4K vs HD page

4K video ili Full HD?
Objašnjenje za svaki izbor

Otkrijte razliku između 4K i Full HD videa da biste mogli da izaberete uređaji koji vam odgovara.

Informisani izbor

Od rezolucije slike do skladištenja podataka, uređivanja i reprodukcije - sve što treba da znate o 4K i Full HD videu.

Rezolucija slike

4K video, takođe poznat i kao 4K UHD, nudi 4 puta veću rezoluciju od 1080p Full HD, pri 3840x2160 piksela To znači da možete da beležite zapanjujuće, gotovo opipljive detalje uz 4K u poređenju sa Full HD videom.

Image resolution

Beleženje i strimovanje podataka

4K video beleži više podataka tako da će vam za isto vreme snimanja biti potrebne veće memorijske kartice sa većim brzinama prenosa i brža internet veza za strimovanje. Full HD daje manje veličine datoteka, što je idealno za brzo otpremanje i strimovanje onlajn sadržaja.

Data capture and streaming

Skladištenje i uređivanje

Skladištenje dodatnih podataka tokom snimanja u 4K rezoluciji može da zahteva veći čvrsti disk; prilikom snimanja u 4K takođe se preporučuje da imate moćniji računar da bi se obezbedilo neometano uređivanje.

Storage and editing

Kreativnost

Uz 4K možete da uživate u kreativnoj slobodi zumiranja, pomeranja i isecanja na video zapisu do 200%, a da i dalje imate filmove u Full HD rezoluciji - što ovaj uređaj čini idealnim za video entuzijaste koji snimaju filmove i kreativne video zapise.

Creativity

Raznovrsnost

Canon fotoaparati koji beleže video zapise u 4K rezoluciji takođe mogu da snimaju u Full HD rezoluciji - tako da možete da izaberete odgovarajuću rezoluciju video zapisa za vaš kreativni projekat.

Versatility

Reprodukcija

Možete da uživate u punim efektima i neverovatnim detaljima 4K video zapisa na 4K televizoru. Čak i ako trenutno nemate 4K televizor, izborom 4K uređaja za snimanje bićete spremni da doživite neverovatne detalje 4K rezolucije čim pređete na unapređenu verziju.

Blocks Playback

Još uvek vam je potrebna pomoć?

Saznajte više o video kamerama LEGRIA HF-G serije i uporedite opcije snimanja višenamenskim i zamenjivim objektivima.