Printed decorations and hand-held signs for a wedding day next to a portrait of a bride and groom in a frame.

FOTOGRAFISANJE VENČANJA

Kreirajte jedinstveno venčanje pomoću personalizovanog štampanja

Svako želi da mu venčanje bude posebno, a to često znači smišljanje kreativnih ideja za personalizovanje ili zabavnih načina da goste uključite u slavlje. „Primetan je ozbiljan zaokret ka intimnim ili „mikro“ venčanjima koja su izuzetno personalizovana i prilagođena stilu i crtama ličnosti para“, kaže Keri Švab, glavni i odgovorni urednik Junebug Weddings, resursa za planiranje venčanja za kreativne parove. Bez obzira na to da li su u pitanju kućno odštampane pozivnice, baneri, brošure za goste ili druge neophodne sitnice, postoji mnoštvo načina da personalizujete venčanje pomoću štampanih materijala, pre, tokom ili posle „velikog dana“.

1. Štampane pozivnice

Samostalno štampanje pozivnica predstavlja odličan način da personalizujete „veliki dan“, uz uštedu novca za planiranje. Canon dvostrani mat papir MP-101D unapred je savijen i isporučuje se sa kovertama.

Mešavina metala, geometrijska grafika i nežne pastelne boje bili su ključni trendovi u 2019, ali Keri za 2020. predviđa prelazak na manje složena dizajnerska rešenja. „Minimalizam je trenutno veoma u trendu“, kaže ona. „Vidimo da mnogi parovi započinju internet pretragu frazom „jednostavno venčanje“, praćenom stavkom koju traže. Pomislite na čiste linije i crno-belo.“
Ako minimalizam nije za vas, drugi veliki trend za 2020. je zelenilo, od delikatnih palmi do raskošnih tropskih listova. Canon PIXMA TS9551C ima 45 ugrađenih šablona koje možete da uklopite na pozivnice i podržava teži papir formata 12x12 inča kao i dvostrani mat papir formata 7x10 inča, koji se isporučuje sa kovertama. „Korišćenje kućnog štampača parovima takođe može da pomogne da smanje troškove“, dodaje Keri.

2. Rekviziti i baneri za prostor za fotografisanje

Pomoću usluge Creative Park možete da pronađete mnoštvo dekoracija u skladu sa raspoloženjem, da ih odštampate i da personalizujete dekor. To vam neće samo učiniti dan jedinstvenim i izdvojiti vas od ostalih, već će vam i uštedeti novac koji biste potrošili na dekoracije.

Ako planirate prostor za fotografisanje za „veliki dan“, zašto sami ne biste napravili rekvizite? Pronaći ćete odlične ideje u usluzi Creative Park, besplatnom izvoru kompanije Canon za materijale namenjene za rukotvorine od papira, koje možete da odštampate pomoću Canon PIXMA TS9551C. Komplet Rekviziti za prostor za fotografisanje (venčanje) obuhvata tiaru, smešne naočare i banere sa duhovitim porukama. Možete i da se oprobate u kreiranju personalizovanih banera za mladu i mladoženju koje ćete okačiti u prostoru. Svi šabloni dolaze sa jasnim uputstvima za sklapanje.
Budite sigurni da se gosti neće izgubiti zahvaljujući šablonima za znakove i karticama sa imenima, koji su takođe dostupni u aplikaciji Creative Park. Preuzimajte šablone i štampajte na A4 mat foto-papiru.

3. Foto-albumi za goste

Srodni članci
Create your own wedding album

FOTOGRAFISANJE VENČANJA

Kreirajte sopstveni album sa venčanja

Kreiranje sopstvenog albuma sa venčanja može zaista da vas ispuni. Saznajte kako uz naše profesionalne savete.

A bride and groom and their guests dancing with their hands raised in the air.

FOTOGRAFISANJE VENČANJA

Pravila ponašanja za fotografisanje venčanja

Postarajte se da vaše fotografije srećnog para budu nezaboravne iz svih pravih razloga.

