Canon PowerShot G1 X Mark II

PowerShot G1 X Mark II

Zahvaljujući velikom senzoru i brzom objektivu sa otvorom blende f/2, PowerShot G1 X Mark II pruža performanse poput onih kod DSLR fotoaparata, kao i svestranost zahvaljujući telu kompaktnog fotoaparata.

PowerShot G1 X Mark II

Prednosti

 • Veliki CMOS senzor kompanije Canon od 1,5" (18,7 x 14 mm) sa mogućnošću snimanja u više razmera
 • Snimajte slike od 12,8 megapiksela (3:2)* i Full HD video zapise DSLR kvaliteta
 • Pokažite kreativnost pomoću dubine polja i brzog f/2-3,9 objektiva od 24 mm sa zumom od 5x i otvorom blende sa 9 krilaca
 • Brza obrada slike i brz odziv uz DIGIC 6
 • Snimajte odlične slike, čak i pri slabom osvetljenju, zahvaljujući HS sistemu i maksimalnoj ISO osetljivosti od 12.800
 • Inteligentna stabilizacija slike štiti od podrhtavanja fotoaparata
 • Precizan AiAF sistem sa 31 tačkom. Precizno ručno fokusiranje uz isticanje ručnog fokusa
 • Dva prilagodljiva kontrolna prstena i intuitivni ekran osetljiv na dodir za prilagođeno rukovanje
 • Wi-Fi i sinhronizovanje slika za lako deljenje i pravljenje rezervnih kopija. Povežite ga sa smartfonom ili tabletom radi daljinskog okidanja
 • Opciono elektronsko tražilo za tradicionalno rukovanje
 • 14-bitni RAW format i DPP softver omogućavaju neprimetnu integraciju u svaki radni proces

Detaljne karakteristike

Detaljnije pogledajte Canon PowerShot G1 X Mark II

Kvalitet slike DSLR nivoa pomoću kompaktnog fotoaparata


Veliki senzor od 1,5" u fotoaparatu PowerShot G1 X Mark II ima površinu 18,7 x 14 mm sličnu onoj kod APS-C senzora. Koristi rezoluciju od 12,8 megapiksela (3:2) i CMOS tehnologiju kompanije Canon radi postizanja DSLR kvaliteta slike. Koristite senzor sa više razmera za snimanje slika od 12,8 megapiksela (3:2) ili 13,1 megapiksela (4:3) pomoću iste efektivne žižne daljine.*

Odlične performanse pri slabom osvetljenju


Senzor od 1,5" i DIGIC 6 procesor u fotoaparatu PowerShot G1 X Mark II garantuju izvanredne rezultate sve do ISO osetljivosti od 12.800. HS sistem u kombinaciji sa svetlim f/2-3,9 objektivom na najbolji način koristi dostupno svetlo, za vrhunsku jasnoću i boje, bez obzira na uslove. Sistem inteligentne stabilizacije slike bira optimalni režim optičkog stabilizatora među 8 opcija, radi smanjivanja podrhtavanja fotoaparata i zamućenosti.

Precizni objektiv sa zumom od 5x


PowerShot G1 X Mark II ima ultraširokougaoni objektiv od 24 mm sa optičkim zumom od 5x. Koristi preciznu tehnologiju i naprednu ekspertizu kompanije Canon na polju objektiva, radi dobijanja oštrih slika visoke rezolucije. Veliki senzor od 1,5" u kombinaciji sa svetlim f/2-3,9 otvorom blende sa 9 krilaca garantuje odlično izolovanje subjekta uz glatko zamućenje pozadine.

Uhvatite trenutak


Procesor DIGIC 6 omogućava brz rad, pa ćete uvek biti spremni da zabeležite odlučujući trenutak. AiAF sistem velike gustine sa 31 tačkom brzo i precizno fokusira subjekte, a dostupno je i fino ručno podešavanje fokusa pomoću nekog od dva kontrolna prstena na fotoaparatu, koji se nalaze oko tela objektiva. Isticanje ručnog fokusa dodatno doprinosi preciznosti, isticanjem oblasti u fokusu.

Bežično okidanje i sinhronizovanje slika


Uspostavite Wi-Fi vezu između fotoaparata PowerShot G1 X Mark II i kompatibilnog pametnog uređaja pomoću namenskog dugmeta za povezivanje sa mobilnim uređajem ili tehnologije NFC. Nakon povezivanja, aplikacija Canon CameraWindow vam omogućava da bežično upravljate fotoaparatom PowerShot G1 X Mark II sa razdaljine do 5 m. Dugmetu za povezivanje sa mobilnim uređajem takođe je moguće dodeliti funkciju sinhronizovanja slika, što vam omogućava da pravite rezervne kopije slika i video zapisa na registrovanom kućnom računaru ili Flickr™ i Google Drive™ nalogu pomoću usluge image.canon.**

Napravljen baš za vas


Prilagodite PowerShot G1 X Mark II načinu na koji radite. Često korišćene funkcije moguće je dodati u prilagođeni meni kako biste ih lakše pronašli kada vam zatrebaju. Dva prilagodljiva kontrolna prstena oko objektiva moguće je programirati tako da utiču na različite postavke.

