A herd of zebras at a watering hole in Nairobi National Park, Kenya taken by Georgina Goodwin.

FOTOGRAFISANJE DIVLJIH ŽIVOTINJA

Putujte sa malo opreme: fotografišite prirodu pomoću kompaktnog fotoaparata PowerShot SX740 HS

Veverica koja skakuće po grani; jelen koji stidljivo viri iza drveća; drozd koji visi sa hranilice: fotografisanje divljih životinja zahteva brze reakcije i mogućnost približavanja akciji bez plašenja subjekata. Bez obzira na to da li ste u šetnji, sedite u bašti ili ste na safariju, džepni Canon PowerShot SX740 HS, sa optičkim zumom od 40x i 4K rezolucijom, može da vas približi akciji i da vam pomogne da napravite savršen snimak.

Sledi pet razloga zašto je ovaj kompaktni zum fotoaparat idealan za putovanja sa malo opreme.

1. Zabeležite udaljenu akciju uz zum od 40x

Gnu na ravnici u Nacionalnom parku Najrobi u Keniji. © Georgina Goodwin
Zahvaljujući snažnom optičkom zumu od 40x i tehnologiji ZoomPlus, ovaj snimak gnua u Keniji oštar je fokusiran bez obzira na to što je korišćen zum. © Georgina Goodwin

Snažni optički zum od 40x na modelu Canon PowerShot SX740 HS znači da ne morate previše da se približavate životinjama i da rizikujete da ih uplašite, što vam omogućava da prevaziđete jednu od glavnih prepreka pri snimanju divljih životinja i da ih snimate izdaleka. ZoomFraming Assist pomaže vam da postavite subjekat u kadar, a tehnologija ZoomPlus digitalno udvostručava optički zum i daje 80x.

2. Džepnih je dimenzija i prenosiv

Ne morate da propustite trenutak kada koristite kompaktni fotoaparat zato što možete svuda da ga ponesete sa sobom – od šume do polja, od safarija do mora. Uz debljinu koja je manja od 4 cm, lagani fotoaparat Canon PowerShot SX740 HS praktično staje u džep, pa vam je pri ruci čim vam zatreba, spreman za snimanje ptice grabljivice koja se iznenada pojavljuje iznad vas ili urbane lisice koja se krije u senkama. Mogućnosti su neograničene uz ovog kompaktnog saputnika: možete da pravite snimke divljih životinja visoke rezolucije uvek i svuda.

3. Više uglova

LCD ekran na modelu Canon PowerShot SX740 HS koji se rotira nagore omogućava vam da napravite savršen selfi u prirodi, naročito ako ga koristite u kombinaciji sa režimom za autoportrete. Ekran koji se rotira za 180 stepeni neverovatno je svestran, pa vam, na primer, omogućava da snimate iz nivoa kuka bez savijanja, uz pregled slike koju snimate.

4. Delite snimke

Krupni plan jednog od 60 nosoroga u Nacionalnom parku Najrobi, sa dve vrapčarke na leđima. Snimci poput ovih savršeni su za deljenje sa prijateljima na društvenim mrežama. © Georgina Goodwin

Ako uživate da delite fotografije sa porodicom i prijateljima, Bluetooth i Wi-Fi funkcije čine da povezivanje fotoaparata Canon PowerShot SX740 HS sa smartfonom teško da može da bude lakše. Samo koristite funkciju automatskog prebacivanja u aplikaciji Canon Camera Connect i za tren ćete prebacivati slike na telefon ili tablet, kako biste ih delili na društvenim mrežama ili slali voljenim osobama. Čak i ako snimate samo iz zadovoljstva, ova funkcija je veoma praktična – omogućava vam da veoma jednostavno pravite rezervne kopije najnovijih fotografija na računaru.

Nema potrebe da pravite kompromise po pitanju kvaliteta videa kada birate kompaktni model. Mali, ali snažni Canon PowerShot SX740 HS snima neverovatni 4K video, pa možete da zabeležite krupne dlake na krznu životinje ili fine šare na perju ptice. Ova visoka rezolucija, u kombinaciji sa optičkim stabilizatorom slike, omogućava vam da snimate u ovom kvalitetu čak i ako ste u pokretu. Tu je i opcija da naknadno izdvajate fotografije iz materijala, odnosno da snimate u režimu ubrzanog protoka vremena – idealan je za snimanje upečatljivog zalaska sunca.

Napisala Tamzin Vilks

Srodni članci
A red squirrel looks straight at the camera as it runs across a carpet of dried leaves and fallen petals.

FOTOGRAFISANJE DIVLJIH ŽIVOTINJA

Saveti za fotografisanje divljih životinja

Saveti i tehnike za prenošenje fotografisanja divljih životinja na viši nivo i kako da na najbolji način iskoristite Canon fotoaparat i objektive.

Powerful and fast wildlife photos with the Canon EOS 90D

FOTOGRAFISANJE DIVLJIH ŽIVOTINJA

Upečatljivo i brzo fotografisanje divljih životinja uz Canon EOS 90D

Uz neverovatne trenutke sa divljim životinjama koji se odvijaju u treptaju oka, fotograf Markus Varesvuo je obožavao brzi Canon EOS 90D. Pogledajte izvanredne rezultate njegovog snimanja.

Slični proizvodi

Srodni članci

Get Inspired predstavlja ključni izvor korisnih fotografskih saveta, vodiča za kupovinu i informativnih intervjua – sve što vam je potrebno da biste pronašli najbolji fotoaparat ili najbolji štampač i pretvorili sledeću kreativnu ideju u stvarnost.

Povratak na sve savete i tehnike