A before and after shot of a couple on their wedding day next to a lake, dark and unedited on the left, showing the lighter version on the right, edited in DPP.

OSNOVE UREĐIVANJA

Kako da uređujete specijalne fotografije

Unapredite snimke specijalnih prilika pomoću ovih jednostavnih saveta za uređivanje fotografija.

Knjiga gostiju predstavlja odličan način da se podsetite venčanja i da pregledate sve lične poruke od prijatelja i porodice. Canon Zoemini S2 trenutno daje otiske sa samolepljivom pozadinom, pa gosti mogu da ih stave direktno u knjigu. Takođe može više puta da odštampa istu sliku, pa jednu možete da stavite u knjigu, a drugu da date gostima kao suvenir.

Kada smo već kod personalizovanja, kako vam zvuči da u proslavu uvedete štampane materijale pomoću instant fotoaparata sa štampačem, kao što je Canon Zoemini S2. Njegovo ugrađeno ogledalo i prstenasto svetlo savršeni su za selfije, a mogućnost povezivanja pomoću aplikacije Canon Mini Print i korišćenja funkcija tajmera i daljinskog okidača u aplikaciji znači da su pokrivene i veće grupe. Ostavite Canon Zoemini S2 na posebnom stolu i predložite svakom gostu da ga upotrebi za fotografisanje. Podstaknite goste da isprobaju neki ram, nabace filter ili nažvrljaju i napišu nešto da bi uneli dah originalnosti. Ili ih zamolite da odštampaju u kvadratnom formatu kako bi mogli da dodaju duhovit natpis ili ličnu poruku u dnu samolepljivog otiska.
Možete da ukrasite kolaž trakastim stikerima odštampanim iz usluge Creative Park i da ga popunite fotografijama gostiju kako biste dobili specijalnu uspomenu koja će vam trajati zauvek.

4. Personalizovane dekoracije

Canon Zoemini S ili Canon Selphy Square QX10 vam omogućava da uzmete slike sa telefona, odštampate ih i da dekorišete sa stilom.

Možete da koristite Canon Zoemini S2 ili mobilni štampač Canon SELPHY Square QX10 da biste kreirali prilagođene dekoracije. Zamolite goste da zakače svoje fotografije na trake koje ste prebacili preko drveća okićenog vilinskim svetlima ili na strunu koju ste prebacili preko drvenih paleta. „Parovi žele da ulože poseban trud u atmosferu ili u „brend“ venčanja“, kaže Keri. „Ručno pravljena dekoracija i drugi elementi definitivno postaju sve popularniji.“

5. Otisci fotografija sa venčanja

Samostalno štampanje slika sa venčanja predstavlja odličan način da uštedite novac. Canon PIXMA TS9551C vam pruža kvalitetne otiske po pristupačnoj ceni. Pored toga, nema čekanja – možete odmah da štampate snimke.

Canon PIXMA TS9551C može da odštampa fotografiju formata 4x6 inča za samo 21 sekundu, uz mastila koja daju izuzetno detaljne slike sa trajanjem do 100 godina u albumu, pa možete da izaberete omiljene snimke koje ćete deliti sa prijateljima i rođacima ili staviti u ramove kod kuće. Možete veoma jednostavno da štampate, skenirate i kopirate sa pametnog uređaja pomoću aplikacije Canon PRINT, odnosno da štampate bez dodatnih aplikacija uz AirPrint (iOS) i Mopria (Android) kompatibilnost.

Više se posvetite detaljima u vezi sa venčanjem i sami štampajte kartice za raspored sedenja uz Creative Park. Prilagodite dizajn i uštedite novac za venčanicu.

Napisala Natali Denton

Slični proizvodi

Slični proizvodi

Slični proizvodi

Srodni članci

Get Inspired predstavlja ključni izvor korisnih fotografskih saveta, vodiča za kupovinu i informativnih intervjua – sve što vam je potrebno da biste pronašli najbolji fotoaparat ili najbolji štampač i pretvorili sledeću kreativnu ideju u stvarnost.

Povratak na sve savete i tehnike