KREATIVNO ŠTAMPANJE

Sami odštampajte zabavnu porodičnu potragu za blagom

Ne dosađujte se, krenite u istraživanje – otkrijte kako možete da koristite štampač PIXMA i malo mašte da biste napravili uzbudljivu avanturu.
Štampač Canon PIXMA na stolu sa papirnim kutijama i ručno nacrtanom mapom.

Ne morate da putujete daleko od kuće da biste imali zabavnu avanturu. Deca vole da igraju igre, a naročito ako postoji nagoveštaj poslastice na kraju. Uz malo kreativnosti i uz pomoć Creative Park dizajnerskih rešenja za rukotvorine od papira, Canon štampača i dvostranog mat foto-papira, lako možete da napravite mini pohod kod kuće – bez obzira na to da li je u pitanju mapa sa blagom koja vodi do skrivenih čokoladnih novčića ili avanturistička mapa sa izazovima usput.

Kada odaberete lokaciju za izazov, možete da odštampate mape koje ćete podeliti sa porodicom i prijateljima, a zatim da napravite kovčege sa blagom napunjene poslasticama, koje ćete sakriti u bašti ili u obližnjem parku. To je idealna opcija za rođendane ili okupljanja, odnosno odličan način da se deca zabavljaju tokom letnjeg raspusta. Uz to, u pitanju je zabavan projekat štampanja, u koji može da se uključi cela porodica – i sve to može da se obavi u sedam jednostavnih koraka.

1. Dizajnirajte mapu

Dve devojčice boje mapu na stolu, uz PIXMA štampač pored njih.

Pustite decu da pomognu u dizajniranju mape. Ako su baš mala, crnom olovkom nacrtajte konturu, pa im dajte da je oboje pomoću bojica.

Kada odlučite gde ćete organizovati lov na blago, potrebno je da napravite mapu oblasti. Ne brinite o tome da li će izgledati potpuno autentično, pošto želite nešto jednostavno, što će koristiti deca. Pokušajte da uključite neke orijentire koje će deca lako prepoznati – možda staklenik u bašti ili upečatljivo drvo u lokalnom parku. Takođe se postarajte da dodate dosta boja, tako da mapa izgleda primamljivo.

2. Kopiranje i štampanje

Devojčica se naginje preko stola da bi pritisnula dugmad na ekranu štampača PIXMA, osetljivom na dodir.

Štampači Canon PIXMA kao što je serija PIXMA TS8350 imaju funkciju kopiranja, koja olakšava pravljenje duplikata mape.

Majka prikazuje svojim ćerkicama kako se štampa mapa koju su bojile.

Ako želite, možete da kreirate digitalnu verziju mape, tako što ćete pritisnuti „Skeniraj“ umesto „Kopiraj“. Zatim možete da je prebacite na računar, pa direktno na smartfon pomoću aplikacije Canon PRINT, pa da je e-poštom delite sa prijateljima i porodicom, kako bi došli spremni da se pridruže avanturi.

Verovatno će vam biti potrebno više od jedne mape, naročito ako ih pravite za zabavu. Dobra vest je to da vam korišćenje Canon štampača, kao što je serija Canon PIXMA TS8350, omogućava da lako kopirate i odštampate mapu, pa možete da napravite željeni broj kopija. Samo stavite mapu na skener, ubacite papir, pritisnite „Kopiraj“ na ekranu osetljivom na dodir i pratite uputstva na ekranu. Obavezno podesite ispravan tip medija u postavkama štampe, mi smo ovde koristili mat foto-papir.

3. Koristite aplikaciju Creative Park

Osoba koristi aplikaciju Creative Park na telefonu za štampanje.

Svi šabloni u aplikaciji Creative Park sa odvojenim uputstvima koja možete da preuzmete i odštampate.

Pošto ste odštampali mape, sada je vreme da pripremite kovčege sa blagom, a nema boljeg mesta za to od usluge Creative Park kompanije Canon. Možete da koristite verziju za računar ili, da biste maksimalno pojednostavili stvari, namensku aplikaciju Creative Park1 koja je dostupna na portalima App Store i Google Play. Nakon preuzimanja, biće potrebno da kreirate nalog ako to već niste učinili, ali je besplatan i imaćete pristup stotinama kreativnih predložaka i ideja koje možete da odštampate pomoću Canon štampača. Da biste pronašli odgovarajuće kovčege sa blagom, samo obavite brzu pretragu za „box“ i izaberite! Da bismo se uskladili sa našom temom dana, upotrebili smo nekoliko kutija, uključujući kocku sa dizajnom u obliku lista i rešenje za kovčeg sa blagom.

