Šta je to Mopria?


Mobilni uređaji sa Mopria™ sertifikatom automatski detektuju štampače sa Mopria podrškom pomoću Wi-Fi veze i korisnicima omogućavaju da štampaju e-poruke i dokumente sa mobilnih uređaja tako što će jednostavno dodirnuti opciju za štampanje u meniju i izabrati detektovani štampač koji je prikazan na ekranu.

Dodatnu komponentu Mopria Print Service možete da preuzmete sa portala Google Play Store kako biste omogućili štampanje sa bilo kojeg Android telefona ili tableta (Android verzija 4.4 ili novija).  Nakon instalacije, samo povežite uređaj na istu mrežu na koju je povezan štampač i štampajte na bilo kojem štampaču sa Mopria podrškom bez dodatnih aplikacija ili podešavanja.

Kao jedan od osnivača organizacije Mopria Alliance, kompanija Canon je posvećena razvoju proizvoda sa Mopria sertifikatom i tome da štampanje učini što je moguće praktičnijim za korisnike.

Šta mi je potrebno da bih koristio/la tehnologiju Mopria?

1.    Smartfon ili tablet sa operativnim sistemom Android 4.4 ili novijim
Vaš Android smartfon ili tablet možda je moguće nadograditi na Android KitKat (4.4).  Pogledajte postavke da biste ažurirali uređaj.

2.    Štampač sa Mopria podrškom

Kompatibilni i-SENSYs štampači: