FC-hero1

Fudbalski klub Dordreht promoviše sistem za CCTV nadzor sa kompanijom Canon

Holandski fudbalski tim Dordreht nedavno je prešao u Eredivisie, najvišu profesionalnu fudbalsku ligu u Holandiji. Bilo je potrebno da klub nadogradi bezbednosni sistem kako bi garantovao za bezbednost sve većeg broja navijača koji prisustvuju utakmicama na matičnom stadionu. Istovremeno je bilo važno za fudbalski klub Dordreht da ostvari bližu saradnju sa lokalnim vlastima radi bolje zaštite prostorija kluba i navijača.

Aktuelna nadogradnja bezbednosnog sistema predstavlja privremeno rešenje na jednu godinu pošto klub ima planove da izgradi novi, moderni stadion mnogo većeg kapaciteta i sa vrhunskim bezbednosnim sistemom u skladu sa tim. Cilj ovog projekta je bio testiranje rezultata koje ova tehnologija daje u realnim uslovima, uz nameru da se isti bezbednosni sistem primeni na novom stadionu kada bude sagrađen 2016.

FC-image1

„Želeli smo da uvek snimamo izuzetno kvalitetne slike, naročito u delovima stadiona sa minimalnim osvetljenjem. Smatrali smo da je prelazak sa analogne na digitalnu tehnologiju jedini način da to postignemo.“

Žak de Zeuv, osoba zadužena za bezbednost