4. Odštampajte šablone za rukotvorine od papira

Dve devojčice radoznalo se naginju da bi videle šablon za kutiju od papira koji izlazi iz štampača Canon PIXMA.

Štampači Canon PIXMA koji se jednostavno povezuju izuzetno olakšavaju štampanje iz aplikacije Creative Park.

Zahvaljujući bežičnoj vezi Canon štampača, kao što je serija PIXMA TS8350, lako možete da odštampate izabrane šablone direktno iz aplikacije. Videćete ikonu štampača u donjem levom uglu ekrana – dodirnite je, a aplikacija Canon PRINT će vas voditi kroz proces štampe, od izbora veličine papira do tipa medija koji koristite. Kada obavite korake, aplikacija Creative Park će bežično poslati informacije na štampač i štampač će početi da štampa.

5. Napravite kovčege sa blagom

Osoba makazama iseca papir za kutiju u obliku lista.

Uz uputstva koja se lako prate, Creative Park kovčezi i kutije su brzi i jednostavni za pravljenje.

Majka i njene ćerkice savijaju i lepe ručno pravljene kutije od papira.

Po završetku sečenja deca mogu da se uključe u savijanje i lepljenje, što predstavlja zabavnu zanatsku aktivnost pre avanture na otvorenom.

Pošto ste odštampali šablone za kovčege sa blagom, vreme je da se malo zabavite i da ih sastavite. Prvo je potrebno da ih isečete – nešto što bi roditelj trebalo da uradi, ali ako imate makaze prilagođene deci, slobodno to prepustite mališanima. Neki šabloni se samo savijaju, dok će za sklapanje drugih možda biti potrebno malo lepka za rukotvorine – za većinu je potrebno samo nekoliko savijanja da biste dobili kovčeg. Imajte na umu da u aplikaciji Creative Park postoje jednostavna, postupna uputstva koja možete da pratite.

6. Ubacite nagrade i sakrijte kovčege sa blagom

Stavljanje zlatnih čokoladnih novčića u kutiju od papira. Pored kutije je raznobojna, rukom nacrtana mapa.

Kada ih napravite, zašto ne biste ubacili malo iznenađenje u kovčege sa blagom? Biće to odlična nagrada nakon avanture na otvorenom.

Kutija od papira sa dizajnom u obliku lista pored saksija sa biljkama u bašti.

Kada završite kovčege sa blagom, vreme je da ih sakrijete po bašti – setite se da ih postavite pliće, tako da budu nadohvat malim rukama.

Pošto ste napravili kovčege sa blagom – a deca verovatno skaču od uzbuđenja – vreme je da ih napunite i sakrijete u bašti ili u obližnjem parku, i potraga za blagom može da počne. Pokušajte to da obavite tako da vas neke male oči ne prate po bašti dok ih postavljate. Kada sve kutije budu postavljene, označite na mapama gde bi blago moglo da bude skriveno.

7. Potraga za blagom može da počne!

Majka i njene mlade ćerke gledaju mapu blaga u velikoj bašti.

Ovo je zabavni deo! Posmatrajte kako vaša deca prate mape koje ste napravili radi pronalaženja kovčega i blaga u njima.

Devojčica poseže u saksiju sa biljkom da bi uzela papirni kovčeg sa blagom.

To je to, eto uzbudljive aktivnosti koja će ulepšati svaki dan i izvesti decu na svež vazduh.

Uzmite mape i pomozite deci da prate stazu dok pokušavaju da pronađu kovčege i kutije sa blagom. Neka vam Canon fotoaparat bude pri ruci kako biste snimili upečatljive fotografije koje možete da delite!

Napisao Fil Hol

  1. Informacije o podržanim modelima Canon inkdžet štampača potražite na ovoj veb stranici.

Srodni proizvodi

Srodni članci