4K video zapisi – EOS-1D X Mark II

eos-1d-x

Snimanje 4K video zapisa pri 60p

Zaokupite pažnju publike uz definiciju od koje zastaje dah.

eos-1d-x

Dual Pixel CMOS AF

Dual Pixel CMOS AF je tehnologija automatskog fokusa sa faznom detekcijom zasnovana na senzoru i napravljena sa ciljem pružanja glatkog praćenja pomoću fokusa visokih performansi prilikom snimanja video zapisa i brzog postizanja automatskog fokusa prilikom snimanja fotografija u režimu prikaza uživo. U pitanju je tehnologija koju je razvila kompanija Canon, idealna za kreiranje efekata približavanja fokusa profesionalnog izgleda i zadržavanje oštrog fokusa na subjektu koji se kreće ka korisniku, uz zamućenu pozadinu – što je glavna karakteristika EOS video zapisa.

Brzina fokusiranja udvostručena je sa 5 koraka kod modela EOS 7D Mark II na 10 koraka na modelu EOS-1D X MARK II, što omogućava brže i glatkije prelaze prilikom fokusiranja. Sada pokriva približno 80 procenata površine senzora i funkcioniše sa svim EF objektivima, u svim uslovima snimanja i sa svim postavkama kvaliteta i veličinama za snimanje video zapisa.

Neverovatni EOS 4K 60p video zapisi

Nasleđe kompanije Canon na polju DSLR video zapisa dostiže vrhunac sa modelom EOS-1D X Mark II, pa autorima filmova i dokumentaraca pruža opciju snimanja priča u zadivljujućoj 4K rezoluciji sa raznim brzinama smenjivanja kadrova. 4K video zapisi snimaju se interno u formatu DCI 4K pri 4096 x 2160 (razmera 17:9) u matičnoj rezoluciji senzora radi postizanja vrhunske oštrine i kvaliteta.

Fleksibilnost 4K radnom procesu pruža sveobuhvatni izbor brzina u kadrovima – 23,98, 24, 25, 29,97, 50 ili 59,94 kadrova u sekundi. Iako bi fokusiranje kod 4K video zapisa trebalo da bude teško, ono je jednostavno i precizno na modelu EOS-1D X Mark II zahvaljujući tehnologiji Dual Pixel CMOS AF. CFast 2.0™ mediji se preporučuju za interno snimanje, a EOS-1D X Mark II omogućava uzastopno 4K snimanje u trajanju od 29 min. 59 s sa bilo kojom brzinom u kadrovima.

eos-1d-x

Izdvajanje kadrova od 8,8 MP iz 4K video zapisa

Materijal snimljen u 4K rezoluciji (čak i pri 60 kadrova u sekundi) može da se koristi i za izdvajanje fotografija visoke rezolucije od 8,8 megapiksela. Korisnik može da gleda materijal na poleđini fotoaparata i da izdvaja kadrove. Ovo je idealno za subjekte koji se brzo kreću i zahtevaju upotrebu velike brzine u kadrovima ili u situacijama kada je klijentima potrebno isporučiti fotografije i video visoke rezolucije.

Video zapis sa velikom brzinom smenjivanja kadrova (120p)

Pored mogućnosti snimanja u 4K rezoluciji, EOS-1D X Mark II takođe omogućava Full HD snimanje pri 120p ili 100p. Iako mnogi fotoaparati koji omogućavaju snimanje video zapisa pri velikim brzinama smenjivanja kadrova fiksiraju fokus, EOS-1D X Mark II ima Dual Pixel CMOS AF za fokusiranje sa AF čak i pri brzini smenjivanja kadrova 120p/100p.

Video zapis sa velikom brzinom u kadrovima snima se sa ¼ brzine usporenog video zapisa i bez zvuka, tako da se vremenska oznaka računa kao 4 sekunde za svaki sekund snimljenog materijala, uz maksimalno vreme snimanja od 7 minuta 29 sekundi.

eos-1d-x

HDMI izlaz

Čist, nekomprimovan Full HD video zapis pri 4:2:2 (8-bitno) možete da snimite eksterno preko HDMI izlaza1. Pošto je i zvuk moguće prenositi putem HDMI priključka, takođe je dostupno praćenje i snimanje zvuka na spoljni uređaj.

Pored toga, na HDMI priključak moguće je povezati i spoljni monitor radi praćenja snimanja video zapisa, uz prikazivanje informacija o postavkama video zapisa na spoljnom ekranu ili bez njega. Takođe možete da aktivirate istovremeno prikazivanje na LCD ekranu fotoaparata i na spoljnom monitoru putem HDMI veze radi lakšeg praćenja.

14K HDMI izlaz nije podržan.

Priključak za slušalice i linijski ulaz

Spoljni mikrofon možete da povežete na priključak za mikrofon radi snimanja stereo zvuka, dok vam priključak za slušalice omogućava da proveravate nivoe zvuka tokom snimanja.

Uz podršku za širok asortiman brzina smenjivanja kadrova, formata snimanja i dodatne opreme za video zapise, EOS-1D X Mark II pruža profesionalne performanse snimanja video zapisa, koje daleko prevazilaze mogućnosti modela EOS-1D X.

eos-1d-x
eos-1d-x

Daljinsko snimanje video zapisa

Sa Wi-Fi odašiljačem WFT-E8 pametni uređaj poput telefona ili tableta možete da koristite za pokretanje/zaustavljanje snimanja video zapisa pomoću aplikacije Canon Camera Connect (iOS i Android). Kada pokrenete snimanje video zapisa, ono će se nastaviti čak i u slučaju prekidanja veze između fotoaparata i pametnog uređaja, na primer kada snimate pomoću drona. WFT server sada je takođe kompatibilan sa snimanjem video zapisa i pruža sveobuhvatnije komande u poređenju sa aplikacijom Camera Connect.