300

   Ima 4K UHD rezoluciju, 20x optički zum, hibridni automatski fokus, mnoštvo protokola za IP strimovanje i kontrolu, pa možete da angažujete publiku na nove načine.
  • PTZ kamere

   CR-X300

   Kompaktna PTZ kamera sa oznakom IP65 koja pruža 4K rezoluciju, optički zum od 20x i IP strimovanje i kontrolu za širok opseg načina primene.
  1. Primenljivo je samo na CR-N300, CR-N500 i CR-X300
  2. Izlazna rezolucija zavisi od aplikacije koja se koristi