nama-hero1

Slovenački lanac supermarketa Nama unapredio je bezbednost korišćenjem Canon mrežnih kamera

Rešenje mrežne kamere koje je kompanija Canon ponudila za prodavnice Nama bilo je izuzetno efikasno i dovelo je do unapređenja sposobnosti detektovanja krađe. Opšte unapređenje kvaliteta snimaka u sistemu bilo je vrlo dobrodošlo poboljšanje u direktnoj korelaciji s povećanjem broja detekcija kršenja zakona, kao i broja prijava incidenata lokalnoj policijskoj stanici.

Uz to, upravljanje novim sistemom je jednostavno i prilagođeno korisnicima, čime se omogućava da tim za sprečavanje gubitaka provede više vremena detektujući krađe umesto da prebira po snimcima lošeg kvaliteta. Štaviše, novi zaposleni mogu se obučiti da upravljaju sistemom za svega dva sata. Pored toga, ugovor o održavanju sa integratorom sistema osigurava trenutan odziv u slučaju bilo kakvih tehničkih problema, obezbeđujući tako da ispadi sistema, ako do njih dođe, minimalno utiču na rad.

nama-image1

„Možemo jednostavno da dodamo dodatne kamere kada je potrebno i da zamenimo starije modele. To je dugoročna investicija. Uzbuđeni smo zbog nastavka saradnje sa kompanijom Canon i verovatno ćemo ovo rešenje uvesti i u druge prodavnice u budućnosti.“

Branka Jerala, direktor marketinga