Pokrijte sve uglove


Veoma kvalitetni LCD ekran osetljiv na dodir rezolucije 1.040.000 tačaka koristi sRGB reprodukciju boja radi postizanja odlične preciznosti boja, jasnoće slike i kontrasta. Ekran sa mogućnošću naginjanja i intuitivne komande čine PowerShot G1 X Mark II brzim i jednostavnim za korišćenje, čak i kada snimate iz neobičnih uglova. Opremite fotoaparat opcionim brzim elektronskim tražilom ako želite tradicionalniji način rukovanja.

Nove kreativne mogućnosti


Eksperimentišite sa naprednim režimima za snimanje i otkrijte nove kreativne mogućnosti. Režimi "HDR iz ruke" i "Defokusiranje pozadine" omogućavaju uzastopno snimanje nekoliko slika i njihovo spajanje radi dobijanja rezultata profesionalnog izgleda. Režimi za snimanje nebeskih tela omogućavaju vam da lako počnete da snimate spektakularne astrofotografije.

Neprimetan radni proces


14-bitne RAW datoteke i DPP softver kompanije Canon maksimalno povećavaju kvalitet tokom postprodukcije i neprimetno se integrišu u postojeće radne procese za uređivanje ili štampanje.

Ergonomsko rukovanje


Verzija modela PowerShot G1 X Mark II sa poboljšanim rukohvatom (dostupna je u Evropi, na Bliskom istoku i u Africi) ima veliki ergonomski rukohvat za odlično rukovanje.

*Senzor sa više razmera snima slike od 12,8 megapiksela (3:2) sa podrazumevanim postavkama. Slike od 13,1 megapiksela (4:3) moguće je snimati sa istom efektivnom žižnom daljinom.

**Wi-Fi podrška zavisi od uređaja i regiona. Više informacija potražite na stranici www.canon-europe.com/wirelesscompacts
Funkcije direktnog deljenja na internetu, sinhronizovanja slika i slanja preko servera zahtevaju image.canon nalog. Usluga image.canon možda nije dostupna u nekim zemljama ili regionima. Više informacija potražite na www.canon-europe.com/cig.
Facebook i logotip u obliku slova F su registrovani zaštićeni trgovački znakovi kompanije Facebook Inc.
Google DriveTM je registrovani zaštićeni trgovački znak kompanije Google Inc.
Twitter je registrovani zaštićeni trgovački znak kompanije Twitter Inc.
Oznaka FLICKR je registrovani zaštićeni trgovački znak kompanije Yahoo! Inc.

Nagrade

Specifikacije proizvoda

Saznajte više o Canon PowerShot G1 X Mark II, njegovim karakteristikama i mogućnostima.

1.5 type CMOS

Veliki senzor sličnog formata kao DSLR APS-C senzor

f2.0-3.9

Veliki otvor blende u celom opsegu zuma

12.8MP CMOS 3-2 aspect ratio

CMOS senzor od 12,8 megapiksela razmere 3:2

Dual Control Rings

Dva prilagodljiva prstena na objektivu

Powerful DIGIC processing

Snažni DIGIC procesor

Great low-light shots

Odlični snimci pri slabom osvetljenju

5x optical zoom, ultra wide-angle

Ultraširokougaoni objektiv sa 5x optičkim zumom

Steady shots in every situation

Stabilne slike i video zapisi u svakoj prilici

Share and backup images wirelessly

Bežično delite slike i pravite njihove rezervne kopije

NFC simplifies smartphone sharing

NFC pojednostavljuje deljenje preko smartfona

Remote Shooting WiFi

Upravljajte fotoaparatom pomoću smartfona

Tilt to shoot up high or down low

Nagnite da biste snimali iz visokog ili niskog položaja

14-bit RAW

Glatke nijanse uz 14-bitni RAW format

Aperture and shutter speed control

Kontrola otvora blende i brzine zatvarača

High maximum ISO sensitivity

Velika maksimalna ISO osetljivost

1080p movies

1080p video zapisi

Create SLR style background blur

Kreirajte zamućenje pozadine u SLR stilu

Capture starry skies with ease

Jednostavno zabeležite zvezdano nebo

Handheld_HDR

Snimajte HDR slike bez stativa

Neutral Density Filter

ND filter

 • PowerShot G1 X Mark II

 • Baterija NB-12L

 • Punjač za baterije CB-2LGE

 • Traka za nošenje oko vrata NS-DC11

 • Kabl za napajanje naizmeničnom strujom

 • Komplet korisničkih priručnika

Rezultati DSLR kvaliteta zahvaljujuci velikom senzoru visoke osetljivosti

Kako bi pružio vrhunski kvalitet slike, PowerShot G1 X Mark II koristi veliki senzor od 1,5" sa više razmera. Uz efektivnu površinu koja je približno 2x veca nego kod senzora od 1,0" i 5,7x veca nego kod senzora od 1/1,7" (obicno se koriste u naprednim kompaktnim fotoaparatima), pruža DSLR kvalitet uz kompaktne dimenzije. Senzor od 1,5" takode fotografima daje veci stepen kontrole nad dubinom polja i pruža slike sa izvanredno niskim nivoom šuma, cak i prilikom snimanja sa visokom ISO osetljivošcu u uslovima veoma slabog osvetljenja.

sensor-range.jpg