The Print Foundry je procvetala na tržištu umetnosti i fotografije zahvaljujući kompaniji Canon

Kompanija The Print Foundry, osnovana 2008, započela je kao štamparija digitalnih fotografija pod nazivom Creative Wall Art, koja je klijentima pružala foto-proizvode poput otisaka na platnu i uramljenih otisaka. Nakon što su promenili naziv u The Print Foundry, započeli su nadogradnju tehnologije za digitalnu štampu kako bi mogli da ponude zahtevani visok nivo kvaliteta slike.

Neprikosoveni pobednik bio je uređaj imagePROGRAF kompanije Canon i njegova tehnologija za štampu sa 12 mastila, a izabran je zbog kvaliteta slike na različitim medijima u tabaku i superiornih mogućnosti za kalibraciju boja. Ti atributi direktno su doveli do brzog rasta kompanije The Print Foundry na ciljnim tržištima za samo malo više od jedne godine, pa sada ima impresivan portfolio klijenata koji obuhvata velike maloprodajne objekte, kao i čitav niz umetnika i veoma cenjenih fotografa.

TPF-image1

„Kompanija Canon je odličan partner za saradnju. Često razmenjujemo ideje sa njima, diskutujemo o novim idejama za proizvode i o tome kako da na najbolji način iskoristimo imagePROGRAF uređaje, a trenutno su nam na raspolaganju ako nam bilo šta zatreba.“

Renato Tavares, osnivač